Πολιτικη & Οικονομια

Ψηφιακά η ανανέωση διπλωμάτων και το αντίγραφο αδειών οδήγησης

Σήμερα παρουσιάζονται στον πρωθυπουργό οι νέες αλλαγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιερρακάκης: Ψηφιακά η ανανέωση διπλωμάτων και το αντίγραφο αδειών οδήγησης
© Sasha Kim/Pexels

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ψηφιακά θα γίνεται η ανανέωση των διπλωμάτων και το αντίγραφο αδειών οδήγησης.

Την ψηφιακή ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης και του αντιγράφου των αδειών οδήγησης θα παρουσιάσει σήμερα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς.

«Μέχρι σήμερα έχουμε κάνει το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης ψηφιακά, έχουμε κάνει πράξεις σε σχέση με τις άδειες κυκλοφορίας και τώρα κάνουμε κάτι, το οποίο είναι αναγκαίο και ο κόσμος μας ζητάει εδώ και πάρα πολύ καιρό, την ανανέωση διπλώματος οδήγησης και αντίγραφο άδειας οδήγησης», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 210.000 ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης με μια μη τυποποιημένη διαδικασία. «Όλα αυτά τώρα θα γίνονται ψηφιακά, μέσω μιας πλατφόρμας. Θα συναντούν φυσικά οι οδηγοί άνω των 65 ετών τους γιατρούς για τις εξετάσεις, αλλά όλα τα υπόλοιπα θα γίνονται ψηφιακά με sms, ενημερώσεις των πολιτών κλπ», συμπλήρωσε.

Πιερρακάκης: To γνήσιο της υπογραφής και τα ιδιωτικά συμφωνητικά

Σχετικά με το γνήσιο της υπογραφής, είπε ότι ήταν η τελευταία προσθήκη που έγινε από το υπουργείο, μαζί με τα ιδιωτικά συμφωνητικά. 

«Αυτό που μας έμενε ήταν οι ψηφιακές υπογραφές, οι οποίες έχουν και διεθνή εμβέλεια. Θα δώσουμε δωρεάν 650.000 ψηφιακές υπογραφές εντός του Ιανουαρίου σε στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως δικηγόρους, συμβολαιογράφους, διαχειριστές επιχειρήσεων, λογιστές κλπ. Οι ψηφιακές υπογραφές έχουν κόστος και είναι μια ακριβή υπηρεσία. Το κράτος τις προμηθεύετε και τις δίνει στους πολίτες», υπογράμμισε.

Πιερρακάκης: Δίπλωμα και ταυτότητα στο wallet των κινητών

Ερωτηθείς για τη δυνατότητα προσθήκης της ταυτότητα και των διπλωμάτων στο wallet των κινητών τηλεφώνων δήλωσε ότι στόχος είναι η μετατροπή των κινητών τηλεφώνων σε στοιχείο ταυτοποίησης. 

«Με το freedom pass για τους νέους αφορούσε μια άυλη χρεωστική κάρτα. Αντιστοίχως, με το wallet ακούμε από πολύ κόσμο που έχει βγάλει φωτογραφία την ταυτότητά του κι επιδιώκει να κινείται και να ταυτοποιείται. Αυτό είναι λιγότερο ασφαλές από το να φτιάξουμε μια στοχευμένη υπηρεσία όχι με τις νέες ταυτότητες ούτε με τα νέα διπλώματα οδήγησης, αλλά με τα υφιστάμενα. Θέλουμε να προσθέσουμε αυτά στο wallet, με πρόσθετες μέριμνες προσωπικών δεδομένων», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία
Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία

Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».

Jean Birnbaum
Jean Birnbaum: Η δύναμη του να είσαι δίκαιος. Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να κάνουμε τα παλιά λάθη

Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.

Πολιτικές τάσεις
Πολιτικές τάσεις: Ο ανησυχητικός κατακερματισμός της αντιπολίτευσης

Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY