Visual Browsing
Γεννηματά: Είστε αδίστακτοι. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Θα σας γυρίσει μπούμερκανγκ

Γεννηματά: Είστε αδίστακτοι. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Θα σας γυρίσει μπούμερκανγκ

Τσίπρας: Κανείς δεν λέει ότι δεν κάνατε και σημαντικά πράγματα ως παράταξη ή ο κ. Σημίτης δεν έκανε έργα

Απάντηση στη κυβέρνηση, σε έντονο ύφος, έδωσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, για την απόπειρα να εμπλακεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε υποθέσεις διαφθοράς.

Η κα Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοί. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ».  

Σχολιάζοντας την καθυστέρηση να πάρει το λόγο, εξαιτίας των δευτερολογιών Τσίπρα και Μητσοτάκη, ανέφερε ότι "όταν δεν λειτουργεί η Βουλή με ευθύνη του προέδρου υπάρχει σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας. Εδώ είναι το Κοινοβούλιο και όχι η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ”.

"Έχετε κουράσει, είναι ντροπή αυτό που γίνεται να μην μπορούμε να συζητήσουμε όπως προβλέπεται για το Σύνταγμα. Απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, η διαδικασία της Αναθεώρησης άρχισε και τελείωσε σήμερα. Έτοιμα τα έχετε όλα, ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε” ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

Σχετικα
Γεννηματά: Οι πολίτες αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα
Γεννηματά: Οι πολίτες αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

Όπως είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, “δεν μπορούμε να κρύψουμε την βαθύτατη απογοήτευσή μας, γιατί θεσμοί και διαδικασίες μπαίνουν στο ζύγι. Η κυβέρνηση που δύο χρόνια διακωμώδησε τη διαδικασία, τώρα την εντάσσει στην σκηνοθεσία την προεκλογική και μόνο αυτή η προσέγγιση την μειώνει και προσβάλλει το αίσθημα του ελληνικού λαού”.

"Όταν έστειλα τις προτάσεις μας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση πετούσαν χαρταετό. Τότε ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτή η δημόσια διαβούλευση, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν ήταν ο χρόνος να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία” ανέφερεη κυρία Γεννηματά. 

"Έχει σημασία να καταγραφεί τι δεν είναι το Σύνταγμα" τόνισε η επικεφαλής της Κοιοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και εξήγησε: "Δεν είναι πεδίο ιδεοληψίας, ούτε αντικείμενο μεταρρυθμιστικού φετιχισμού. Δεν υποκαθιστά, δεν αποτρέπει την φαυλότητα των λαϊκιστών. Δεν προστατεύει τη δημοκρατία από τα θολωμένα μυαλά. Δεν πρέπει να είναι αφορμή διαιρέσεων, αλλά συγκλίσεων”.

Σχετικα
Αισιοδοξία Φώφης Γεννηματά ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι τρίτο κόμμα
Αισιοδοξία Φώφης Γεννηματά ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι τρίτο κόμμα

Όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, "με ευθύνη της κυβέρνησης κινδυνεύει να εκφυλιστεί στο μύλο της κομματικής σκοπιμότητας και πολιτικής αντιπαράθεσης. Γιατί επιλέξατε να το φέρετε σε μια περίοδο που επικρατεί ένα κλίμα τοξικό και δηλητηριώδες".

Τσίπρας: Δεν κάνετε απλά κριτική αλλά καταφέρεστε με βαρύτατες εκφράσεις σε εμένα προσωπικά 

Στην κυρία Γεννηματά απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Άκουσα την κυρία Γεννηματά, όχι μόνο γιατί ο διάλογος πρέπει να είναι με όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά γιατί κράτησε χρόνο ο διάλογος με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εχετε επιλέξει, κυρία Γεννηματά, μια στρατηγική, θεμιτό, μιας μονόπλευρης πολιτικής αντιπαράθεσης. Κάνετε κριτική στον ΣυΡΙΖΑ που ξεπερνά ορισμένες ώρες και το πλαίσιο μιας προσωπικής κριτικής στα ενδεδειγμένα πλαίσια ενός πολιτικού διαλόγου. Δεν κάνετε απλά πολιτική κριτική αλλά καταφέρεστε με βαρύτατες εκφράσεις προς εμένα προσωπικά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συνάδουν με τον πολιικό σας πολιτισμό» σχολίασε.

Και συνέχισε: «Εχετε ως στόχο στρατηγικό, λέτε, την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι ήττα ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της ΝΔ. Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει στρατηγική νίκη της ΝΔ. Επιμένοντας σε αυτή την ρητορική ενισχύοντας της με βαρύτατους χαρακτηρισμούς δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να επιταχύνετε την στρατηγική ήττα του κόμματός σας. Εμείς είμαστε εδώ, γιατί το επέλεξε ο λαός. Αναφέρεστε στο δημοψήφισμα του 2015, ξεχνάτε ότι τον Σεπτέμβριο 2015 θέσαμε στην κρίση λαού το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευση. Δεν κάναμε πραξικόπημα ούτε και κόλπα, είμαστε εδώ».

«Αυτό το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω, πέραν από τις όποιες πολιτικές διαφωνίες, πώς είναι δυνατόν να μας κουνάτε το δάχτυλο, όταν έχετε και κάποια ευθύνη ως παράταξη. Είμαι τελευταίος που θα πω ότι η ευθύνη για κάποια πρόσωπα είναι συλλογική για την παράταξή σας. Ο εμπνευστής του άρθρου 86 είναι πρώην πρόεδρός σας και εσείς έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο για την ανάγκη αλλαγής του άρθρου 86 χωρίς διάθεση αυτοκριτικής. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι ότι δεν αισθάνεστε στοιχειωδώς την ανάγκη μετά τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, εκτός από Τσοχατζόπουλο βγήκαν στοιχεία και για Παπαντωνίου, όταν έρχονται υποθέσεις Μαντέλη και Τσουκάτου και δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη. Κανείς δεν λέει ότι δεν κάνατε και σημαντικά πράγματα ως παράταξη ή ο κ. Σημίτης δεν έκανε έργα. Αυτό που λέμε είναι πως δεν γίνεται κάποιοι να θεωρούν τους εαυτούς τους ως μόνιμους ιδιοκτήτες της χώρας. Να θεωρείτε ότι όποιος έχει την εντολή του λαού και σήμερα βρίσκεται στην εξουσία αλλά δεν ανήκει σε εσάς και την ΝΔ είναι περιστασιακός ένοικος στην δική σας ιδιοκτησία. Ιδιοκτήτης σε αυτό τον τόπο είναι ο λαός. Πολύ φοβάμαι ότι αν συνεχίσετε έτσιο λαός θα σας δώσει μόνιμη έξωση» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Η κυρία Γεννηματά πέρασε στην αντεπίθεση: «Μείνατε στην αίθουσα για να με ακούσετε, αλλά δεν με ακούσατε. Μείνατε για να πείτε όσα είχατε προαποφασίσει να πείτε και να επιτεθείτε στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Εμείς θέλουμε να ανοίξουμε δρόμο αξιοπρέπειας. Δεν κάνουμε πόλεμο απένατι σε εσάς. Κάνουμε κριτική γιατί είστε κυβέρνηση. Εμείς κάνουμε κριτική και στη ΝΔ. Δεν φταίμε αν γίνατε ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός της ΝΔ και προσπαθείτε να ξεπλένετε τις ευθύνες της ΝΔ και να συνεργάζεστε με το Καραμανλικό κομμάτι της ΝΔ. Εμείς έχουμε χαράξει την αυτόνομη πορεία μας. Με δική μας πλειοψηφία παραπέμφθηκαν όλοι αυτοί στη Δικαιοσύνη. Εμείς δώσαμε εργαλεία για να ελεγχθούν αυτές οι υποθέσεις. Όταν εμείς ψηφίζαμε εσείς ήσασταν απέναντι. Διώξαμε όσους υπήρχε υπόνοια εμπλοκής. Εσείς τι κάνατε όταν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο υπουργοί σας μιλούσαν για βρώμικα χέρια και συναλλαγές με τον Σόρος; Μείνατε άφωνος. Γιατί; Εκβιάζεστε; Ποιος εισαγγελέας παρενέβη για όσα ελεεινά ακούστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο;».

«Δεν ξέρετε τι μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα στον τόπο. Δεν έχετε σχέδιο ούτε εσείς ούτε η ΝΔ. Η αγωνία σας για το τι θα κάνουμε εμείς δείχνει ότι κατανοείτε ότι ο κόσμος ανατοποθετείται. Ξέρουμε και μπορούμε. Μετρηθήκατε και βγήκατε λίγος. Αρκετά» κατέληξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5