Ελλαδα

Πλεύρης: Εξετάζουμε περισσότερες ελευθερίες για εμβολιασμένους

«Περιμένουμε το επόμενο κύμα πανδημίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το άνοιγμα της εστίασης το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα
© EUROKINISSI

Ο Θάνος Πλεύρης διεμήνυσε ότι εξετάζεται νέο σχέδιο «ελευθερίας» για τους εμβολιασμένους με περισσότερες δυνατότητες.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας τονίζοντας πως βρισκόμαστε εν αναμονή του νέου κύματος της πανδημίας, ενώ επεσήμανε ότι εξετάζονται περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους.

«Όπου υπάρχει χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού από τον μέσο όρο της χώρας δεν είναι τυχαίο πως υπάρχουν κρούσματα και οι νοσηλείες είναι αυξημένες. Το 90% είναι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ και προέρχεται από το 30% του ενήλικου πληθυσμού», τόνισε ο υπουργός, ενώ παραδέχτηκε πως οι χώροι που δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα πρέπει να έχουν πιο ελεύθερο πλαίσιο.

«Εκεί η μετάδοση δεν θα έχει την ίδια επιβάρυνση, και γι' αυτό σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα. Σε χώρους μεικτούς θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία και όχι τιμωρητικά όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν», πρόσθεσε.

Τέλος, για το επόμενο κύμα της πανδημίας υπογράμμισε ότι «στόχος του επόμενου κύματος είναι να έχει μικρότερη καμπύλη, καθώς, όσο πιο ομαλά πηγαίνει το κύμα, τόσο λιγότερες νοσηλείες έχουμε» και συμπλήρωσε:

«Η επιτροπή επιδημιολόγων υπάρχει και λειτουργεί κανονικά. Από εκεί και πέρα, επιχειρησιακά θα κάνουμε τις κινήσεις τις οποίες νομίζουμε πως θα είναι καλύτερες για όλους μας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ