TV + Series

Συγγραφέας fanfiction έχασε αγωγή για πνευματικά δικαιώματα για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Τι ισχυριζόταν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η αγωγή συγγραφέα fanfiction για πνευματικά δικαιώματα - Τι ισχυριζόταν

Ένας συγγραφέας fanfiction του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών έχασε μια αγωγή για πνευματικά δικαιώματα σχετικά με τη δημοσίευση της δικής του συνέχειας της πολυαγαπημένης σειράς, αφού άνοιξε μια αντιπαραγωγική νομική μάχη εναντίον των διαχειριστών της περιουσίας του Τόλκιν.

Ο συγγραφέας Demetrious Polychron, με έδρα τις ΗΠΑ, δημοσίευσε αυτό που περιέγραψε ως την "τέλεια" συνέχεια του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών το 2022, με τίτλο The Fellowship of the King (Η Συντροφιά του Βασιλιά). Σχεδίαζε το βιβλίο να είναι το πρώτο μιας σειράς επτά επεισοδίων εμπνευσμένης από το franchise.

Όμως τον επόμενο Απρίλιο, ο Polychron επιχείρησε να μηνύσει τους εκπροσώπους του Τόλκιν και την Amazon για την spin-off τηλεοπτική σειρά. Το Rings of Power, όπως ισχυρίστηκε, παραβίαζε τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου του. Δικαστήριο της Καλιφόρνιας απέρριψε την υπόθεση, αφού ο δικαστής έκρινε ότι το κείμενο του Polychron παραβίαζε, στην πραγματικότητα, το prequel της Amazon, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Οι εκπρόσωποι του Τόλκιν κατέθεσε στη συνέχεια ξεχωριστή αγωγή κατά του Polychron για την καταστροφή όλων των φυσικών και ψηφιακών αντιγράφων του The Fellowship of the King, καθώς και μόνιμη διαταγή για την αποτροπή περαιτέρω διανομής οποιασδήποτε σειράς fanfiction.

Το αμερικανικό δικαστήριο επιδίκασε επίσης αμοιβή δικηγόρων συνολικού ύψους 134.000 δολαρίων (106.000 λιρών) στους εκπροσώπους των διαχειριστών της περιουσίας του Τόλκιν και στην Amazon σε σχέση με την αγωγή της Polychron.

Εκδίδοντας την απόφαση, ο δικαστής Wilson αναφέρθηκε στην αρχική αίτηση του Polychron για προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων ως "παράλογη" και "επιπόλαιη", δεδομένου ότι το έργο του βασίζεται εξ ολοκλήρου σε χαρακτήρες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ