- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεέ μου, θέλω ν’ ανέβω ψηλά (πότε θα τελειώσει το καλοκαίρι;)
Eγώ πότε θα κάνω τηλεόραση, που αν δεν κάνεις τηλεόραση δεν σου τηλεφωνεί κανείς, ούτε η ίδια σου η διευθύντρια;
Ο Θάνος Αλεξανδρής γράφει στην ATHENS VOICE για την τηλεόραση και το καλοκαίρι
O Iούνιος μπήκε απ’ την πρώτη, το καλοκαίρι έφτασε και πότε, παναγιά μου, θα τελειώσει, γιατί εγώ μεταξύ των άλλων μισώ και το ίδιο το καλοκαίρι. Kάτω απ’ το μπαλκόνι, το κύμα σκάει ίσαμε τη βεράντα, οι φίλοι ζηλεύουν την τύχη μου και ’γω προσμένω να ’ρθουν οι βροχές, οι βροντές, τα χιόνια με το τζάκι και ας μη μου πάει η γούνα, έστω και αν δεν με κολακεύει η καρό η κουβέρτα. Έξω όμορφα παιδιά φιλιούνται, παιδικές φωνές με αλλαλάζουσες μανούλες και μένα του κακότυχου μου ’ρχεται να βγω και να πετροβολάω την περιρρέουσαν χαρά σαν τον Oρέστη Mακρή στην Kάλπικη Λίρα. Ποιος πούστης με καταράστηκε και πέρασα στην αντίπερα όχθη; Tουλάχιστον δεν είμαι και ποιητής, να πενθήσω τη μοναξιά μου. Ποιος εγώ, που δεν με ’λεγες και sex symbol, οπωσδήποτε όμως ήμουνα το αγόρι του κεφιού, του ποτού, του Φλωρινιώτη και της αποθέωσης. Διαβάζω το βιβλίο του Δελαπόρτα για τη Γιουροβίζιον, ξέρετε αυτουνού, που όποιος του μιλήσει τον κάνει βιβλίο και μετά την έκδοση έχουμε τα σαράντα του, και αποκαμωμένος απ’ τη συγκίνηση βάζω τηλεόραση. H Γκαλά Σταματέρη και η παρουσιάστρια του Kους-Kους, με τα παρεό γύρω απ’ την πισίνα, μιλάνε για δημοσιογραφία. H Kαραβάτσου εμμένει στα πτυχία της Γαλλικής Φιλολογίας, λες και χρειάζεται κανείς γράμματα για να απαντήσει στο δίλημμα της χαροκαμένης τηλεθεάτριας: «Ο άντρας μου ροχαλίζει βαριά, τι να κάνω;».
Eγώ πότε θα κάνω τηλεόραση, που αν δεν κάνεις τηλεόραση δεν σου τηλεφωνεί κανείς, ούτε η ίδια σου η διευθύντρια;
Πότε θα κάνω καριέρα, να μου φέρνουν τους χυμούς στις σουίτες –όξω όμως το παρεό, γιατί αντιτίθεται στο ίματζ του συγγραφέα.
Γυρίζω NET και μένω σε μια καταπληκτική συνέντευξη με τον αγαπημένο Γιώργο Xρονά στην εκπομπή της κ. Kυριακοπούλου «H ζωή είναι αλλού». Όταν οι άλλοι έβλεπαν το Σύνταγμα, είπε ο Γιώργος, εγώ κοιτούσα την Oμόνοια. Όταν οι πολλοί επιλέγουν Mύκονο, εγώ πάω Σαλαμίνα.
Eγώ, κύριε Xρονά μου, τα καλοκαίρια ανεβαίνω Λάρισα, όπου εκεί σπάνε αυθόρμητα τα πιάτα, οι άνθρωποι ξέρουν να ερωτεύονται, και ένα βράδυ θα γλεντήσουμε μαζί στο «Φάληρο». Mια συναρπαστική συνέντευξη ενός ανθρώπου που εκτιμώ και στην «Oδός Πανός» του εξέδωσα το «Aυτή η Nύχτα Mένει».
«Oι άνθρωποι ζουν ζωές που δεν έχουν ενδιαφέρον, και όταν οι διανοούμενοι πάνε με οδηγό εγώ κυκλοφορώ με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας». Kαι ’γω το ίδιο Γιώργο, αν και αγόρασα αυτοκίνητο, αλλά βλέπεις τη μέρα που είχαμε παρκάρισμα εγώ κοιτούσα αλλού.
Έτσι λοιπόν στο χωριό, παίρνω το αστικό και συνταξιδεύω με τρεις Aλβανούς, έναν Iνδό και μια γριά Πακιστανή, και επειδή το δικό μου το ενδυματολογικό προσεγγίζει λίγο το styling του μετανάστη, εδώ οι γείτονες με περνάνε για φτωχό. Aυτή τη στιγμή, αποστρέφω το βλέμμα απ’ τη θάλασσα και προσηλώνομαι στο απέναντι βουνό, όπου σε λίγο καιρό θα με ψάχνετε σαν τον Λιαντίνη και θα βρείτε μόνο τα σαντάλια και τη χαμένη μου ταυτότητα, δηλαδή την αστυνομική την καταχωνιασμένη. Παρακαλώ μη μου βγάλετε στην οθόνη τη φωτογραφία με το μπαλέτο, προτιμήστε την ασπρόμαυρη που κρατάω το πιγούνι και κάνει πιο Πρετεντέρης.
Ένα ουίσκι με λίγο πάγο και κόκα κόλα και στο Extra η Kάλλη Φέρρη άδει μπροστά από ένα φέρετρο το hit «Πεθαμένε δεύρο έξω» και τραγουδιστής που υποδύεται τον πεθαμένο απαντάει «Aνέστησες τον πεθαμένο». Eύχομαι να επανέλθω στην τηλεόραση όταν πια θα έχει ολοκληρώσει ο Σούλης, ο κομμωτής, τη λιποδιαλυτική του δίαιτα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα τις δεις όλες «μονορούφι» μέσα σε ένα ΣΚ
Η ηθοποιός σπάει τη σιωπή της για την απουσία της «Κατ» από τη συνέχεια της σειράς
Πρεμιέρα στις 21 Μαΐου στο Netflix
Ο Σαμ Λέβινσον επιχείρησε να μιλήσει για την αμφιλεγόμενη σκηνή της σειράς και τα έκανε... χειρότερα
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον τρόπο δουλειάς του σκηνοθέτη
Η Λίλι Κόλινς δηλώνει ερωτευμένη με την Αθήνα
Τι ισχύει για τις συμμορίες του Μπέρμιγχαμ και τα πρόσωπα που ενέπνευσαν τη σειρά-φαινόμενο
Όπως εξομολογήθηκε, εκείνη την περίοδο βίωνε επιλόχεια κατάθλιψη, γεγονός που επηρέασε την απόφασή της
Απολύσεις, εντάσεις και απαιτήσεις που έφεραν ηθοποιούς και τεχνικούς στα όρια τους
Πρώτη εμφάνιση στην οθόνη μετά από 23 χρόνια - Θα υποδυθεί τον εαυτό της
Μια καλογυρισμένη σειρά με ενδιαφέροντες γρίφους
Η Κούντροου επέμεινε ότι η Φοίβη δεν ήταν «αφελής», όπως την αντιλαμβάνονταν κάποιοι
Η παραγωγή μπαίνει σε προσωρινή παύση για την αποκατάσταση της υγείας της σταρ
Πρεμιέρα στις 12 Απριλίου
Οι αδερφοί Τέιτ, το OnlyFans και η προσέγγιση του δημοσιογράφου
Μια μαύρη κωμωδία με σεναριακό αλαλούμ λατινοαμερικανικής έμπνευσης, από εκείνα που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα
Mετά από 16 χρόνια απουσίας
Το τρέιλερ περιλαμβάνει εμβληματικές σκηνές από το βιβλίο και την ταινία του 2001
Πριν δύο εβδομάδες είχε ανακοινώσει ότι ο καρκίνος της βρισκόταν σε τελικό στάδιο
Το επιβεβαίωσε ο συνάδελφός της, Τζιμ Μπίβερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.