- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Sirens: Γιατί θα γίνει viral η καινούργια σειρά του Netflix
Ο κόσμος του «Sirens» είναι αυτός των ultra rich, των δισεκατομμυριούχων με τα εξοχικά και την εκτός πραγματικότητας ζωή που κάνουν
Όλα όσα θες να μάθεις για την νέα σειρά του Netflix, Sirens με πρωταγωνίστρια την Τζούλιαν Μουρ
Σαν καλό και πιστό Netflix junkie έκανα, πριν λίγες μέρες, ένα διάλλειμα από τα απολαυστικά και ολοκαίνουργια true crime ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας, τα οποία καταβροχθίζω αμάσητα, και είπα να δώσω μια ευκαιρία στην καινούργια σειρά «Sirens».
Το «Sirens», όπως και το περσινό «The Perfect Couple» του Netflix, είναι μία μίνι σειρά λίγων επεισοδίων, το οποίο θα παρομοίαζα σαν είδος με τα βιβλία που συνήθως επιλέγουμε να διαβάσουμε το καλοκαίρι σε κάποια παραλία: ανάλαφρο, με λίγη ίντριγκα και μυστήριο, λίγες ανατροπές, αλλά ως επί το πλείστον προβλέψιμο και διασκεδαστικό. Και δεν απογοητεύτηκα. Όσα πράγματα και αν θελήσουμε να τους προσάψουμε, τέτοιου είδους σειρές έχουν εν μέρει το ακαταλόγιστο γιατί δεν υπόσχονται κάτι παραπάνω από αυτό που προσφέρουν, και δεν υποκρίνονται ό,τι είναι κάτι άλλο απ’ αυτό που πραγματικά είναι. Οπότε, αν μη τι άλλο, σε αυτό είναι πιστά και τίμια. Ομολογουμένως το «The Perfect Couple» δεν μου άρεσε τόσο, αλλά για αυτό ίσως έφταιγε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια με έχει κουράσει η προβλέψιμη και επαναλαμβανόμενη περσόνα που υποδύεται πια στις περισσότερες δουλειές της η Νικόλ Κίντμαν, κάτι το οποίο έχει γίνει πια τόσο εμφανές που πέρυσι ήταν πολλά τα μέσα που το σχολίασαν αρνητικά.
Ο κόσμος του «Sirens» είναι αυτός των ultra rich, δηλαδή των δισεκατομμυριούχων, των εξοχικών τους ―τα οποία ουσιαστικά είναι μικρά χωριά― και της εκτός πραγματικότητας ζωής που κάνουν. Πίσω από αυτό, βέβαια, υπάρχει συνήθως και η υποχθόνια αίσθηση του «μην τα βλέπεις όλα τέλεια και φανταχτερά, έχουν και αυτοί προβλήματα». Πρωταγωνίστριες της σειράς είναι η Μικέλα, την οποία υποδύεται η Τζούλιαν Μουρ, η οποία παίζει τη σύζυγο, και πρώην μεγαλοδικηγόρο, του δισεκατομμυριούχου Κέβιν Μπέικον ―και οι δύο παίζουν εξαιρετικά―, η Σιμόν, η προσωπική βοηθός της Μικέλα, την οποία υποδύεται η Μίλλι Άλκοκ, και η αδερφή της Σιμόν, η Ντέβον, την οποία υποδύεται η Μέγκαν Φέι ―η οποία παρεμπιπτόντως έπαιζε και στο «The Perfect Couple».
Η σειρά ξεκινά με την ατίθαση Ντέβον, η οποία ντύνεται στα μαύρα, καπνίζει τσιγάρα, έχει περιστασιακές σεξουαλικές επαφές και προσπαθεί να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της με άνοια στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, να παίρνει την απεγνωσμένη και επιπόλαιη απόφαση να πάει να βρει την αδερφή της στο νησί όπου δουλεύει. Ενώ η Ντέβον φτάνει, απρόσκλητη, επειδή χρειάζεται βοήθεια με τον πατέρα της και δεν τα καταφέρνει πια μόνη της, σύντομα ξεκινά να ανησυχεί ότι η αδερφή της είναι μέλος μιας αίρεσης με επικεφαλής την εργοδότριά της, την οποία η Σιμόν αποκαλεί Κίκι.
Η σειρά φαίνεται να δανείζεται στοιχεία τόσο από το «White Lotus», το «The Residence» και το «Upstairs, Downstairs», όσο και από όλες τις άλλες σειρές ή ταινίες που μας παρουσιάζουν αυτόν τον κόσμο που εμείς, ως πλέμπα, δεν θα δούμε ποτέ ούτε στα όνειρά μας. Πολύ σύντομα, δε, μπορούμε να δούμε ότι εδώ, κάτι δεν πάει καλά, και το μυαλό μας ―έχοντας δει πολλές σειρές και ακόμα περισσότερα ντοκιμαντέρ― μυρίζεται φόνους, ψέματα, και μερικές φορές ίσως και κάτι μεταφυσικό.
Το ενδιαφέρον όμως με το «Sirens» είναι ότι, πρώτον, καταφέρνει να είναι αστείο, και, δεύτερον, είναι εντέλει πολύ λιγότερο προβλέψιμο απ’ όσο φανταζόσουν ή περίμενες. Βέβαια, μερικές φορές αισθάνεσαι ότι η σειρά είναι αναζωογονητικά απρόβλεπτη, και άλλες λίγο ασύνδετη ―όπως το τέλος του, το οποίο ομολογώ με απογοήτευσε, όχι λόγω της έκβασης καθαυτής, αλλά λόγω του ό,τι δεν το «έδεσε» σωστά και δεν το υποστήριξε αρκετά κατά τη διάρκεια των πέντε επεισοδίων.
Ενώ ως τότε φαίνονταν όλα να ξετυλίγονται με μια κάποια συνοχή, ενώ κατάφερε με επιτυχία, θεωρώ, να μην πέσει σε κάποιες εύκολες «παγίδες» όσον αφορά τους χαρακτήρες, ενώ παρουσίασε ικανοποιητικά μια στοιχειώδη πολυπλοκότητα των πρωταγωνιστών, και δεν αρκέστηκε σε όλα τα κλισέ, σού έδινε μερικές φορές την εντύπωση ότι για να πάει παραπέρα, οι δημιουργοί της σειράς θα έπρεπε να κάνουν περισσότερη δουλειά, περισσότερα επεισόδια, και να πάρουν περισσότερα ρίσκα, κάτι το οποίο εντέλει αποφάσισαν να μην τολμήσουν. Όπως και να ‘χει, δίνει ό,τι υπόσχεται, και παρόλο που θα μπορούσε να είχε προσφέρει περισσότερα, διασκεδάζει και ικανοποιεί, οπότε, στο τέλος της ημέρας, αξίζει τον κόπο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνόψει και της συμπλήρωσης 35 χρόνων από τη θρυλική καμπάνια της για τον Calvin Klein το 1992
Η ηθοποιός αποκάλυψε πώς αντέδρασε η οικογένειά της όταν παρακολούθησε τολμηρές σκηνές της στη σειρά
«Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο να είστε καλοί άνθρωποι», είπε
Kαθώς η τρίτη σεζόν του Euphoria έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις
«Αυτό το sex scene ήταν τόσο αντιαισθητικό», ανέφεραν στο Χ
Το πρώτο βίντεο με τη φρέσκια γενιά ναυαγοσωστών αλλά και αγαπημένους χαρακτήρες του παρελθόντος
Τι αποκαλύπτεται τώρα για το παρασκήνιο της απομάκρυνσής του από τη σειρά
Το MobLand έκανε πρεμιέρα το 2025 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Paramount+
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
«Και επιστρέψαμε — για τελευταία φορά» έγραψε στο Instagram
Netflix: Ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον - Η σειρά «Michael Jackson: The Verdict» εξετάζει τη δίκη του 2005 για κακοποίηση ανηλίκου
Το νησί των ανέμων έχει μετατραπεί τις τελευταίες ώρες σε ένα πραγματικό κινηματογραφικό σκηνικό
Ο τηλεοπτικός Τζον Σνόου μιλά για την αμφιλεγόμενη τελευταία σεζόν της σειράς-φαινόμενο
Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στη Μύκονο για τα γυρίσματα της σειράς
Η νεαρή ηθοποιός εξομολογείται την κατάθλιψη που βίωσε μετά το φινάλε της σειράς
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Το σκηνικό μεταφέρεται στη Νότια Γαλλία
Το νέο επεισόδιο δίχασε τους θεατές - Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί ξανά σε ακραία σκηνή
Τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν της σειράς συνεχίζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.