- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βόλτα σε ένα ελεύθερο Πάρκο Σκύλων
Ένας άνετος και ασφαλής τρόπος για κάθε κατοικίδιο σκύλο να κοινωνικοποιηθεί, να ξελυσσάξει στο παιχνίδι και να επιστρέψει σπίτι πιο χαρούμενος
Ενα πάρκο σκύλων, πίσω από το ΚΥΒΕ στο Περιστέρι με ελεύθερη πρόσβαση (Φωτογραφίες)
Μπορεί να λατρεύω τις γάτες για την αυτονομία και τη χάρη τους, αλλά η αλήθεια είναι πως ο σκύλος αναπτύσσει μια διαφορετική σχέση με τους ανθρώπους. Να αναφέρω ότι σκύλο δεν έχω γιατί, πολύ απλά, δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στις ανάγκες και στον χρόνο που απαιτείται να δίνεις. Ωστόσο, απολαμβάνω τις βόλτες με τους σκύλους των φίλων μου και όλη αυτή την τρομερή επαφή και σχέση που αναπτύσσουν με τους ανθρώπους τα απίθανα αυτά τριχωτά πλάσματα. Μπορώ να πω ότι μου αρέσουν όλα. Αλεπουδοκέφαλα, κοντά, ψηλά, με πενταχρωμίες, χοντρά, λεπτά, τριχωτά, ασχημόφατσες γουρλωτές, αμυγδαλομάτικα, κυρίες με φιόγκους, ράτσες αρχοντικές, αλήτες με λάσπες, ρασταφάρια, κουρεμένα, όλα χωρίς εξαίρεση.
Η πιο πρόσφατη γνωριμία, ένα μικρό Πίνσερ με το όνομα του Προυστ. Ο Μαρσέλ είναι ένας επιστήμονας κοινωνιολογίας, μέσα σε ένα μαυροκαφέ σώμα λίγων κιλών, με ενέργεια πυρηνικού αντιδραστήρα. Αυτό το κοτοπουλόσκυλο (για πολλούς αιώνες στη Γερμανία το χρησιμοποιούσαν για να φυλάνε τα αγροκτήματα) είναι σαν να έχει καταπιεί ελατήρια, πέντε εσπρέσο και άλλες τόσες βότκες - red bull. Έχει τέτοια ανάγκη για κίνηση που μπορεί να σε τρελάνει. Από την ώρα που ξυπνάει μέχρι την ώρα που θα τελειώσουν οι μπαταρίες του, είναι full-on. Στο άκουσμα της λέξης βόλτας, απλώς σπινάρει ακατάσχετα και πηδάει πιο ψηλά από τον Jordan στο Last Dance. Στη βόλτα τραβάει το λουρί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο μέτρο. Έχει και μια εμμονή με τις περιστρεφόμενες ρόδες και τους δρομείς, που τον κάνουν ακατάλληλο να είναι αμολυτός. Η λύση είναι μία: πάρκο σκύλων.
Πίσω από το ΚΥΒΕ στο Περιστέρι, ο Δήμος Περιστερίου έχει παραχωρήσει μια έκταση 5 στρεμμάτων, με δωρεάν είσοδο, που βελτιώνει συνεχώς ώστε, πέρα από τη βόλτα τους οι σκύλοι να απασχολούνται και δημιουργικά. Αν ο χώρος δεν είναι ήδη ανοιχτός, ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ζητήσει το κλειδί από το περίπτερο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο και να κάνει τη βόλτα του όποια ώρα της μέρας το επιθυμεί μαζί με το τετράποδό του. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα φιλικό χώρο για σκύλους. Είναι περιφραγμένος, έχει κάδο απορριμμάτων, βρύση με νερό, παρέχοντας τη δυνατότητα στους κατόχους κατοικίδιων να τα βγάλουν καθημερινά εκεί για τη βόλτα τους 24 ώρες το 24ωρο.
Εκεί λοιπόν, ο Μαρσέλ ξεχνάει τη μετακίνηση 6, το λουρί του, το μυαλό του, τους περιορισμούς. Μπορεί να ξελυσσάξει ελεύθερα και ωραία, ενώ εμείς αραχτοί απολαμβάνουμε έναν καφέ σε κάποιο από τα παγκάκια που βρίσκονται εκεί, παρέα με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων, παρακολουθώντας το πιο φιλικοκοινωνικό βλαχοδήμαρχο σκύλο. Αυτός ο κοντοδιάολος, βάζει κάτω στο τρέξιμο όλα τα σκυλιά του πάρκου και παίζει μέχρι να εξαντλήσει και το τελευταίο σκυλί. Κάποιες στιγμές σηκώνει το κεφάλι για να μας δει, τρέχει κατά πάνω μας, παίρνει δυο χάδια και μετά εκτόξευση και πάλι, ενώ θα κάνει και έναν γύρο το πάρκο για «ασικλίκι», σαν να έχει το πνεύμα του Σπύρου Λούη μέσα του, έτσι, για τα μάτια μιας τρικολόρε αδεσποτίδου. Εκεί σε αυτό το πάρκο είναι πιο χαρούμενος από οπουδήποτε.
Περισσότερες φωτογραφίες στο προσωπικό μου instagram εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φέτος γίνεται το έλα να δεις από έργα, οι περισσότεροι δήμοι το ’χουν βάλει σκοπό να μας ταλαιπωρήσουν
170 tattoo artists, live δράσεις και τρεις μέρες αφιερωμένες στην τέχνη της δερματοστιξίας
Ποιοι μεγάλοι οδικοί άξονες βρίσκονται στα όριά τους, σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ σε πέντε Κέντρα Μάθησης
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Παραδόθηκε το έργο που σχεδίασε η Ελευθερία Ντεκώ
Ένα διαφορετικό πρωινό με την ενέργεια της Protergia, καφέ από τον Jacobs, μουσική, δώρα πολύ καλή διάθεση
Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση για τις βιώσιμες μετακινήσεις - Ελεύθερη είσοδος
Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς
Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2029
Oι ηλεκτρικοί «κυνηγοί» θα καθαρίζουν και γκράφιτι
Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και της Πρωτοβουλίας Αθήνα21
Περισσότεροι από 25.000 χρήστες την έχουν ήδη «κατεβάσει»
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων για τις δημοτικές υποδομές φόρτισης
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην Ακαδημίας 78, υποδέχεται το κοινό από τις 18:30, με μια βραδιά αφιερωμένη στο παιχνίδι, την παρέα και τη διασκέδαση.
Ένα παγκάκι που αλλάζει την οπτική που βλέπουμε την πόλη
Ένας κόσμος κρυμμένος πίσω από τις προσόψεις των παλιών σπιτιών, εκεί όπου κινούνταν οι οικιακές εργάτριες και αποτυπωνόταν ο κοινωνικός διαχωρισμός μιας άλλης εποχής
Ραντεβού την 1η Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 11:00. Καφές στο χέρι, live μουσική και ενέργεια στο φουλ.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.