Visual Browsing
Ισίδωρος Πλυτάς, Surfer και ιδιοκτήτης της Greek Surfing Academy
ΤΕΥΧΟΣ 794

Ισίδωρος Πλυτάς: Κοντά στο κέντρο αλλά & με την αύρα της θάλασσας

«Το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ προσωπικά δεν θα τα άλλαζα με τίποτα για καμιά άλλη περιοχή!»
© Μαρία Μαρκέζη
Ο Ισίδωρος Πλυτάς (Surfer και ιδιοκτήτης της Greek Surfing Academy και της Ikaria Surf School) μιλάει στην ATHENS VOICE για τα Νότια Προάστια

Έχω πολλούς λόγους που αγαπώ τόσο πολύ τα νότια προάστια, αλλά αν μου ζητήσεις να σου πω έναν, τον κυρίαρχο, τότε θα πω η θάλασσα!

Είμαι γέννημα θρέμμα του Παλαιού Φαλήρου, αλλά και η καταγωγή μου είναι από την Ικαρία, εκεί περνάω μεγάλο μέρος του χρόνου μου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά με την σχολή surf «Ikaria Surf School». Οπότε... δεν θα μπορούσα ούτε καν να φανταστώ τη ζωή μου αν η θάλασσα έλειπε από την καθημερινότητά μου.

Ναι, έχουν πολλά κοινά στοιχεία όλες οι περιοχές που απλώνονται στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Νότου της Αθήνας αλλά δεν είναι και όλες ίδιες. Για να πω την αλήθεια η μεγάλη μου αγάπη, το «κόλλημά» μου για το Παλαιό Φάληρο, δεν με άφησε να τις εξερευνήσω και πολύ.

Αν κάτι μπορώ να πω με σιγουριά για το Παλαιό Φάληρο είναι ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει γειτονιά. Νιώθω συχνά όπως νιώθω και στο νησί μου, την Ικαρία, ότι δηλαδή γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, ότι ανταλλάσσουμε ζεστές κουβέντες, ότι βοηθιόμαστε, νοιαζόμαστε και υποστηρίζει ο ένας τον άλλο!

Σχετικα
Μίνα Χαλδεάκη: Η Γλυφάδα είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί
Μίνα Χαλδεάκη: Η Γλυφάδα είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί

Και μου δίνει μεγάλη χαρά όταν βλέπω γενιές παιδιών κοντά στη δικιά μου, να μένουν ακόμα στην περιοχή μας, αλλά και να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με πολύ αγάπη και μεράκι για την περιοχή.

Για όλα αυτά, ότι όλοι δηλαδή εδώ κάτω στα νότια γνωριζόμαστε, μία οποιαδήποτε καθημερινή μου στο Παλαιό Φάληρο περιλαμβάνει σίγουρα περάσματα από μαγαζιά φίλων όπως είναι το «le petit quartier» για καφεδάκι, το τατουατζίδικο «dildo tattoo studio» για να δω παλιούς φίλους, το πρώην «ρακάδικο» και νυν «la cantina favela», για ποτό και έξοδο και το κεμπαπτζίδικο «Μπουρνοβαλιά» για φαγητό.

Ισίδωρος Πλυτάς, Surfer και ιδιοκτήτης της Greek Surfing Academy
© Μαρία Μαρκέζη
Σχετικα
Γιώργος Μαυρωτάς: «Πατρίδα είναι η παιδική μας ηλικία»
Γιώργος Μαυρωτάς: «Πατρίδα είναι η παιδική μας ηλικία»

Ένα πράγμα που τον τελευταίο καιρό με ενθουσιάζει στα Νότια είναι οι αναπλάσεις που γίνονται! Χώροι πολιτισμού και πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις και δρώμενα, καινούργια αρχιτεκτονικά projects, που σε κάνουν να νιώθεις ότι τα Νότια είναι πάντα ζωντανά, πάντα «καινούργια» και να θες να τα εξερευνήσεις.

Και για τέλος άφησα τη μεγαλύτερή μου αγάπη, το surf! Με τις κατάλληλες συνθήκες κυματισμού οι παραλίες των νοτίων προαστίων μπορούν να βγάλουν πολύ όμορφα κύματα για το άθλημα του surfing.

Για αυτό και επέλεξα η βάση της σχολής surf που έχω στην Αθήνα, η «Greek Surfing Academy» να βρίσκεται στο παλαιό Φάληρο!

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάνει τα Νότια ξεχωριστά!

Για τον καθένα μάλλον είναι το κάτι ξεχωριστό.

Για μένα νομίζω είναι οι εναλλαγές, η πολυμορφικότητα και τα δίπολα που ίσχυαν όσο τα ζούσα. Περιοχές ασφαλείς αλλά και με δόσεις αλητείας.

Τόσο κοντά στο αστικό κέντρο αλλά με την αύρα της θάλασσας και τη ζεστασιά της παλιάς γειτονιάς να κυριαρχούν στον αέρα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ προσωπικά δεν θα τα άλλαζα με τίποτα για καμιά άλλη περιοχή! 


Ο Ισίδωρος Πλυτάς είναι Surfer, ιδιοκτήτης της Greek Surfing Academy

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5