Maximilian Davis: Ο νέος σχεδιαστής του Ferragamo που αγαπάει η Ριάνα

Από πωλητής στο Selfridge’s, στην καρδιά της μόδας. H ιστορία του 26χρονου σχεδιαστή που αναλαμβάνει τον οίκο Ferragamo

Ο σχεδιαστής Μaximilian Davis από το Μάντσεστερ αναλαμβάνει τον ιταλικό Οίκο Μόδας Salvatore Ferragamo, στη θέση του Paul Andrews.

Αλματώδη βήματα επιτυχίας: Ο Maximilian Davis ήταν μόλις 24 όταν ξεκίνησε πριν δυο χρόνια τη δική του σειρά ρούχων με έδρα το Λονδίνο. Έχοντας δουλέψει δίπλα στην επιδραστική κι επίσης νέα Grace Wales Bonner έμαθε να αξιοποιεί τα ερεθίσματα, τις αναμνήσεις και την τέχνη για να κάνει μόδα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν δούλευαν στο Selfridge’s. Στην πρώτη συλλογή, η έμπνευσή του ήταν οι ρίζες καταγωγής του, το Τρινιντάντ.

 

 

«Η καθαρότητα που έχει η οπτική του σε συνδυασμό με το επίπεδο εκτέλεσης και την ισχυρή του αισθητική τον καθιστούν ένα από τα πιο λαμπρά ταλέντα της γενιάς του», δήλωσε για εκείνον ο διευθύνων σύμβουλος του Salvatore Ferragamo, Marco Gobbetti. Πριν ένα μήνα, ο εμβληματικός ιταλικός οίκος ανακοίνωσε ότι ο Maximilian Davis είναι ο νέος σχεδιαστής του, διαδεχόμενος τον Paul Andrews. «Η δουλειά του ορίζεται από την κομψότητα, τον εκλεπτυσμένο αισθησιασμό και τη συνεχή προσήλωση στην ποιότητα». Μέσα από τον «φακό της σύγχρονης ευαισθησίας», συνέχισε ο Gobbetti, ο Davis «θα γράψει ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο για αυτό τον οίκο που βασίζεται σε μια κληρονομιά δημιουργικότητας, δεξιοτεχνίας, πολυπλοκότητας και εξαιρετικών ανθρώπινων αξιών», κατέληγε.

 

 

 

 

Κάπως έτσι αισθάνεται και ο Μαξιμίλιαν που στα 26 του αναλαμβάνει έναν κολοσσό αναγνωρίσιμο και κλασικό. «Είναι μεγάλη μου τιμή που γίνομαι μέλος του Ferragamo και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να χτίσω πάνω στην πλούσια και βαθιά κληρονομιά του. Ο Ferragamo αντιπροσωπεύει μια αφοσίωση στη διαχρονική κομψότητα που θεωρώ απίστευτα εμπνευσμένη». Η πρώτη του συλλογή ετοιμάζεται για την προσεχή Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη Μπονίτο, γεννήθηκε στα τέλη του 1800 ο Salvatore Ferragamo που μετανάστευσε στις ΗΠΑ και πολύ σύντομα μεγαλούργησε στο Χόλιγουντ ντύνοντας τα βήματα της Τζόαν Κρόφορντ και της Γκλόρια Σουάνσον.

 

 

Ο Μaximilian Davis γεννήθηκε στο Μάντσεστερ κι έδειξε από πολύ μικρός το πάθος του για δημιουργία. Σε ηλικία έξι ετών τον έμαθε η γιαγιά του να ράβει με μηχανή. Από την πρώτη του κιόλας συλλογή, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το incubator Fashion East, τα μεγάλα Farfetch, Browns, Ssense και Net-A-Porter, τον συμπεριέλαβαν στους σχεδιαστές που πουλούσαν. Η σχεδιαστική του ματιά έχει μια καθαρότητα και μια δύναμη στην απλότητα των γραμμών του. Cut outs, διχρωμίες και αντιθέσεις, σέξι κι αυστηρά, με αναφορές από την ανεμελιά του Τρινιντάντ, από τη μαγεία των Seventies, την ευθύτητα της γενιάς του. H βρετανική Vogue τον Σεπτέμβριο του 2020 τον ανακηρύσσει τον νέο Fashion Star. «Θέλω ο κόσμος να δει ότι υπάρχει black elegance», τόνιζε στη συνέντευξή του.

 

 

 

 

Στην ίδια συνέντευξη περιγράφει τη στιγμή που άνοιξε τα φτερά του για την πρώτη του συλλογή: «Ήθελα να κάνω δική μου συλλογή αλλά δεν είχα τους πόρους. Είχε μόλις πεθάνει η γιαγιά μου κι έφτιαξα μια σειρά από t shirts. Μου πήρε μήνες μέχρι να αποφασίσω να τα ανεβάσω στο Instagram. Πουλήθηκαν την ίδια μέρα. Ζήτησα βοήθεια και ο κόσμος μου την έδωσε». Αντιστοίχως, Rihanna, Kim Kardashian, Dua Lipa και Adwoa Aaboah είναι μερικές μόνο από τις σταρ που έχουν ήδη δώσει τη δική τους σφραγίδα έγκρισης. Και είναι μόνο στην αρχή του.

 

 

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice