- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης στο ΣΕΤΕ: Ο τουρισμός το πρώτο θύμα του κορωνοϊού
«Tο φετινό καλοκαίρι να γίνει επίλογος προβλημάτων αλλά και πρόλογος νέων επιτυχιών»
Tο φετινό καλοκαίρι να γίνει επίλογος προβλημάτων αλλά και πρόλογος νέων επιτυχιών από την επόμενη σεζόν για τον τουρισμό, είπε ο Μητσοτάκης στη ΓΣ του ΣΕΤΕ.
«Το πρώτο θύμα του υιού σε όλο τον κόσμο είναι ο τουρισμός και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και 70 χρόνια. Πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους, μια κρίση συμμετρική, η οποία αφορά όλες τις χώρες και όλους τους κλάδους, μόνο που κάποιοι χτυπιούνται περισσότερο. Και δυστυχώς ο κλάδος του τουρισμού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, στο κτίριο Δορυφορικού Αεροσταθμού του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Αυτός ο πανίσχυρος κινητήρας του τουρισμού για την Ελλάδα τίθεται προσεκτικά σε επανεκκίνηση είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα ξανανοίξουμε την αγορά του τουρισμού.
«Πάνω από όλα με κανόνες ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες και με διάθεση το φετινό καλοκαίρι να γίνει επίλογος προβλημάτων αλλά και πρόλογος νέων επιτυχιών από την επόμενη σεζόν. Υπάρχει και η πείρα και το σχέδιο και οι δυνατότητες. Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία» σημείωσε.
«Ας αξιοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε ώστε το σχέδιο για την επόμενη δεκαετία του τουρισμού, 2021-2030, να διορθώσει πολλές από τις χρόνιες παθογένειες που μερικές φορές, όλοι μας, επιμελώς κρύψαμε κάτω από το χαλί στηριζόμενοι απλά σε κάποια πολύ ενθαρρυντικά βραχυχρόνια νούμερα» είπε ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την ομιλία του στη ΓΣ του ΣΕΤΕ.
Σημείωσε ότι η κυβερνητική επιλογή στα μέσα Μαρτίου να ανασταλεί πλήρως η λειτουργία ολόκληρων τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής υπήρξε επιλογή απολύτως συνειδητή. «Γνωρίζαμε ότι ορισμένοι τομείς όπως ο τουρισμός θα πλήρωναν ένα τίμημα εξαιρετικά βαρύ. Όμως εκείνες τις ώρες η προτεραιότητα ήταν μια, η προστασία της δημόσιας υγείας, η ζωή των Ελλήνων και η θωράκιση του εθνικού συστήματος υγείας ώστε να οργανώσει την άμυνά του απέναντι στον ιό» είπε.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η πολιτεία όφειλε και το έπραξε να συμπαρασταθεί στον κόσμο της αγοράς και στον κόσμο της εργασίας και αναφέρθηκε στη δέσμη μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για να μπορέσει να στηρίξει τις επιχειρήσεις στο επίπεδο της ρευστότητας, την αγορά εργασίας καλύπτοντας ένα μεγάλο κομμάτι του μισθοδοτικού βάρους των επιχειρήσεων που ετέθησαν σε αναστολή, να διευκολύνει επιχειρήσεις και πολίτες μεταθέτοντας για το μέλλον φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.» Πιστεύω ότι έτσι καταφέραμε να αποφύγουμε τα χειρότερα» σημείωσε.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.