TV + Series

4 σειρές για binge-watching αυτόν τον Αύγουστο

Netflix, Amazon Prime και Disney+ ανταποκρίνονται επιτέλους στις προσδοκίες μας

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια τέλεια ιστορία (A perfect story) στο Netflix
Μια τέλεια ιστορία (A perfect story) στο Netflix

 Σειρές (και ταινίες) για binge watching τον Αύγουστο, είτε βρίσκεσαι στην πόλη είτε διακοπές σε νησί.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Αύγουστος έχει απλώσει τις ζεστές του μέρες για τα καλά και έχει στείλει το μισό πληθυσμό (ίσως και λίγο παραπάνω) στις παραλίες. Η υπογράφουσα βρίσκεται μεν στο νησί αλλά περνάει αρκετές ώρες δουλεύοντας οπότε οι νύχτες περιλαμβάνουν πότε έξοδο για early drinks και πότε binge-watching μέχρι ν' αλλάξει η μέρα. Για όσους βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, για όσους έμειναν στην πόλη (και την απολαμβάνουν τώρα που είναι άδεια), για όσους απεχθάνονται τον συνωστισμό του Δεκαπενταύγουστου σε παραλίες και ταβερνάκια και για όσους απλά γουστάρουν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά στη μικρή οθόνη, ακολουθούν μερικές προτάσεις σειρών (και μπόνους ταινίες).

4 σειρές για binge-watching αυτό τον Αύγουστο

A Perfect Story - Trailer (Official) | Netflix

Μια τέλεια ιστορία (A Perfect Story) - Netflix

Το στόρι: Όταν η Μαργκότ το σκάει από τον γάμο της, αρχίζει να νιώθει χαμένη. Δεν γνωρίζει όμως ότι ο Νταβίντ και το υπέροχο χάος του θα τη βοηθήσουν να βρει τον δρόμο της. Η Άννα Καστίγιο και ο Άλβαρο Μελ υποδύονται δύο φίλους που φλερτάρουν και βρίσκουν κάτι άλλο από αυτό που ψάχνουν.

Το σχόλιο: Έχω μια κάποια αδυναμία στα rom-coms -και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε;- οπότε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχω δει ότι ρομαντική-κωμική σαβούρα σε σειρά ή ταινία έχει το Netflix. Ανάμεσα σε δεκάδες απογοητεύσεις και κλείσιμο τηλεόρασης με τη σκέψη «να δυο ώρες από τη ζωή μου που δεν θα επιστρέψουν», πρόσφατα έπεσα σε ένα διαμαντάκι. Η περιγραφή δε με ενθουσίασε, το τρέιλερ επίσης, αλλά είπα να το βάλω στη λίστα. Στα πρώτα λεπτά του πρώτου επεισοδίου σκέφτηκα ότι μάλλον σαχλαμάρα είναι. Μέχρι να τελειώσει το βράδυ είχα τελειώσει και τη σειρά. Μια σειρά που έσπευσα να στείλω μήνυμα σε φίλους και γνωστούς να δουν γιατί συνδυάζει υπέροχα τα ιδανικά και τα ρεαλιστικά στοιχεία μιας ερωτικής σχέσης, γιατί είναι ταυτόχρονα αστεία, ερωτική, συγκινητική, σεξουαλική, ρομαντική. Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Elisabet Benavent. Η σκηνοθεσία της Chloé Wallace αποδίδει με πολύ ωραίο τρόπο όσα πολλές φορές σκεφτόμαστε να πούμε σε κάποιον που μας αρέσει αλλά δεν τολμάμε και το κάνει τόσο εύκολο να ταυτιστείς που θα τελειώσεις τη σεζόν σε χρόνο dt. Ή όπως χαρακτηριστικά μια συνάδελφος είπε όταν την είδε «εντάξει, αυτό θέλω να είναι το love story της ζωής μου».
The Summer I Turned Pretty - Official Trailer | Prime Video

Το Καλοκαίρι που Ξύπνησα Όμορφη (The Summer I Turned Pretty) - Amazon Prime

Το στόρι: Η Μπέλι Κόνκλιν ετοιμάζεται να κλείσει τα 16 και πηγαίνει στο αγαπημένο της μέρος στον κόσμο, στην παραλία Κάζινς, για να περάσει το καλοκαίρι με την οικογένειά της και τους Φίσερ. Η Μπέλι μεγάλωσε πολύ το τελευταίο έτος κι έχει το προαίσθημα ότι αυτό το καλοκαίρι θα διαφέρει από όλα τα προηγούμενα. Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο της συγγραφέως, δημιουργού και εκτελεστικής παραγωγού Τζένι Χαν.
Το σχόλιο: Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι πρόκειται για εφηβικό love story. Οι ηλικίες είναι 16 με 19 περίπου και οι ανησυχίες των πρωταγωνιστών αντίστοιχες. Παρ' όλα αυτά, δεν παύει να είναι μια ωραία σειρά, με πρωταγωνιστές που έχουν χημεία μεταξύ τους, όμορφα τοπία και ωραίες σκηνές φιλιών. Το σημαντικότερο είναι ότι σου ξυπνάει μια γλυκιά νοσταλγία για τους έρωτες αυτής της ηλικίας, τα διλήμματα, τις ανασφάλειες, τον ενθουσιασμό του πρώτου φιλιού. Εν τω μεταξύ, η πρωταγωνίστρια Λόλα Τανγκ είναι απλά μια κούκλα. Το σίγουρο είναι ότι η σειρά θα καταφέρει να σε διχάσει σχετικά με το ποιον θα ήθελες να επιλέξει τελικά η Μπέλι. Η 2η σεζόν ολοκληρώνεται με το επεισόδιο στις 18 Αυγούστου, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η ύπαρξη 3ης σεζόν.
Only Murders in the Building | Season 3 Trailer | Hulu

Only Murders in the Building - Disney+

Το στόρι: Τρεις άγνωστοι που ζουν στο ίδιο κτίριο (Στιβ Μάρτιν, Μάρτιν Σορτ και Σελένα Γκόμεζ) μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον τα podcast αληθινών εγκλημάτων και γίνονται φίλοι όσο ερευνούν μυστήριους θανάτους στο Upper West Side κτίριο που ζουν και δημιουργούν το δικό τους podcast για τις υποθέσεις.
Το σχόλιο: Η τεράστια επιτυχία της σειράς τα λέει όλα. Και οι 3 πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί, ενώ το σενάριο δίνει πραγματικά ενδιαφέρον στο whodunnit στόρι. Η 3η σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 8 Αυγούστου και έχει δύο νέες τρομερές προσθήκες στο καστ: τον Πολ Ραντ και τη Μέριλ Στριπ. Αν δεν έχεις δει τις προηγούμενες σεζόν ξεκίνα τώρα. Αν τις έχεις δει ίσως θες να περιμένεις λίγες μέρες ακόμη ώστε να δεις μαζεμένα τα επεισόδια. 
Painkiller | Official Trailer | Netflix

Painkiller - Netflix

Το στόρι: Το δράμα αυτό ξεσκεπάζει τα αίτια της επιδημίας των οπιοειδών στην Αμερική, ακολουθώντας τους δράστες, τα θύματα και μια ερευνήτρια που ψάχνει την αλήθεια.
Το σχόλιο: Κάθε σειρά που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Εδώ, η Ούζο Αντούμπα υποδύεται την Έντι, ερευνήτρια στο γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ. Ο Μάθιου Μπρόντερικ υποδύεται τον Ρίτσαρντ Σάκλερ, τον πρώην πρόεδρο της Purdue Pharma, παραγωγό του αναλγητικού OxyContin. Ο Σαμ Άντερσον υποδύεται τον πατέρα του Ρίτσαρντ, Ρέιμοντ Σάκλερ. Το καστ είναι εξαιρετικό και η σειρά εξερευνά μερικές από τις απαρχές και τις συνέπειες της κρίσης των οπιοειδών στην Αμερική, τονίζοντας τις ιστορίες δραστών, θυμάτων και εκείνων που αναζητούν την αλήθεια, οι ζωές των οποίων αλλάζουν για πάντα από την εφεύρεση του OxyContin. A must watch σίγουρα.

Μπόνους ταινίες να δεις τον Αύγουστο

My Fault | Official Trailer | Prime Video

Λάθος μου (Culpa Mia) - Amazon Prime

Έχω μια κάποια αδυναμία στα ισπανικά έργα και σειρές οπότε αυτή η ταινία βρίσκεται στη λίστα πρωτίστως για αυτό. Σε δεύτερη φάση είναι ένα ακόμα εφηβικό ερωτικό μπλέξιμο αφού οι πρωταγωνιστές είναι θετά αδέλφια -οι χωρισμένοι γονείς τους παντρεύτηκαν μεταξύ τους- και ως εκ των πραγμάτων η σχέση τους είναι απαγορευτική. Το ενδιαφέρον είναι ότι εμπλέκονται αυτοκίνητα και σκηνές δράσεις, ενώ περνιούνται και μερικά μηνύματα σχετικά με θύματα ενδοοικογενειακής βίας και γονικής εγκατάλειψης. Φαίνεται ότι θα υπάρξει και σίκουελ, όχι ότι είναι απαραίτητο, αλλά το ζευγάρι έχει αρκετές «καυτές« σκηνές που θα σου τραβήξουν την προσοχή.
Ευτυχία για Αρχάριους | Επίσημο τρέιλερ | Netflix

Ευτυχία για αρχάριους (Happiness for beginners) - Netflix

Στην κατηγορία των κομεντί είναι και αυτό. Το ξεχώρισα όμως γιατί το love story παίζει σχεδόν δευτερεύον ρόλο στην ταινία. Μια χωρισμένη γυναίκα, μέσα από ένα ταξίδι πεζοπορίας στη φύση, ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό και τα όριά της και συνειδητοποιεί ότι ίσως η ευτυχία που έψαχνε θα ερχόταν μαζί με το πιο απίθανο άτομο που θα μπορούσε να φανταστεί. Γλυκόπικρη ταινία, με ωραίες στιγμές και αισιόδοξα μηνύματα για τη ζωή και τις προσωπικές σχέσεις.
Heart of Stone | Gal Gadot | Official Trailer | Netflix

Heart of Stone - Netflix

Και μόνο που βλέπεις τη Γκαλ Γκατό αρκεί νομίζω. Πέραν αυτού, είναι μια ταινία καθαρής δράσης με σκηνές που κόβουν την ανάσα, ανατροπές, συγκλονιστικά τοπία και πολύ... ξύλο. Αναμενόμενο από τους δημιουργούς του «Mission Impossible» και του «Η Παλιά Φρουρά». Δεν υπάρχει κανένα βαθύ μήνυμα, μόνο αγνή, καθαρή διασκέδαση για τους λάτρεις των ταινιών δράσης. Και της Γκαλ Γκατό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ