4 ελληνικά brands με φιλοσοφία upcycling

3quarters, Salty bag, Denou και Convert Art δημιουργούν.. οικολογικά!

Τα ελληνικά upcycling brands 3quarters, Salty bag, Denou και Convert Art δημιουργούν αξεσουάρ από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες.

Η ανακύκλωση έχει γίνει μία από τις καθημερινές μας συνήθειες και ευτυχώς γιατί το περιβάλλον χρειάζεται τη στήριξη και την προστασία μας. Εκτός από το recycling, πολύ σημαντικό είναι και το upcycling που μετατρέπει τα άχρηστα προϊόντα σε νέα, υψηλότερης ποιότητας. Η φιλοσοφία του upcycling έχει κερδίσει πολλά brands που δημιουργούν ρούχα, αντικείμενα και αξεσουάρ από υλικά που κανονικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια, παρατείνοντας τη ζωή τους και δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία.

3quarters
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Αθήνας, οι πολύχρωμες τέντες των σπιτιών της, έγινε πηγή έμπνευσης για τους 3quarters που αποφάσισαν να τις μετατρέψουν σε πρωτότυπες, χειροποίητες, ανθεκτικές τσάντες. Ρετάλια τεντών και υλικά από ντόπιους προμηθευτές που δουλεύονται στο χέρι, με φαντασία και μεράκι. Εδώ θα βρεις σακίδια πλάτης και τσάντες σε ξεχωριστούς χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ κάθε σχέδιο είναι κυριολεκτικά μοναδικό.
Αγίου Δημητρίου 19, Ψυρρή, 2111832311, 3quarters.design

Salty bag
Πού πάνε τα πανιά των παροπλισμένων ιστιοπλοϊκών σκαφών; Τι γίνονται όταν πια δεν τα φουσκώνει ο αέρας των θαλασσών; Χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πανιών (από σκάφη, αλεξίπτωτα, αετούς) καίγονταν με τεράστια επιβάρυνση για το περιβάλλον, μέχρι που τρεις νέοι δημιουργοί αποφάσισαν να τα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν πρωτότυπες και ανθεκτικές τσάντες. Φυσικά μπορείς να δώσεις και εσύ το παλιό σου ιστίο για επανάχρηση ή ακόμα και την παλιά σου salty bag κερδίζοντας έκπτωση για την αγορά μιας νέας.
saltybag.com

Denou
Οι δημιουργίες της Κωνσταντίνας Καραμπότσου, ή αλλιώς Denou, προέρχονται από ασήμι, ημιπολύτιμες πέτρες, μέταλλα, υφάσματα, γραβάτες, φερμουάρ, παλιά κουμπιά, αλλά και απίστευτα ανακυκλωμένα υλικά όπως καπάκια αναψυκτικών, δίσκους βινυλίου, cds, καουτσούκ, πλήκτρα υπολογιστή, σχοινιά, αλουμίνιο, κάψουλες από καφέ nespresso, πλαστικά, περιοδικά, εφημερίδες, κουρελούδες και οτιδήποτε άλλο την εμπνεύσει.
www.denou.gr

Convert Art
Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα καταστήματα upcycling στην Αθήνα. Εκεί στην πλατεία Ψυρρή μεταμορφώνει χρησιμοποιημένες σαμπρέλες, ελαστικά, ηλεκτρολογικό υλικό και αλουμίνιο σε χειροποίητες τσάντες, κοσμήματα, αξεσουάρ και χρηστικά αντικείμενα. Τα προϊόντα τους έχουν παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις και έχουν βραβευθεί πολλές φορές. Τσέκαρε οπωσδήποτε τις πολυμορφικές τσάντες και τα clutches.
convertart.gr

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice