Η Εβίτα Καλπογιαννάκη στο Αlala Jewelry © Ηλίας Καλπογιαννάκης
Η Εβίτα Καλπογιαννάκη στο Αlala Jewelry © Ηλίας Καλπογιαννάκης
Shopping

Alala Jewelry: Θέλεις να διατηρήσεις τη νυφική σου ανθοδέσμη;

H Εβίτα Καλπογιαννάκη με τη βιώσιμη επιχείρησή της μπορεί να το κάνει

Αlala Jewelry: Η Εβίτα Καλπογιαννάκη αποξηραίνει τα λουλούδια από τη νυφική σου ανθοδέσμη, διαφυλάσσοντάς τα μέσα σε υγρό γυαλί.

Η ανθοδέσμη του γάμου είναι ένα σύμβολο που εκφράζει και αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα της γυναίκας σε μια πολύ προσωπική και συναισθηματική της στιγμή. Όσο όμως εντυπωσιακή και μυρωδάτη κι αν είναι, δεν μπορεί να κρατήσει για «πάντα». Ή μπορεί; Η Εβίτα Καλπογιαννάκη, ιδιοκτήτρια του ALALA jewelry, μιας βιώσιμης επιχείρησης, βρήκε τη λύση με ένα πολύ καλαίσθητο τρόπο.

Πολύχρωμα φρέσκα λουλούδια από τη νυφική ανθοδέσμη, και όχι μόνο, μπορούν να αποξηρανθούν διατηρώντας χρώμα και όγκο και να διαφυλαχθούν για πάντα μέσα σε υγρό γυαλί, σε μορφή μπρελόκ, δίσκου, διακοσμητικού με το αρχικό του ονόματός σου, σταχτοδοχείου, κοσμήματος, σελιδοδείκτη, εταγέρ, ακόμη και σουβέρ σε πολλά διαφορετικά σχήματα, διατηρώντας κάτι από την «αιωνιότητα» που επισφραγίζει κάθε είδους αγάπη.

Η Εβίτα Καλπογιαννάκη έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Τμήμα Φαρμακευτικής, είναι από την Αθήνα και το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών και εφηβικών της χρόνων το πέρασε στο εξωτερικό. Το ALALA ξεκίνησε πιλοτικά μέσα στην πρώτη καραντίνα, αλλά το είχε δουλέψει στο μυαλό της 1,5 χρόνο πίσω. Το όνομα προέρχεται από την εληνική μυθολογία. Η Αλαλά είναι η κόρη του πολέμου, προσωποποίηση της δυνατής πολεμικής κραυγής-ιαχής ή αλλιώς αλαλαγμού. Από εκεί βγήκε και το motto της εταιρίας της, «Loud cry… for jewelry», που ταξιδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό (κυρίως Κύπρο, Γερμανία και Βέλγιο).

@alalajewelry Block υγρού γυαλιού με τα δικά σου λουλουδια. #υγρογυαλι #alalajewelry #alalashop #flowers #handmade #flowersinresin #resinart #epoxy ♬ original sound - Italy

Τι είναι το «υγρό γυαλί»;

Το υγρό γυαλί το συνάντησε τυχαία σε καλλιτέχνες του εξωτερικού τραβώντας ιδιαίτερα το ενδιαφέρον της τόσο από χημικής άποψης όσο και από τεχνικού αποτελέσματος. Μας εξηγεί η ίδια: «Δύο μέρη, η βάση και ο καταλύτης, σε ακριβή αναλογία, με τη σωστή ανάμιξη, σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, πραγματοποιούν εξώθερμη αντίδραση και στο τέλος έχουμε ένα στερεό αντικείμενο. Δεν υπάρχει περιορισμός στην έμπνευση, ούτε ειδικές συνθήκες». Παρόλο που το υγρό γυαλί είναι ακριβό, επισημαίνει ότι με την κατάλληλη έρευνα αγοράς σε Ελλάδα και εξωτερικό, τις σωστές διαπραγματεύσεις, χωρίς την παραμικρή «έκπτωση» στην ποιότητα των υλικών της, έχει επιτύχει τις επαναληπτικές αγορές των περισσότερων γυναικών και αντρών που επιλέγουν την επιχείρησή της.

 Eπιτραπέζιo μονόγραμμα από τα πρώτα αντικείμενα νεογέννητων σε υγρό γυαλί  © Alala Jewelry

Ξεκινώντας από τα μπρελόκ, που χρειάζεται 3 έως 4 ημέρες για να τα ολοκληρώσει, και καταλήγοντας στα block της (εννοεί τα λουλούδια που διαφυλάσσονται σε υγρό γυαλί), που παίρνουν μήνες για να κατασκευαστούν. Το πρώτο αντικείμενο που δημιούργησε ήταν μπρελόκ σε σχήμα μονογράμματος, ενώ σκρολάροντας στο ηλεκτρονικό της κατάστημα και τα social media (κυρίως Tik tok, instagram), θα κολλήσεις ακόμη και στα ολοκληρωμένα set κουμπάρου, με δίσκο χειροποίητο στα χρώματα επιλογής και τεχνικής που έχει επιλέξει κάθε νύφη, τα οποία συνδυάζονται με κρυστάλλινες καράφες και ποτήρια καθώς και με στέφανα. Επίσης, θα δεις φωτογραφίες από τα πρώτα αντικείμενα νεογέννητων από τις μαμάδες τους να ενσωματώνονται στο γυαλί σε επιτραπέζια μονογράμματα, με χαρούμενα χρώματα. «Όταν μια γυναίκα ή ένας άντρας σου εμπιστεύεται αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, μας συγκινεί πολύ» αναφέρει.

@alalajewelry Δίσκος χειροποίητος από υγρό γυαλί με τα δικά σου λουλουδια #resingreece #alalajewelry #resinart #handmade #resintray #weddingtray #weddingtiktok ♬ The King - Sarah Kinsley

Το κομμάτι των λουλουδιών έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά της. «Τα κορίτσια έρχονται πολύ ενθουσιασμένα για τη διαδικασία καθότι τα λουλούδια του γάμου τους θα παραμείνουν –ζωντανά- μέσα σε ένα διάφανο block, παρότι η διαδικασία είναι πολύμηνη. Έρχονται οι κολλητές της, οι κουμπάρες, ακόμα και οι μαμάδες τους. Έχει επίσης γίνει γνωστό και στο αντρικό κοινό και πλέον τα αγόρια μας ζητάνε να αγοράσουμε εμείς λουλούδια, να τα αποξηράνουμε και να κάνουν απευθείας έκπληξη στα κορίτσια τους».

Block λουλουδιών σε υγρό γυαλί © Alala Jewelry
Block λουλουδιών σε υγρό γυαλί © Alala Jewelry

Σελιδοδείκτες © Alala Jewelry
Σελιδοδείκτες © Alala Jewelry

Αυτή την στιγμή, ετοιμάζει «δώρο» για έναν γνωστό τραγουδιστή που θα αναρτηθεί εντός του Ιουνίου στα social media της. Το νέο upcoming project της είναι πίνακες από υγρό γυαλί. Και καταλήγει: «Υπάρχει σημαντική στροφή του κόσμου στο χειροποίητο, κάνουν δώρα σε φίλους/φίλες, στον εαυτό τους, στους συντρόφους τους. Ο κόσμος νομίζω είναι πάντα ανοιχτός σε κάτι νέο και διαφορετικό».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice