Ελλαδα

Τάσο Ξιαρχό, θα φοράμε οριζόντιες ρίγες, no matter what

Τα προσβλητικά insta-story μιας σοσιαλμιντιακής περσόνας

yannis-papadopoulos.jpeg
Γιάννης Χ. Παπαδόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tasos-ksiarxo-1200x803.jpg

Τάσος Ξιαρχό: Σάλο προκάλεσε στα σόσιαλ μίντια το βίντεο που ανέβασε στο Instagram με το οποίο χλευάζει κορίτσι για τα ρούχα του και το σώμα του

Με αφορμή το περιστατικό κακοποιητικής συμπεριφοράς προς μια άγνωστη κοπέλα από τον νεαρό χορευτή και αυτοανακυρηχθέντα social influencer Τάσο Ξιαρχό, που έχει υπέρ συζητηθεί ήδη στο σύμπαν των ελληνικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μας δίνεται η ευκαιρία να πούμε δύο πράγματα. 
 
Ας δούμε όμως πρώτα τα πραγματικά περιστατικά.
Ο νεαρός χορευτής-χορογράφος και σοσιαλμιντική περσόνα Τάσος Ξιαρχό, ενώ βρισκόταν σε επιχείρηση εστίασης, βιντεοσκόπησε και ανάρτησε ως insta-story κρυφά μια κοπέλα που καθόταν σε διπλανό τραπέζι, η οποία φορούσε ριγέ μπλούζα, ενημερώνοντας το κοινό του στο Instagram πως: «από μικρός ξέρει ότι όταν έχεις “παραπάνω κιλά” δεν φοράς ΠΟΤΕ οριζόντιες ρίγες». Αυτά αναφερόμενος στην άγνωστή του κοπέλα και κάνοντας πλάκα με τα κιλά της.

Προφανώς η κοπέλα ειδοποιήθηκε από γνωστούς της, ότι είχε γίνει αντικείμενο σχολιασμού σε ξένο διαδικτυακό προφίλ (και μάλιστα επιδραστικό – χθες μετρούσε πάνω από 52.000 ακολούθους) και του ζήτησε να το κατεβάσει. Ο Ξιαρχό ανέβασε έπειτα άλλο insta-story, από την τουαλέτα του εστιατορίου, όπου είχε κρυφτεί, και ενημέρωσε το κοινό του για το τι είχε συμβεί και για το νέα drama που είχε υποβληθεί, συνεχίζοντας το body-shaming και το bullying προς την κοπέλα, ζητώντας και τα ρέστα. 
 
Σήμερα, μετά την κατακραυγή, έχασε περίπου 5.000 ακολούθους (ψιλολόγια δηλαδή), ζήτησε μια μισή συγγνώμη και επιχείρησε να βγει και «από πάνω».
 
Η συμπεριφορά του Ξιαρχό είναι μόνο ένα πράγμα: βίαιη. Αναδεικνύει δε, το εξής: ακόμα και το αθώο follow και το «σκρολάρισμα» στα κοινωνικά δίκτυα, δεν είναι και τόσο αθώα. Τη σημερινή εποχή το follow ισοδυναμεί εν πολλοίς με επιβράβευση, συγκατάβαση και είναι ξεκάθαρα πολιτική πράξη. Δίνει δύναμη σε αυτόν που το εισπράττει, βοηθάει στο χτίσιμο κοινού και παράγει αποτελέσματα. 
 
Το follow, το like και η επιβράβευση που αυτά χαρίζουν, δίνουν σχήμα σε ό,τι παράγεται σήμερα και θα αντιμετωπίσουμε αύριο. 
 
Και κάτι για να ελαφρύνουμε λίγο: O Jean-Paul Gaultier, ο διάσημος σχεδιαστής που έκανε μόδα τη ρίγα, την οριζόντια ρίγα, ήταν –αν όχι ο πρώτος– ένας από τους πρώτους σχεδιαστές που ανέβασαν σε πασαρέλα (αρχές δεκαετίας ’90) plus-size μοντέλα, η αρχή έγινε με την Stella Ellis.
 
Δεν υπάρχουν «περιττά κιλά», ο καθένας και η καθεμιά είναι τα κιλά που είναι και φοράει και ρίγα, ρίγα οριζόντια, no matter what. Το τελευταίο πράγμα που θέλαμε ήταν ινστρούκτορες στις ζωές μας.

---> Τάσος Ξιαρχό: Διάσημες Ελληνίδες αντιδρούν και φορούν ριγέ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ