TV + Series

O Jimmy Fallon ζήτησε συγγνώμη έπειτα από καταγγελίες για τοξικό εργασιακό περιβάλλον

Πρώην και νυν υπάλληλοι του «Tonight Show» τον κατηγόρησαν για «ξεσπάσματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jimmy Fallon
© EPA/NINA PROMMER

Jimmy Fallon: Ζήτησε συγγνώμη έπειτα από καταγγελίες για τοξικό εργασιακό περιβάλλον στο «Tonight Show»

Συγγνώμη φέρεται να ζήτησε ο Τζίμι Φάλον (Jimmy Fallon) από το προσωπικό του «Tonight Show» μετά τη δημοσοποίηση καταγγελιών για «τοξικό εργασιακό περιβάλλον» από νυν και πρώην εργαζόμενους.

«Είναι ντροπιαστικό και νιώθω τόσο άσχημα. Συγγνώμη αν έφερα σε δύσκολη θέση εσάς, την οικογένειά σας και τους φίλους σας», είπε ο Fallon στο προσωπικό του Tonight Show κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνάντησης Zoom το βράδυ της Πέμπτης, όπως δήλωσε το προσωπικό που συμμετείχε στη συνάντηση στο Variety και το Rolling Stone.

«Δεν μπορώ να σας πω πόσο άσχημα αισθάνομαι Θέλω αυτό το σόου να είναι διασκεδαστικό, πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς για όλους, πρέπει να είναι αστείο, πρέπει να είναι το καλύτερο σόου, οι καλύτεροι άνθρωποι», φέρεται να είπε ο δημοφιλής παρουσιαστής.

Όλα ξεκίνησαν όταν το περιοδικό «Rolling Stone» δημοσίευσε ανώνυμες καταγγελίες από δύο νυν και 14 πρώην εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων μέλη του συνεργείου παραγωγής και συγγραφείς.

«Πότε δεν ήξερες πότε θα ξεσπάσει ο Τζίμι»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι ο Φάλον είχε ιστορικό «ξεσπασμάτων» και επιθέσεων στο προσωπικό όταν βρισκόταν υπό πίεση. Παράλληλα, υπήρξαν καταγγελίες ότι άλλοι ανώτεροι υπάλληλοι της εκπομπής είχαν εκφοβιστική και υποτιμητική συμπεριφορά.

Τα καμαρίνια των καλεσμένων ήταν ευρέως γνωστά ως «δωμάτια κλάματος», όπου οι εργαζόμενοι μπορούσαν να ξεσπάσουν και να εξωτερικεύσουν το άγχος τους.

«Κανείς δεν έλεγε ποτέ "όχι" στον Τζίμι. Όλοι πρόσεχαν τη συμπεριφορά τους απέναντί του. Ποτέ δεν ήξερες τι πρόσωπο θα δείξει ο Τζίμι και πότε θα ξεσπάσει. Κοιτάξτε πόσοι εργαζόμενοι και παραγωγοί έφυγαν τόσο γρήγορα. Ξέρουμε ότι δεν άντεξαν για πολύ», δήλωσε ένας πρώην εργαζόμενος στο Rolling Stone.

Πράγματι, η εκπομπή έχει αλλάξει εννιά παραγωγούς (showrunners) από το 2014, όταν ο Τζίμι Φάλον ανέλαβε την παρουσίασή της.

«Αν ο Τζίμι είχε κακή διάθεση, η μέρα όλων μας καταστρεφόταν. Κανείς δεν έκανε αστεία στο αστείο ούτε μιλούσαμε μεταξύ μας. Ήταν σαν να λέγαμε: "Συγκεντρώσου σε ό,τι έχεις να κάνεις, γιατί ο Τζίμι έχει κακή διάθεση και αν το δει αυτό, μπορεί να σου πάρει το κεφάλι"», είπε ένας άλλος πρώην εργαζόμενος.

Εκπρόσωπος του NBC - του καναλιού όπου προβάλλεται «Tonight Show» - δήλωσε: «Όπως σε κάθε εργασιακό χώρο, είχαμε υπαλλήλους που έθεσαν ζητήματα. Αυτά διερευνήθηκαν και λήφθηκαν μέτρα όπου ήταν απαραίτητο. Όπως συμβαίνει πάντα, ενθαρρύνουμε τους εργαζόμενους που θεωρούν ότι έχουν βιώσει ή παρατηρήσει συμπεριφορά που δεν συνάδει με τις πολιτικές μας να αναφέρουν τις ανησυχίες τους, ώστε να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε αναλόγως».

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ