Smart Life

Laouta, από την Κάρπαθο στον Ειρηνικό Ωκεανό

Το ελληνικό brand καλλυντικών που επικεντρώνεται στο sustainability

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαύρη γυναίκα κρατάει μπουκαλάκι με έλαιο Laouta

Laouta Natural Products: Ελληνικά χειροποίητα καλλυντικά με σεβασμό στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και τα ζώα. Το ελληνικό brand καλλυντικών που κατακτά τον κόσμο.

Το laouta είναι το ελληνικό brand φυσικών καλλυντικών που επικεντρώθηκε στο sustainability από τη στιγμή που ξεκίνησε να παράγει και να διαθέτει τα πρώτα προϊόντα και μάλιστα σε μία εποχή κρίσης που η περιβαλλοντική συνείδηση δεν ήταν προτεραιότητα για όλους. Με motto Stay Fabulous and Sustain Life, τα φυσικά προϊόντα laouta ξεχωρίζουν ταυτόχρονα για την καλαισθησία, το branding και τα αρώματα τους. Αρώματα που προέρχονται από βότανα όλης της ελληνικής επικράτειας.

Καλλυντικά Laouta

Η Εύη Λαχανά, CEO του brand laouta, αποφοιτώντας από τη Γεωπονική, εξέλιξε τα ευρήματα των πρώιμων επιτυχημένων δοκιμών και προχώρησε στην παραγωγή και στην πώληση σαπουνιών με τη μέθοδο της κρύας σαπωνοποίησης. Τα χειροποίητα σαπούνια ήταν το πρώτο προϊόν laouta.

Η ανάπτυξη του brand σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι αξιοσημείωτη, αφού σε λιγότερο από μία δεκαετία απασχολούν στο εργαστήριο τους (εκείνη και ο σύζυγός της) 10 άτομα και έχουν σταθερούς συνεργάτες-παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Πλέον καλλιεργούν σημαντικό αριθμό από πρώτες ύλες, παράγουν και συσκευάζουν repair balms, αντηλιακά, glowing body oils, αρωματικά, φυτικά έλαια αλλά και κεριά.

Πρόκειται για προϊόντα με φυτικές πρώτες ύλες που συλλέγονται μια προς μια, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα πιστοποίησης. Στα laouta natural products δεν περιέχονται ορυκτέλαια, σταθεροποιητές, parabens, συνθετική γλυκερίνη ή σιλικόνη και η φυσικότητα των προϊόντων, τις περισσότερες φορές, αγγίζει το 100%. Η παραγωγική διαδικασία δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και το τελικό προϊόν δεν δοκιμάζεται σε ζώα. Οι συσκευασίες όλων των προϊόντων είναι βιοδιασπώμενες ή ανακυκλώσιμες, ενώ όπου απαιτούνται πλαστική μέρη αυτά προέρχονται από ζαχαροκάλαμο. Η εταιρεία laouta ήταν η πρώτη που έφερε στην ελληνική αγορά το χάρτινο βιοδιασπώμενο tube που φιλοξένησε τα πασίγνωστα πλέον repair balms.

Sun mist μαστίχα

Έλαιο προσώπου

Repair balm

Η Εύη Λαχανά συνεργάστηκε με την διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα Otobong Nkanga στο κομμάτι της βιωσιμότητας και του δίκαιου εμπορίου πραγματοποιώντας ομιλίες και σεμινάρια σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις με παρουσία στο Gardentopia, όπου έκανε σεμινάρια στη βοτανολογία και την παρασκευή σαπουνιών στην Ματέρα της Ιταλίας ενώ ακολούθησε το Bolzano, το Βερολίνο, το Παρίσι, η Ουτρέχτη και το Αϊντχόβεν.

Καλλυντικά Laouta

Τα προϊόντα laouta ταξιδεύουν πια μέσα από το laoutashop.com σε όλο τον κόσμο, από την Κάρπαθο μέχρι την Copacabana, θυμίζοντάς μας πως η βιωσιμότητα είναι ο πολύτιμος λίθος του σύγχρονου επιχειρείν.

FB: Laouta shop, IG: laoutashop

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ