- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοχάρης: Μας γεμίζει αισιοδοξία το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού
«Είμαστε εδώ παρά τις δυσκολίες. Θα πάμε καλά, με ασφάλεια»
Την αισιοδοξία του πως ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε καλό δρόμο και έχει περιθώρια για μεγαλύτερη πρόοδο εξέφρασε ο Χάρης Θεοχάρης.
«Είμαστε σε μία αισιόδοξη μέρα. Μία αισιόδοξη στιγμή. Έχουμε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της συνάντησής του με φορείς του τουρισμού στα Χανιά.
Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και στην αβεβαιότητα -όπως είπε- που υπήρχε πριν από δύο μήνες. «Το γεγονός ότι ανοίξαμε, το γεγονός ότι βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα, μας δίνει αισιοδοξία. Είμαστε εδώ παρά τις δυσκολίες. Θα πάμε καλά, με ασφάλεια», τόνισε.
Στη συνάντηση είναι παρόντεςο γγ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης.
Σε σύντομη τοποθέτησή της, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι η φετινή τουριστική περίοδος είναι δύσκολη, χαρακτήρισε εξαιρετική την προσπάθεια και οργάνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να μπορέσουμε να περάσουμε -παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες- το 2020, γιατί το 2021 προβλέπεται εξαιρετικό».
Από την πλευρά του, ο κ Βολουδάκης υπογράμμισε: «Η δυσκολία που βιώνουμε είναι πρωτοφανής. Αντέχουμε όμως και πιστεύω ότι ο τρόπος διαχείρισης από την κυβέρνηση και την κρατική μηχανή και ο έλεγχος της πανδημίας επιτρέπουν μία αισιοδοξία».
Έξω από τον χώρο της συνάντησης πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη του σωματείου επισιτισμού και εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, ζητώντας τη λήψη μέτρων στήριξης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων και συζήτησε μαζί τους για τις προσπάθειες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται έως και τις 6 Απριλίου 2026
«Ξέρουμε ότι θα κάνετε τα πάντα για να αποφύγετε την αλήθεια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Αποτελεί μνημείο απεριόριστου θράσους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
H ομιλία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την πυρηνική ενέργεια
Η υπουργός Πολιτισμού αποχαιρετά τον σπουδαίο σκηνοθέτη
Σε ποια είδη διατροφής καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
Η φαντασίωση του «Give peace a chance»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.