1821 Digital Gallery

ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Χρησιμοποιείτε μετανάστες ως πολιορκητικούς κριούς

ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Χρησιμοποιείτε μετανάστες ως πολιορκητικούς κριούς
ΥΠΕΞ © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Απάντηση στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών
  • A-
  • A+
0
«Τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν. Συστήνουμε στην Τουρκία αυτεπίγνωση» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.

«Η χώρα που για πρώτη φορά στην Ιστορία χρησιμοποίησε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό εναντίον άλλων χωρών, δεν δικαιούται να ομιλεί για δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Άλλωστε είναι γνωστές οι επιδόσεις της Τουρκίας στους συγκεκριμένους τομείς» και «επιπλέον, είναι απολύτως απαράδεκτη η επιλογή της να επιδεικνύει, επανειλημμένως μάλιστα, ασέβεια στα θύματα του Ολοκαυτώματος» επισημαίνει ο κ. Γεννηματάς.

«Μας έχει συνηθίσει σε κυνικές παραβατικές συμπεριφορές κάθε κανόνα δικαίου, είτε αφορούν κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία ή σχέσεις καλής γειτονίας στον άμεσο περίγυρο και την ευρύτερη περιοχή, στοιχεία που άλλωστε καταγράφονται κάθε χρόνο σε εκθέσεις της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, μεταξύ άλλων», τονίζει ο ίδιος και προσθέτει: «Τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν. Της συστήνουμε αυτεπίγνωση».

Η δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας

Σχετικα
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα την καταδίκη του Οσμάν Καβάλα
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα την καταδίκη του Οσμάν Καβάλα

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, στο σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης, ενώ θέτει ξανά θέμα μειονότητας. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αρχικά επαναφέρει τον ισχυρισμό περί «πρακτικών Ναζί» από την Ελλάδα στον Έβρο, όπως είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Οι σημερινές (14 Μαρτίου) δηλώσεις του Υπ Εξωτερικών της Ελλάδας Δένδρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα απτό παράδειγμα της ασταθής εκτός νόμου κ απάνθρωπης πολίτικης που ακολουθεί αυτή η χώρα.

Σχετικα
Απάντηση Αθήνας στο ΥΠΕΞ της Τουρκίας: Παραπληροφορείτε για τις προκλητικές ενέργειές σας
Απάντηση Αθήνας στο ΥΠΕΞ της Τουρκίας: Παραπληροφορείτε για τις προκλητικές ενέργειές σας

Συμπεριφέρεται σαν εχθρός στους μετανάστες οι οποίοι έχουν φτάσει στις πύλες της , και με απάνθρωπο τρόπο, εκτοξεύει εναντίον τους δακρυγόνα, σφαίρες κ φυτοφάρμακα, δίχως να κάνει διάκριση σε παιδιά κ γυναίκες.

Η Ελλάδα με πρακτικές που θυμίζουν τους Ναζί, τους στείλει πίσω στην χωρά μας, παίρνοντας τα χρήματα κ τα αντικείμενα τους με απάνθρωπες συμπεριφορές που ντροπιάζουν.

Ισχυρίζεται ότι προστατεύει τα σύνορα της ΕΕ ενώ αντιθέτως καταπατά όλες τις άξιες κ τις αρχές πάνω στις οποίες βασίστηκε η ίδρυση η ΕΕ.

Η Ελλάδα η οποία δεν μπορεί να προσεγγίσει τα προβλήματα με ανθρωπιστική πλευρά, το να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την ΕΕ και τους μετανάστες ως εργαλεία για βραχυπρόθεσμες πολιτικές σκοπιμότητες της αποτελεί πραγματική πηγή των προβλημάτων της περιοχή μας.

Ο υπουργός Δένδιας, βρίσκεται σε λάθος δρόμο όσον αφορά και τη Λιβύη. Οι ισχυρισμοί για τα μαξιμαλιστικά πεδία θαλάσσιας δικαιοδοσίας τα οποία είναι εναντίων του διεθνούς δικαίου, καταπατούν (παραβιάζουν) τα δικαιώματα της Τουρκίας αλλά κ της Λιβύης.

Τα μνημόνια που υπογράψαμε με την νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης είναι για το συμφέρον όλου του λαού της Λιβύης, όχι μόνο για ένα τμήμα της.

Αν η Ελλάδα έχει κάποιο πρόβλημα (την ενοχληθεί) θα πρέπει να κάτσει στο τραπέζι και να συζητήσει μαζί μας κ με την νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, αντί να μιλά πίσω από την πλάτη μας.

Την ώρα που χαρακτηρίζει την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία ως ελληνική εθνική μειονότητα, αποτελεί υποκρισία που δεν αποκαλεί την Τούρκικη μειονότητα της χώρας της, ως Τουρκική. Ο Δένδιας μάλλον δεν θέλει να θυμάται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταδικάσει την Ελλάδα σε αυτό το θεμα.

Επιθυμία μας είναι, για όλες της δοκιμασίες της περιοχής μας, και δίχως «blame game», με συνεργασία, να μπορέσουμε βρούμε λογικές και κοινές λύσεις στα πλαίσια καλής γειτoνίας.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5