- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μήνυμα Μητσοτάκη: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις
Ο Νίκος Δένδιας θα επιδώσει στον ΓΓ του ΟΗΕ επιστολή όπου παρουσιάζεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας
«Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις», είπε Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Yang Jiechi.
«Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις», είπε Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου στο μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Yang Jiechi, λίγες ώρες μετά τις αναφορές του ΝΑΤΟ για έναρξη διαλόγου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.
«Από τις πολλές και τις υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν συγκρατώ μόνο μια αυτή για τον διάλογο και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
«Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασίσων ζωνών στο Αίγαιο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική. Ας φύγουν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ξεκινώντας την δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η χώρα μας εκτός απο την επιθετικότητα της Τουρκίας αντιμετωπίζει και ενέργειες που αμφισβητούν κάθε κανόνα του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Με μια ρητορική που διαστρέφει την ιστορία και αλλοιώνει τη γεωγραφία, υπονομεύοντας τη νομιμκότηα και με κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια σε όλη τη Μεσόγειο».
«Γι' αυτό και θέλω να σας πω ότι σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επιδώσει στον ΓΓ του ΟΗΕ επιστολή μου όπου παρουσιάζεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας. Όπως και οι απειλές που αυτή διαμορφώνει για τη σταθερότητα στην περιοχή που είναι κομβική για το διεθνές εμπόριο» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης
«Στις δύσκολες ημέρες που διανύνουμε κάθε ένταση σε οποιοδήποτε σημείο του παγκόσμιου χάρτη συνιστά πρόκληση για τις δυνάμεις της ειρήνης και πολύ περισσότερο όταν αυτή εκδηλώνεται στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας που είναι και ανατολικά συνορα της Ευρώπης» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.
«Η παράνομη δράση της Τουρκίας συνιστά διεθνή πρόκληση που απαιτεί διεθνή απάντηση και μόνη πυξίδα μπορεί να είναι το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα δεν έκρυψε ποτέ ότι ταυτόχρονα με τα δικαιώματα υπερασπίζεται την καλή γειτονία η διπλωματία είναι άλλη όψη της ισχύος της χώρας» συμπλήρωσε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Τι ανακοίνωσε για το ταμείο καινοτομίας για νέα φάρμακα
Κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας και πιο δίκαιη διάχυση του πλούτου
Συζήτηση με επίκεντρο τη Χάλκη, τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις στην ορθοδοξία
«Εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του πορτογαλικού με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα», δήλωσε ο υπουργός
Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στις επίκαιρες ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ
Όσα τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει του F4 της Αθήνας
Η έναρξη της διαδικασίας έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2026,
O Οικουμενικός Πατριάρχης προέτρεψε τους μαθητές να ενστερνιστούν τις πνευματικές αξίες
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σε συνέντευξή του
Με κανόνες, ασφάλεια και σεβασμό στον δημόσιο χώρο, σύμφωνα με την «Αθήνα Ψηλά»
«Ζούμε για να δουλεύουμε ή δουλεύουμε για να ζούμε;»
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ
Το ινστιτούτο, οι πόροι του και η δωρεάν ψυχαγωγία
Υποχρεωτική η ασφάλιση και για τα ενοικιαζόμενα
«Διαρκώς κάνουμε αξιολογήσεις κατόπιν εορτής»
Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ΕΕ ως προς την αναλογία κατώτατου προς μέσο μισθό – Πώς το «διαβάζει» αυτό το ΚΕΦΙΜ
Τι είπε για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.