- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καραμανλής: Στάλθηκαν 40 τροχόσπιτα για τους σεισμόπληκτους
Αύριο οι πρώτοι οικίσκοι
«Έχουμε στείλει 40 τροχόσπιτα για τους σεισμόπληκτους», ενημέρωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.
«Το Υπουργείο Υποδομών έχει στείλει 40 τροχόσπιτα και από αύριο, 8 Μαρτίου, θα φτάσουν και οι πρώτοι οικίσκοι στη περιοχή. Άμεσα θα ξεκινήσει και η διαδικασία επιδότησης ενοικίου, που ξεκινάει από τα 300 έως τα 500 ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε όλους τους κατοίκους που έχουν πρόβλημα με τα σπίτια τους», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, από το Δαμάσι του Τυρνάβου, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για τη στήριξη των σεισμόπληκτων.
Για τους οικίσκους που θα φιλοξενήσουν τους σεισμόπληκτους, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι είναι έτοιμοι αλλά «χρειάζεται να γίνουν κάποιες εργασίες υποδομής για να μπορέσουν να εγκατασταθούν».
«Δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όσοι οικίσκοι χρειαστούν θα έρθουν στην περιοχή για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας που περάσαν αυτήν την πολύ δύσκολη τραγωδία», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι «η πολιτεία βρίσκεται στο σημείο από την πρώτη στιγμή για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις ενός πολύ μεγάλου σεισμού».
«Το Υπουργείο Υποδομών έστειλε από την πρώτη ημέρα τα κλιμάκια από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, ενώ σήμερα είμαστε εδώ με 130 μηχανικούς».
Σημειώνεται ότι ο κ. Καραμναλής, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, μετά τα χωριά των Δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας θα επισκεφθεί τη γέφυρα του Πηνειού στον Δήμο Τεμπών, η οποία αναμένεται να δοθεί στη κυκλοφορία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
«Το Ιπποκράτειο είναι η πρώτη αιχμή του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με κανόνες, διακρίνοντας όσους δικαιούνται προστασία από όσους όχι
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.