1821 Digital Gallery

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Ήταν η αρχή για να αλλάξουμε το ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ανδρέα Δρακόπουλο, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
© EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Γίναμε παράδειγμα προς μίμηση παγκοσμίως στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας
  • A-
  • A+
0
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για τον κορωνοϊό ότι ήταν η αρχή για να ξεκινήσουν ριζικές αλλαγές στο ΕΣΥ - Τι είπε για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα νοσοκομεία.

Την άποψη ότι ο κορωνοϊός ήταν η αρχή για να αλλάξουμε το ΕΣΥ εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον COVID-19. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη δωρεά 174 υπερσύγχρονων ΜΕΘ-ΜΑΘ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η εκδήλωση, στην οποία μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι πέτυχαν σήμερα η χώρα να είναι παράδειγμα προς μίμηση παγκοσμίως στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς πανδημίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικα
Δημιουργείται τμήμα παραγωγής εμβολίων στο Ινστιτούτο Παστέρ
Δημιουργείται τμήμα παραγωγής εμβολίων στο Ινστιτούτο Παστέρ

​«Νομίζω ότι έχετε κάθε λόγο όλοι σας βλέποντας τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες να είστε πολύ υπερήφανοι διότι σώσατε πολλές ανθρώπινες ζωές» είπε, ευχαριστώντας το υγειονομικό προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό, υπηρεσίες καθαρισμού που όπως είπε υπερέβαλαν εαυτόν. «Βεβαίως μπήκε και ένα λιθαράκι από την πολιτική ηγεσία» πρόσθεσε.

Κυριάκος Μητσοτάκης για ΕΣΥ: Πάγιος στόχος η αύξηση των κρεβατιών στις ΜΕΘ

Η κρίση του κορωνοϊού έδωσε την ευκαιρία να ξεσκεπάσουμε χρόνιες αδυναμίες του ΕΣΥ και να τις διορθώσουμε με μεγάλη ταχύτητα.

«Γνωρίζαμε στην αρχή της κρίσης ότι είχαμε έναν μικρό αριθμό κρεβατιών εντατικής θεραπείας. Και πρέπει να σας πω ότι η αύξηση των κρεβατιών στις ΜΕΘ αποτελούσε προγραμματική δέσμευση της ΝΔ και πριν μας χτυπήσει ο κορωνοϊός. Διότι δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο εξευτελιστικό από το να αναγκάζεται ένας συγγενής ενός βαριά άρρωστου να ζητά πολιτική παρέμβαση για να μπορέσει ο συγγενής, ο φίλος του, να βρει περίθαλψη σε ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Δυστυχώς αυτή ήταν η αλήθεια αν θέλουμε να την κοιτάξουμε κατάματα πριν μας χτυπήσει η κρίση του κορωνοϊού» ανέφερε με νόημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικα
Don’t look up, κύριε Νίκο
Don’t look up, κύριε Νίκο

Κυριάκος Μητσοτάκης για δωρεά ΙΣΝ: «Tο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει υπάρξει αρωγός του ΕΣΥ από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με τα κοινά»
Κυριάκος Μητσοτάκης για δωρεά ΙΣΝ: «Tο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει υπάρξει αρωγός του ΕΣΥ από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με τα κοινά»/© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι η κρίση του κορωνοϊού έδωσε την ευκαιρία «μέσα στην τραγωδία της να ξεσκεπάσουμε χρόνιες αδυναμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να τις διορθώσουμε με μεγάλη ταχύτητα».

«Ναι, μπορέσαμε και επιστρατεύσαμε ό,τι υπήρχε για να δημιουργήσουμε κρεβάτια εντατικής θεραπείας, προσωρινά, σε πρώτη φάση και φυσικά μόνιμα στη συνέχεια για να μη βρεθούμε κι εμείς αντιμέτωποι μ' αυτό το οποίο έζησαν άλλες χώρες» τόνισε.

Κυριάκος Μητσοτάκης για δωρεά Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος: Το ΙΣΝ σταθερός αρωγός του ΕΣΥ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει υπάρξει αρωγός του ΕΣΥ από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με τα κοινά, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Και τις πιο δύσκολες μέρες απείχαμε πάρα πολύ από το να γεμίσουν τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και αυτό ήταν κάτι που επέτρεψε στους γιατρούς και τους νοσηλευτές να ασχοληθούν περισσότερο με τους ασθενείς που είχαμε.

Ανέφερε ότι πως όλη αυτή η δοκιμασία αλλά και η σπουδαία κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας που ακολούθησε τις υποδείξεις με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης ήταν «ένα μάθημα συλλογικής εμπιστοσύνης το οποίο εμπεδώθηκε και το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τώρα βρισκόμαστε στην επόμενη φάση, «στο πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον και εκεί έρχεται η πολύ σημαντική πρόσθετη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει υπάρξει αρωγός του ΕΣΥ από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με τα κοινά και με τα ειδικά ελληνικά προβλήματα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5