Ελλαδα

Καπραβέλος: Να υπάρξει lockdown για τους ανεμβολίαστους

«Το πέμπτο κύμα θα είναι χειρότερο χωρίς μέτρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - COVID-19 - Θεσσαλονίκη
Κορωνοϊός - COVID-19 - Θεσσαλονίκη © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, τόνισε πως θα πρέπει να παρθούν περισσότερα μέτρα για το 5ο κύμα.

Lockdown για τους ανεμβολίαστους πρότεινε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να παρθούν μέτρα για να μειωθεί η δυναμική του πέμπτου κύματος.

«Αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα περνάνε τραγικές στιγμές. Έχουν υποβαθμιστεί όλα τα νοσοκομεία. Μία απλή εγχείρηση δεν μπορεί να γίνει, οι λίστες αναμονής των χειρουργείων μεγαλώνουν. Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου ασχολείται με τα Covid περιστατικά. Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει να είναι άμεσα» είπε αρχικά ο κ. Καπραβέλος ενώ εισηγήθηκε μεταξύ άλλων για το πρόωρο κλείσιμο των σχολείων, τη διεξαγωγή αγώνων στα γήπεδα χωρίς θεατές, την καθολική χρήση μάσκας, την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

«Τα σχολεία θα μπορούσαν να κλείσουν σαν χειμερινές διακοπές. Έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει από σήμερα για να σταματήσει η διασπορά του ιού. Δεύτερον, τα γήπεδα χωρίς θεατές. Δεν μπορεί το νοσοκομείο αν έχει γονατίσει και οι άλλοι να μαζεύονται χωρίς ίχνος ντροπής στα γήπεδα και σε συνωστισμούς, οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι, και να διασπείρουν τον ιό. Δεν γίνεται κανένας έλεγχος και μερικοί που ήρθαν τραυματίες στο νοσοκομείο μας, όλοι ήταν ανεμβολίαστοι. Τρίτον, υπάρχουν εκκλησίες υποδειγματικές, πραγματικά, όμως πρέπει να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στις εκκλησίες» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Είμαστε (σ.σ. οι υγειονομικοί) η κατηγορία των εργαζομένων που εφαρμόστηκε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού χωρίς να υπάρχουν νομικά προβλήματα. Επέκταση υποχρεωτικών εμβολιασμών στο δημόσιο, στην εστίαση, στα σώματα ασφαλείας. Να επεκταθεί, να αυξηθεί το τείχος ανοσίας. Να υπάρξουν μάσκες παντού. Να σταματήσει η θεωρία των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων. Κολλάνε και μολύνονται και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι. Μάσκες παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Μέχρι να πέσει η πίεση στο σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει. Και τελευταίο, lockdown ανεμβολίαστων από παντού. Αν δεν έχεις ένα τεστ PCR ή rapid δεν μπαίνεις ούτε στα σούπερ μάρκετ ούτε στα ΜΜΜ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ