- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οικονόμου: Πιθανή η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
«Ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών»
Οικονόμου - Κορωνοϊός: Πιθανή επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας υπάρχει στο τραπέζι ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών, και αυτό άφορα όλες τις επαγγελματικές ομάδες όπως εκπαιδευτικούς ή σώματα ασφάλειας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα προχωρήσουμε σε ό,τι πρέπει να προχωρήσουμε».
Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ανεβουν τα ποσοστά εμβολιασμού, λέγοντας ότι από τις 16 Αυγούστου έχουν κλειστεί 170.000 ραντεβού εκ των όποιων τα 7.000 αφορούν
υγειονομικούς.
Δεν μπλοφάραμε για τα μέτρα, και κάποιοι το είδαν αυτό σχολίασε. «Δεν βάζουμε κανέναν απέναντι, απέναντι έχουμε την πανδημία» είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η αναστολή εργασίας μπορεί να γίνει απόλυση, σημείωσε ότι «αν οι αναστολές κρατήσουν σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, κάποια πράγματα θα επανεξεταστούν». «Η συζήτηση δεν πρέπει να είναι στη διάσταση της απόλυσης ή των συνεπειών που θα έχουν αν δεν εμβολιαστούν» διευκρίνισε πάντως.
Οικονόμου - Αφγανιστάν: «Μπροστά σε ισχυρή πιθανότητα αυξημένων ροών»
Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καμπούλ σχολίασε ότι πρόκειται για την πιο τραγική επιβεβαίωση του πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στο έδαφος του Αφγανιστάν και πόσο περίπλοκος έχει γίνει ο κόσμος μας.
«ΗΠΑ, EE, διεθνής κοινότητα, πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία, η προσοχή και η μάτια του πολιτισμένου κόσμου πρέπει να είναι συνεχώς στο Αφγανιστάν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Έχουμε φέρει στη χώρα τρεις έλληνες πολίτες, είμαστε σε επικοινωνία και για άλλους ανθρώπους που είχαν συνδράμει την ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν», εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για 10 με 20 άτομα.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγικών ροών δήλωσε ότι και πριν την αφγανική κρίση η κυβέρνηση βρισκόταν σε εγρήγορση, και αυτό συμβαίνει και τώρα τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο, για να αποφευχθεί ενδεχόμενο εργαλειοποίησής των ροών από άλλες χώρες, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο.
«Τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένα, είμαστε μπροστά σε ισχυρή πιθανότητα αυξημένων ροών από το Αφγανιστάν» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόσθεσε πάντως ότι η συζήτηση Μητσοτάκη – Ερντογάν για το θέμα ήταν σε καλό κλίμα. «Αυτό δε σημαίνει ότι μένουμε μόνο εκεί» υπογράμμισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.