- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Επενδύετε σε ένταση, πόλωση και διχασμό
«Είναι το μόνο που ξέρετε να κάνετε καλά. Είναι η ίδια στρατηγική που σας έφερε στην εξουσία»
Ο πρωθυπουργός, Κυρίακος Μητσοτάκης, βρέθηκε εκ νέου στο βήμα της Βουλής προκειμένου να πραγματοποιήσει τη δευτερολογία του.
Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη δευτερολογία του στη συζήτηση για την αστυνομική βία.
Να θυμίσουμε πως, στην πρωτολογία του, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε εκτενή αναφορά στην αστυνομική βία, την πορεία της χώρας στην πανδημία, την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις διαδηλώσεις.
«Επενδύετε στον ψεύτικο διχασμό»
«Μπορώ να καταλάβω γιατί εξακολουθείτε να επενδύετε στην ένταση, την πόλωση και τον ψεύτικο διχασμό. Είναι το μόνο που ξέρετε να κάνετε καλά. Είναι η ίδια στρατηγική που σας έφερε στην εξουσία. Το πολιτικό σας βιογραφικό γράφτηκε στις πλατείες των αγανακτισμένων
προσφέρατε ψεύτικες λύσεις όπως αποδείχθηκε στην πορεία. Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει. Είστε γελασμένος αν νομίζετε πως μπορείτε να χτίσετε σκηνικό έντασης το 2021. Η νεολαία είναι βαθιά προβληματισμένη, αλλά ώριμη. Όταν μπουν στο πανεπιστήμιο θέλουν να βρουν ένα πανεπιστήμιο καθαρό με υποδομές και όχι κατάληψη από μπαχαλάκηδες».
«Λέτε ψέματα για την πανδημία»
«Όσο και αν λέτε ότι απέτυχε η Ελλάδα, τόσο θα απαντώ με επίσημα στοιχεία. Θα σας λέω ότι είστε ψεύτης και λέτε ψέματα για την πανδημία για να επενδύσετε στην αγανάκτηση και τον θυμό. Το κάνετε χωρίς να κρύβετε τις πραγματικές προθέσεις σας. Σας κατέθεσα επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες. Όταν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες συναθρόισες και ειδικά όταν γίνεται με την πανδημία να είναι σε έξαρση. Λυσσάξατε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αν το πετύχουμε η κυβέρνηση ωφελείται ή οι ξενοδόχοι; Σας ρωτώ είναι καλό ή κακό για τη χώρα. Η κυβέρνηση στην 4ετία θα κριθεί από τον ελληνικό λαό. Ο,τι και να πείτε το δηλητήριο το οποίο συνειδητά στάζετε είναι πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο».
«Δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία όταν σπάσατε στο ξύλο και ψεκάσατε τους συνταξιούχους»
«Ο συνήγορος του Πολίτη 2017-2018 έχει μία σειρά από προτάσεις. Μίλησα γι' αυτές στην πρωτολογία μου. Κάποιες από αυτές τις έκανε η κυβέρνηση μας. Ενισχύουμε τον Συνήγορο του Πολίτη και ο Συνήγορος είναι απολύτως σύμφωνος με όποια ενίσχυση κάνουμε. Πολύ σύντομα θα υπάρχουν αποφάσεις για το περιστατικό που αναφέρατε. Αναφερθήκατε στον αρχηγό της αστυνομίας ότι δεν θα πρέπει να επιλέγεται με κομματικά κριτήρια. Επί δικών σας ημερών ήταν παρών στις δικές σας συγκεντρώσεις με τον αρχηγό του λιμενικού. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάτε. Δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία όταν σπάσατε στο ξύλο και ψεκάσατε τους συνταξιούχους. Το ψάξατε και αυτό το περιστατικό; Ναι, λύσαμε το πρόβλημα των Εξαρχείων, που εσείς δεν τολμούσατε να ακουμπήσετε. Οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων, με τους οποίους κάνατε μαζί διαδηλώσεις, πήγαν στην Νέα Σμύρνη».
«Θυμάμαι πως κινούσασταν στην Ελλάδα με ΜΑΤ και φροντίζατε να μην φτάνει καμία διαμαρτυρία κοντά στις εκδηλώσεις σας. Τα γεγονότα του 89 τα ζήσαμε πολλοί από εμάς και πολλά είχαν ειπωθεί. Ο Πάνος Καμμένος έγραφε βιβλία για την 17 Νοέμβρη και εσείς κυβερνήσατε με αυτόν. Δεν έχετε απαντήσει ποτέ για τα πραγματικά δεδομένα. Ενα από τα πρώτα νομοθετήματα ήταν η διευκόλυνση των φυλακισμένων τρομοκρατών. Ο νόμος τηρείται και θα τηρείται. Θα ισχύει για όλους. Κανένας τρομοκράτης δεν θα επιλέξει που θα κρατείται. Μας ζητάτε τι ακριβώς; Να τηρήσουμε το κράτος δικαίου και της δικαιοσύνης και να κάνουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε αυτόν τον άνθρωπο ζωντανό. Τα ανάποδα όμως μας είπατε με την ανάρτησή σας. Σας ζήτησα να αποκηρύξετε το σύνθημα "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν". Επιλέξατε να μην απαντήσετε και να κάνετε μία ιστορική αναδρομή στην αριστερά από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και σε πρόσωπα που η παράταξή μας τιμά. Ακριβώς αυτήν την παράδοση της Αριστεράς εσείς δεν την υπηρετείτε. Διαβάστε την Αυγή του 2021 και την Αυγή του 1989. Η επίκληση της Αριστεράς του παρελθόντος. Δεν αρκεί για να ξεπλύνει τις δικές ευθύνες. Εγώ κ.Τσίπρα δεν σας κατηγορώ. Ήσασταν κατώτερος των περιστάσεων ως πρωθυπουργός, είσαστε κατώτερος των περιστάσεων ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.