Πολιτικη & Οικονομια

Ψηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή

Θα διερευνήσει ενδεχόμενη χειραγώγηση σε ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις - Καταψήφισε η ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συζήτηση στη Βουλή για πρόταση ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για στημένες δημοσκοπήσεις και χειραγώγηση ΜΜΕ
Συζήτηση στη Βουλή για πρόταση ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για στημένες δημοσκοπήσεις και χειραγώγηση ΜΜΕ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με θέμα την ενδεχόμενη χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων ψηφίστηκε με 142 «ΝΑΙ» στη Βουλή.

Με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε στη Βουλή σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενη χειραγώγηση σε ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 299 βουλευτές, εκ των οποίων υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι 142 των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έναντι 157 που καταψήφισαν από την πλειοψηφία. Απουσίαζε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Η ΝΔ, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, δεν ψήφισε την πρόταση, διαμαρτυρόμενη για το ύφος και το πνεύμα της διατύπωσης. Την ίδια στιγμή ωστόσο, η πλειοψηφία, σεβόμενη τους θεσμούς, αποφάσισε να μην καταθέσει δική της πρόταση για παράλληλη λειτουργία δύο επιτροπών, αλλά να θέσει τα ανοιχτά ζητήματα για την περίοδο από το 2015 ως και το 2019 εντός του πλαισίου των εργασιών της παρούσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ακόμα και πριν από το τέλος του έτους. Το επόμενο βήμα είναι τα κόμματα να καθορίσουν τους βουλευτές που θα λάβουν μέρος στις εργασίες. Η επιτροπή που θα διερευνήσει ενδεχόμενη χειραγώγηση σε ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις, θα αποτελείται από 29 μέλη, ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ