- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνομιλία που είχε με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ
Σφοδρός επικριτής της Τουρκίας ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας
Με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, το νέο επικεφαλής στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και σφοδρό επικριτή της Τουρκίας, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μια συνομιλία με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, την οποία χαρακτήρισε «παραγωγική», είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής έχει αναλάβει τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.
Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της Ελλάδας, αφήνοντας αιχμές για την προκλητική στάση της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Τον καλοκαίρι του 2020, όταν η Τουρκία δεν σταματούσε τις προκλήσεις με το Oruc Reis, στέλνοντας το ερευνητικό σκάφος εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο Μενέντεζ είχε ξεκαθαρίσει: «Τα νερά στο Καστελόριζο ανήκουν στην Ελλάδα».
Εκείνη την περιόδο είχε ασκήσει, μάλιστα, σφοδρή κριτική στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ (σ.σ. σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «αμφισβητούμενα νερά»), καλώντας το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να προβεί σε ξεκάθαρη ανακοίνωση με την οποία θα δηλώνει ρητά ότι η Τουρκία δεν έχει το δίκιο με το μέρος της και είναι η μοναδική που ευθύνεται για την ένταση που προκλήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κυριάκος Μητσοτάκης - Η «παραγωγική» συζήτηση με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ
Στο μήνυμά του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανυπομονησία του ο κ. Μενέντεζ «να επιδιώξει κοινούς στόχους ειρήνης και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή».
Αναλυτικά, η ανάρτηση στο Twitter, του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνάντησή του με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ.
«Είχα μια ενδιαφέρουσα και παραγωγική συνομιλία με @SenatorMenendez. Τον συγχαίρω για το νέο του ρόλο ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και ανυπομονώ να επιδιώξει κοινούς στόχους ειρήνης και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.