TV + Series

Daisy Jones & The Six, μια φανταστική rock μπάντα με την εγγονή του Elvis Presley

Ένα rock mockumentary σε streaming από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Taylor Jenkins Reid

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Daisy Jones & The Six: Το rock mockumentary δέκα επεισοδίων στο Amazon Prime Video, με πρωταγωνίστρια την εγγονή του Έλβις Πρίσλεϊ, Riley Keough.
© Lacey Terrell/Prime Video/Amazon Studios

Daisy Jones & The Six: Το rock mockumentary δέκα επεισοδίων στο Amazon Prime Video, με πρωταγωνίστρια την εγγονή του Έλβις Πρίσλεϊ, Riley Keough.

Το «Daisy Jones & The Six» είναι ένα mockumentary που προβάλλεται από τις αρχές Μαρτίου στο Amazon Prime Video και έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές. Πρόκειται για μια μίνι σειρά 10 επεισοδίων που δημιούργησαν ο Scott Neustadter («Our Souls at Night», «The Fault in Our Stars») και ο Michael H. Weber («The Disaster Artist»). Το σενάριο είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Taylor Jenkins Reid που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2018. Με σκηνικό το Λος Άντζελες και τη μουσική του σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η σειρά καταγράφει την άνοδο και την πτώση ενός φανταστικού συγκροτήματος, των Daisy Jones & The Six. Toν ρόλο της Daisy παίζει η εγγονή του Έλβις Πρίσλεϊ, Riley Keough, η οποία κάνει και τα φωνητικά, ενώ συμπρωταγωνιστεί ο Sam Claflin τον οποίον έχουμε δει στο «Peaky Blinders». Η συμπαραγωγή είναι της Ρις Γουίδερσπουν, η οποία επιλέγει βιβλία και τα προωθεί στην οθόνη: «Wild», «Little Big Lies», «Gone Girl».

Daisy Jones & the Six - Official Trailer | Prime Video

Η Taylor Jenkins Reid, βιβλία της οποίας κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αίολος, μεγάλωσε στο Άκρον της Μασαχουσέτης, αλλά μετά τις σπουδές της εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες, όπου εργάστηκε αρχικά στη βιομηχανία του κινηματογράφου ως βοηθός κάστινγκ. Το πρώτο της μυθιστόρημα, «Forever, Interrupted», εκδόθηκε το 2013. Ακολούθησαν τα «After I do» (2014), «Maybe in Αnother Life» (2015), «One True Loves» (που εκδόθηκε το 2016 και έγινε ταινία φέτος σε σκηνοθεσία Andy Fickman). Το 2017 εκδόθηκε το «Οι εφτά σύζυγοι της Έβελιν Χιούγκο» («Seven husbands of Evelyn Hugo», ελλ. μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη), μια φιλόδοξη, ανατρεπτική αφήγηση της ζωής μιας σταρ του παλιού Χόλιγουντ. Aυτό το μυθιστόρημα έκανε τη Reid ευρύτερα γνωστή.

Η Taylor Jenkins Reid εμπνεύστηκε από το «Daisy Jones and the Six» από τους Fleetwood Mac τους οποίους λάτρευε. Το σινγκλ «Regret Me» από το φανταστικό συγκρότημα της σειράς, τους Daisy Jones & the Six, κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιανουάριο και ακολούθησε ένα ακόμα σινγκλ, το «Look at Us Now (Honeycomb)», καθώς και ένα άλμπουμ, το «Aurora», που κυκλοφόρησε από την Atlantic Records στις 2 Μαρτίου 2023.

How Taylor Jenkins Reid Writes A Book | The Six O'Clock Show

Tη μετάφραση στα ελληνικά έχει κάνει η Βάσια Τζανακάρη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ