- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Λαγός έσκισε την τουρκική σημαία
Ελληνικό ΥΠΕΞ: «Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνον τον εαυτό τους»
Έσκισε την τουρκική σημαία στο Ευρωκοινοβούλιο ο Γιάννης Λαγός. Η αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού να σκίσει μία χάρτινη τουρκική σημαία κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στο ευρωκοινοβούλιο.
Ο ευρωβουλευτής που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφορικά με το προσφυγικό, κρατώντας μια χάρτινη σημαία της γειτονικής χώρας είπε «το μοναδικό που της αξίζει είναι αυτό εδώ, τίποτε άλλο» και προχώρησε στο σκίσιμό της.
Οργισμένη αντίδραση Τσαβούσογλου
Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος ανέφερε στο Twitter: «Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους. Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού».
Ελληνικό ΥΠΕΞ: «Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνον τον εαυτό τους»
«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την ενέργεια του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού.
«Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με την ψήφο της εκτός κοινοβουλίου», σημειώνει.
«Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνον τον εαυτό τους», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.