- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Θεοδωρικάκος: Το 80% των αστυνομικών έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει
«Δεν μπορεί εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα στην Αστυνομία»
Θεοδωρικάκος - Κορωνοϊός: Το 80% των αστυνομικών έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει - Τις τελευταίες 75 ημέρες έχει εμβολιαστεί το 9%.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή για όλα τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, στην επιβολή της υποχρεωτικότητας, στην τακτική της αντιπολίτευσης, στους ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά του COVID -19 και στον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας.
«Δεν μπορεί να γίνεται αξιόπιστος δημόσιος διάλογος εάν δεν είναι σε γνώση των πολιτών, της κοινής γνώμης, των ανθρώπων που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις τα πραγματικά δεδομένα. Το ποσοστό των αστυνομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει είναι 20% αυτή την στιγμή», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε:
«Τις τελευταίες 75 ημέρες έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια πειθούς για να αρθούν παρεξηγήσεις, αμφιβολίες, προβληματισμοί γύρω από τα εμβόλια και την ανάγκη του εμβολιασμού αποδίδει και περιμένουμε να αυξηθεί περισσότερο αυτό το ποσοστό, το οποίο είναι πάνω από τον μέσο όρο της κοινωνίας. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και η ΕΛ.ΑΣ κάνει καλά τη δουλειά της και οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς».
Θεοδωρικάκος: Δεν μπορεί εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα στην Αστυνομία
Όσον αφορά στο θέμα της υποχρεωτικότητας, ο υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Αστυνομία καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για να γίνουν οι αντικαταστάσεις.
Στη συνέχεια, ο υπουργός έκανε αναφορά στους ελέγχους, επισημαίνοντας ότι οι αστυνομικοί που τους διεξάγουν φορούν όλοι μάσκα και λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
«Είναι υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να κάνουν συχνά όπως προβλέπεται rapid test και στην πλειονότητά τους οι αστυνομικοί που διεξάγουν τους ελέγχους είναι πλήρως εμβολιασμένοι» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι καθημερινά 8.000 αστυνομικοί βρίσκονται στο δρόμο για τους ελέγχους και η Αστυνομία διεξάγει το 90% των ελέγχων που γίνονται σ’ όλη τη χώρα.
Σε ερώτηση για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπιση της πανδημίας απάντησε: «Όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει γίνει για να προσφερθεί κάτι θετικό ως ιδέα, ως λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας και πιστεύω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται μπροστά σ’ ένα τραγικό κενό στρατηγικής. Κινδυνολογεί και φοβίζει τον κόσμο ακολουθώντας αντιφατικές πολιτικές και με ευκολία βάλλει ενάντια στην Αστυνομία και τον Έλληνα αστυνομικό με τον οποίο απ’ ότι φαίνεται θέλουν να έχουν μια σχέση κομματικής εκμετάλλευσης. Δεν πιστεύω ότι το θέμα προσφέρεται για μικροκομματική προπαγάνδα ενάντια στην Αστυνομία».
Θεοδωρικάκος - Οι αλλαγές που προωθούνται στην ΕΛΑΣ
Για τις αλλαγές που προωθούνται στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας ο υπουργός ανέφερε τα εξής: «Οι αλλαγές γίνονται πράξη με ταχύτατο ρυθμό. Όπως είχα ανακοινώσει ενισχύθηκε το κέντρο επιχειρήσεων, το γνωστό «100» για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών. Προχωράμε τη διαδικασία προμήθειας καμερών μέσα στο 2022 και οι οποίες θα είναι στις στολές των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και στα περιπολικά της Αμέσου Δράσεως ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση να αδικηθεί ούτε πολίτης, ούτε αστυνομικός. Επίσης, ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα η εκπαίδευση του συνόλου των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ και η αρχή θα γίνει με τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ».
Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι προχωρά με ταχύτατο ρυθμό η ψηφιοποίηση μιας σειράς Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις και να βρεθούν πιο κοντά στους πολίτες. Ήδη έχει γίνει πράξη η αύξηση κατά 100 των νυχτερινών περιπολιών και περιπολικών από τις 22:00 έως τις 06:00.
«Για να δείτε την σύγκριση μέχρι πριν από 25 ημέρες το βράδυ στην Αττική υπήρχαν 60 νυχτερινές περιπολίες, τώρα υπάρχουν 160. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαφορά η οποία φέρνει ασφάλεια και ηρεμία πολύ μεγαλύτερη το βράδυ, που ασφαλώς είναι ένα ζητούμενο για κάθε πολίτη για κάθε οικογένεια που θέλει να αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαφωνία είναι δικαίωμά τους. Η καταψήφιση, όμως, συνοδεύεται από ευθύνη», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας
«Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τι αναφέρει για συνομιλίες με την Αίγυπτο, Μονή Σινά και φοροδιαφυγή
Οκτώ μήνες από τη νομοθέτηση της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας - Στο επίκεντρο κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ
Η λειτουργία «Ψάξε μου Φθηνότερα» προσφέρει οικονομικές εναλλακτικές χωρίς αλλαγή καταστήματος
Αύξηση 9% στον αριθμό των συναλλαγών και μείωση 23% στα περιστατικά απάτης
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.