TV + Series

Πόσο κόστισε συνολικά στην ΕΡΤ η αποστολή της Ελλάδας στην Eurovision

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πρωινή εκπομπή

Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Eurovision 2023: Πόσο κόστισε συνολικά στην ΕΡΤ η αποστολή της Ελλάδας στον διαγωνισμό - Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πρωινή εκπομπή

Η Ελλάδα και ο Victor Vernicos αποκλείστηκαν από τον τελικό της Eurovision, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρθηκαν στην εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1, η ΕΡΤ ξόδεψε μεγάλο ποσό για τη συμμετοχή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο αρχικός προϋπολογισμός για την Eurovision 2023 ήταν 227.365 ευρώ, ενώ το παράβολο για τη συμμετοχή της ΕΡΤ ανήλθε σε 184.014 ευρώ, το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί ακόμη και αν η συμμετοχή αναβληθεί. Επιπλέον, η ΕΡΤ δαπάνησε 130.111 ευρώ για τη δισκογραφική εταιρεία του Victor Vernicos, προκειμένου να προωθηθεί το τραγούδι της αποστολής.

Σύμφωνα με αναφορές της εκπομπής του ANT1, η συνολική δαπάνη για τη συμμετοχή μας στην Eurovision αγγίζει τα 550.000 ευρώ. Στα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται και τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας της ελληνικής αποστολής. Ωστόσο, στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή μας είχε κοστίσει ακόμα περισσότερο, αλλά είχαν υπάρξει χορηγοί που είχαν καλύψει μεγάλο μέρος των δαπανών.