TV + Series

Τhe Diplomat: Το νέο γεωπολιτικό θρίλερ στο Netflix βρίσκεται ψηλά στη λίστα των must see

Kerri Russel και Rufus Sewell προσπαθούν να ισορροπήσουν τη μεταξύ τους σχέση και τις διεθνείς σχέσεις στη Μέση Ανατολή

Επιστήμη Μπινάζη
Επιστήμη Μπινάζη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Τhe Diplomat» στο Netflix
© Alex Bailey/Netflix

«Τhe Diplomat»: Εντυπώσεις από το νέο γεωπολιτικό θρίλερ στο Netflix, με την Kerri Russel και τον Rufus Sewell.

Μια γυναίκα καριέρας δεν έχει χρόνο να πηγαίνει στο κομμωτήριο καθημερινά. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για την Kerri Russel που υποδύεται την Kate Wyler στο «Τhe Diplomat» στο Netflix. Το νέο γεωπολιτικό θρίλερ στο Netflix που βρίσκεται ψηλά στη λίστα των must see. Η πρωταγωνίστρια ξυπνάει αχτένιστη και συνεχίζει έτσι το βαρύ πρόγραμμα της υπόλοιπης μέρας της. Ατημέλητη σχεδόν σε όλα τα επεισόδια. Ούτε καν επιμελώς. Δεν έχει την τέλεια σχέση με τους κανόνες υγιεινής και μπορεί να εκνευρίσει έναν υποχόνδριο τηλεθεατή. Το σεξαπίλ της σώζεται από το καλλίγραμμο σώμα της, όχι γιατί γυμνάζεται όσο γιατί ξεχνάει να φάει.

The Diplomat | Official Trailer | Netflix

Η σειρά θυμίζει House of cards. Κυρίως γιατί οι πρωταγωνιστές είναι ένα παντρεμένο  ζευγάρι στην εξουσία. Χωρίς παιδιά εννοείται. Τα παιδιά δεν εξυπηρετούν σενάριο γεωπολιτικού ενδιαφέροντος. Το ζευγάρι υπηρετεί τη χώρα και τις φιλοδοξίες του ενώ παράλληλα προσπαθεί με διπλωματία, για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο (Τhe diplomat), να ισορροπήσει τόσο τη μεταξύ του σχέση όσο και τις διεθνείς στη Μέση Ανατολή.

Ένα βρετανικό αεροπλανοφόρο βομβαρδίζεται στα ανοιχτά των ακτών του Ιράκ. Σκοτώνονται 41 στρατιώτες. Η Βρετανία ζητάει ενισχύσεις από τις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος αναζητά ένα πρόσωπο που θα γνωρίζει καλά τι συμβαίνει στην περιοχή και ταυτόχρονα θα καλύψει την κενή θέση της Αμερικανικής πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο έμπειρος διπλωμάτης Χαλ φαίνεται κατάλληλος. Αλλά ακόμη καταλληλότερη δείχνει η «διαβασμένη» επίσης διπλωμάτης σύζυγός του, η οποία ετοιμάζεται να αναλάβει άλλη διπλωματική θέση στο Αφγανιστάν.

«Τhe Diplomat» στο Netflix
© Alex Bailey/Netflix

Τα σχέδιά της αλλάζουν και βρίσκεται σε ένα μικρό παλάτι στο Λονδίνο προσπαθώντας να δώσει λύση στις εξωτερικές υποθέσεις της χώρας της και να συμβιβάσει τον αντικομφορμισμό της μέσα στην πολυτέλεια της νέας της κατοικίας.

Το σενάριο είναι οξυδερκές αλλά πυκνό σε πληροφορίες και κάπως δύσκολο να χωνέψετε αν δεν έχετε τελειώσει πρόσφατα την Πάντειο. Η δημιουργός της σειράς, Debora Kahn, μετράει αρκετές επιτυχίες όπως το Homeland και το Grey’s Anatomy. Σε αυτή τη σειρά λείπει το συστατικό που θα μπορούσε να την απογειώσει. Το εντοπίζω στην άνευρη υποκριτική της πρωταγωνίστριας (και όχι στα αχτένιστα μαλλιά της), την οποία σώζει ο γοητευτικά αινιγματικός και κομψά αρρενωπός συμπρωταγωνιστής της, Rufus Sewell. Εν αναμονή λοιπόν του δεύτερου κύκλου ο οποίος έχει ανακοινωθεί από το Netflix ότι έρχεται.

«Τhe Diplomat» στο Netflix

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ