Πολιτικη & Οικονομια

H Μέρκελ θα έρθει στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Κ.Μητσοτάκη

Τελευταία φορά ως Καγκελάριος της Γερμανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρχεται στην Ελλάδα η Μέρκελ μετά από πρόσκληση Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης - Άνγκελα Μέρκελ © EUROKINISSI

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε δεκτή την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα επισκεφτεί τη χώρα μας για τελευταία φορά ως Καγκελάριος της Γερμανίας.

Την πρόσκληση προς την απερχόμενη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ για να έρθει στη χώρα μας έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων που έλαβε χώρα στη Σλοβενία. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το πόσο εκτενές θα είναι το πρόγραμμα της επίσκεψης, αλλά κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν την επίσκεψη στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο η Ανγκελα Μέρκελ βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο περιοδειών της που πραγματοποιεί αποχωρώντας από την Καγκελαρία.

Μάλιστα, η Ανγκελα Μέρκελ έκανε παρέμβαση και για τα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας πως πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος και οι διερευνητικές για την επίλυση των θεμάτων μεταξύ των δυο χωρών. Κάποια θέματα είναι δύσκολα και χρειάζονται χρόνο, αναφερόμενη στο Κυπριακό.

Μέρκελ προς Ερντογάν: Οι σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας θα έχουν συνέχεια

Αναφερόμενη στην κριτική που ασκούσε στα 16 χρόνια της καγκελαρίας της, ιδίως στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Μέρκελ ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού:

«Κάποιες φορές ήμουν επικριτική για τις εξελίξεις που παρακολουθούσαμε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. [...]Το μόνο που μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το ίδιο και με την επόμενη γερμανική κυβέρνηση: Η σχέση της Τουρκίας με τη Γερμανία θα συνεχιστεί, με τις καλές και τις κακές όψεις της».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Ερντογάν είπε σήμερα ότι η χώρα του έχει γίνει «ξενώνας» για τους πρόσφυγες, καθώς φιλοξενεί περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια Σύρους και περίπου 300.000 Αφγανούς.

Η καγκελάριος Μέρκελ από πλευράς της χαιρέτισε αυτό το «σημαντικό έργο» και εγγυήθηκε ότι «η ευρωπαϊκή στήριξη προς την Τουρκία θα συνεχιστεί».

«Επειδή θέλουμε να βάλουμε τέλος στη διακίνηση ανθρώπων, η στήριξη της ΕΕ είναι αναγκαία: Έχουμε ήδη δώσει 4,5 από τα 6 δισεκ. ευρώ» που συμφωνήθηκαν, τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ