Η φωτογραφική διείσδυση ως πράξη μνήμης, βλέμματος και ηθικής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής: Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η νέα συλλογή του Moschino είναι ό,τι πιο χαριτωμένο έχεις δει
Ο Jeremy Scott έκανε ρούχα τα κοριτσίστικα όνειρα
Παστέλ χρώματα και μοτίβα που θα έβρισκες σε ένα παιδικό δωμάτιο: ροζ, σιέλ, ανοικτό μοβ. Αλλά και κίτρινα και πράσινα έντονα που επίσης θα φορούσες ως κοριτσάκι. Παιχνιδιάρικα σκουλαρίκια και κολιέ που δείχνουν άτεχνα και χειροποίητα και ξεχωρίζουν για τον μεγάλο τους όγκο. Τσαντάκι-κουβαδάκι παραλίας, τσαντάκι-μπουφάν, τσαντάκι με το οποίο θα έστελνες το παιδί στον παιδικό με το κολατσιό του αλλά σου άρεσε και το κράτησες για σένα, τσαντάκι πρόβατο. Φουστάνι σαν νυχτικό, παλτό σαν παιδικό παπλωματάκι.
Αυτά και άλλα πολλά έδειξε ο Moschino για την άνοιξη/καλοκαίρι 2022. Θα βλέπεις το επτάλεπτο βίντεο (εδώ) και θα νιώθεις πως τα θέλεις όλα. Αν τα κοριτσίστικα όνειρα ήταν ρούχα, αυτά θα ήταν. Τα σύνολα του Moschino είναι η επιτομή του «όνειρα γλυκά».
Πίσω από αυτή την poly pocket πανδαισία βρίσκεται ο φοβερός και τρομερός Jeremy Scott, ο άνθρωπος που έβαλε φτερά στα πόδια μας και στα σνίκερς της adidas πριν από μερικά χρόνια γράφοντας σχεδιαστική ιστορία.
Ο ίδιος λέει πως εμπνεύστηκε τη συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 22 από την τηλεοπτική εκπομπή των 90s «Η νταντά» και το κοκέτικο στιλ της Φραν. Της Φραν με τις μίνι φούστες-σκακιέρα, τα λεοπάρ φορέματα και τα πολύχρωμα σύνολά της.
Η συλλογή έχει τίτλο «Ladies who lunch» και δεν απαιτεί πολλά λόγια για να την περιγράψεις. Δείτε τις φωτογραφίες και θα νιώσετε τη χαρά που είχατε όταν σας έφερναν δώρο ένα καινούργιο παιχνίδι και ξετυλίγατε το κουτί.
Δειτε περισσοτερα
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην iFocus Photo Gallery
Ο φωτογράφος Βασίλης Μακρής φωτογραφίζει και γράφει για τον «Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941–1944»
Η πολυβραβευμένη φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο και φωτογραφίζει γυναίκες μας εξηγεί τι την παρακινεί να τις αναζητά στα τέσσερα σημεία του πλανήτη.
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Μια έκθεση για τον έρωτα με πλήθος καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο