- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάνω από μια πενταετία θυμάμαι τον Χαρίτωνα να ξετρυπώνει όλους τους παλιούς graffiti artists της Ελλάδας συλλέγοντας υλικό και ντοκουμέντα από την τότε εποχή για να κάνει βιβλίο. Με χαρά του έδωσα παλιό φωτογραφικό υλικό, κάποιες επαφές που είχα με παλαιότερους graffiti artists της χώρας, ελπίζοντας να μπορέσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ήταν μαγικό το πόση θετική ανταπόκριση βρήκε ο Χαρίτωνας από όλους. Η ιδέα ότι αυτό που κάναμε τα παιδικά μας χρόνια για να περνάμε καλά θα αποτυπωνόταν σε ένα βιβλίο, έκανε τους πάντες να χαμογελούν προσφέροντας όλοι το συλλεκτικό υλικό τους. Με την πάροδο του χρόνου το βιβλίο είχε όλο το υλικό που χρειαζόταν μαζεμένο και άρχισε να στήνεται γραφιστικά από παλιούς καλλιτέχνες της τότε εποχής, οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν σωστά το πώς ήταν τα πράγματα στη σκηνή του graffiti τα παλαιότερα χρόνια.
Η κρίση εννοείται ότι προσγείωσε τα σχέδια του Χαρίτωνα. Το τελικό ποσό για το πώς θα ήθελε να είναι εμφανισιακά το βιβλίο ήταν απαγορευτικό για την εποχή μας. Δύσκολες εποχές για πρίγκιπες!
Έχω να το λέω, όποτε και να τον έβλεπα πάντα μου έλεγε ένα καλό ή κακό νέο για το συγκεκριμένο βιβλίο, πόσο πολύ το πιστεύει. Τελικά βρήκε την άκρη του πρώτου μέρους της ιστορίας του graffiti στην Ελλάδα και είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει.
Καλύπτει την αρχή του graffiti στην Ελλάδα την περίοδο 1983-1994 και περιέχει 144 έγχρωμες σελίδες με τα πρώτα κομμάτια που εμφανίστηκαν στη χώρα μας. Κείμενα, φωτογραφίες και συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Futura και θα είναι έτοιμο τέλος Μαρτίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση του πρώτου τόμου στο Fat Cat Spray Store στην Πιττάκη 6, στου Ψυρρή.
Χαρίτωνα, σε ευχαριστούμε και αναμένουμε τον δεύτερο τόμο.
www.facebook.com/Η-Ιστορία-του-Graffiti-στην-Ελλάδα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο πράσινο
Εκστρατεία αλληλεγγύης από τον Κ.Υ.Α.Δ.Α. και το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο
Το «αγκάθι» της οικοδομικής άδειας
Μια περιοχή 650 στρεμμάτων γύρω από την Ακρόπολη
Cult, chic, καύσωνας και ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, από τις 19:00 έως τις 23:00
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται οι παρεμβάσεις οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης
Έπειτα από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα μόνο εσύ και ο Τσίου, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Ένα μονοπάτι οδηγεί σε ένα κρυφό επίνειο με κρυστάλλινα νερά, 50 λεπτά από το κέντρο της πόλης
Φυτεύτηκαν 220 δέντρα και 1.200 θάμνοι με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών
Δωρεάν εκδηλώσεις, μουσεία, παραλίες, πεζοπορίες, φαγητό και μοναδικές εμπειρίες στην Αττική
Πάνω από 20 παρεμβάσεις σε σχολεία και δημοτικές παρεμβάσεις
Έργο 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής - Έτοιμο για τη νέα σεζόν.
Φέρνει στην καρδιά της πόλης την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου παραθαλάσσιου resort
Η Στοά διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα spots της πόλης.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.