TV + Series

Get Gotti: Ο διαβόητος αμερικανός μαφιόζος στο Netflix

Η σειρά ντοκιμαντέρ, από τους δημιουργούς του «Fear City», εξετάζει απ' τη διπλή πλευρά του νόμου, τον αγώνα του FBI εναντίον του διαβόητου αρχιμαφιόζου Τζον Γκότι.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Get Gotti: Ο διαβόητος αμερικανός μαφιόζος στο Netflix

«Get Gotti» στο Netflix: Το δεύτερο μέρος του «Fear City» επικεντρώνεται στη μαφιόζικη οικογένεια Gambino

Μια σειρά για τη νεοϋρκέζικη μαφία, το «Get Gotti», προβάλλεται από τον περασμένο Οκτώβριο στο Netflix. Ο John Gotti ήταν ένας διαβόητος Αμερικανός μαφιόζος και το αφεντικό της εγκληματικής οικογένειας Gambino, μιας από τις «Πέντε οικογένειες» που κυριαρχούσαν στο οργανωμένο έγκλημα στη Νέα Υόρκη. Γεννήθηκε το 1940 στο Μπρονξ και πέθανε το 2002, ενώ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης. O Gotti έγινε γνωστός στη δεκαετία του 1980: ήταν μια από τις πιο ισχυρές, φανταχτερές και αναγνωρίσιμες μορφές της αμερικανικής μαφίας· φορούσε ακριβά κοστούμια και σύχναζε στο Ravenite Social Club στη συνοικία Λιτλ Ίταλυ της Νέας Υόρκης.

Ο Gotti συμμετείχε σε διάφορες δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος: τοκογλυφία, παράνομο τζόγο, διακίνηση ναρκωτικών και δολοφονίες. Έγινε το αφεντικό της οικογένειας Gambino το 1985, μετά τη δολοφονία του Paul Castellano, αλλά η βασιλεία του σημαδεύτηκε από βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις στην εγκληματική οικογένεια. Το 1992, ο John Gotti καταδικάστηκε για φόνο, συνωμοσία για φόνο, εκβιασμό, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, παράνομο τζόγο και φοροδιαφυγή: καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του σε ομοσπονδιακή φυλακή. Η φυλάκισή του είχε ως αποτέλεσμα την παρακμή της εγκληματικής του αυτοκρατορίας και ο Gotti πέθανε από καρκίνο ενώ ήταν έγκλειστος στο Marion του Ιλινόι. Η ιστορία του έχει γραφτεί και ξαναγραφτεί, αλλά το ντοκυμαντέρ ρίχνει φως γενικότερα στην ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εμφανίζονται πράκτορες του FBI, ειδικοί ερευνητές, εισαγγελείς, δικηγόροι υπεράσπισης, δημοσιογράφοι και πρώην μαφιόζοι οι οποίοι περιγράφουν τις δραστηριότητες των συμμοριών του νεοϋρκέζικου υποκόσμου και το πώς οι αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν τα εγκληματικά δίκτυα.

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι ο ομάδα που είχε κάνει το «Fear City» το 2020, μια μίνι σειρά 3 επεισοδίων γύρω από τις πέντε οικογένειες που κάποτε βασίλευαν στον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης. Τη σκηνοθεσία υπέγραφε ο Sam Hobkinson, τη μουσική ο Paul Moessl και την παραγωγή ο Dimitri Doganis.

Get Gotti - 2023 - Netflix Docuseries Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ