TV + Series

«Angel City»: Η Νάταλι Πόρτμαν παίζει ποδόσφαιρο γυναικών στo νέο docuseries του HBO

Στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της σειράς με τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νάταλι Πόρτμαν: Ρίχνει φως στην ιστορία μιας επαγγελματικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ, «Angel City».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν ρίχνει φως στην ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας Angel City Football Club του Λος Άντζελες, στο docuseries «Angel City».

Το HBO ανακοίνωσε χθες τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ, η οποία θα αφηγείται την πορεία της ομάδας Angel City Football Club στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών των ΗΠΑ.

«Μερικές φορές κάνεις ακατόρθωτα όνειρα και τα αφήνεις να φύγουν και λες: "Ω, αυτό είναι ανόητο". Αλλά μερικές φορές κάποιος που αγαπάς και σέβεσαι σου λέει: "Όχι, αυτή είναι μια καλή ιδέα. Συνέχισε"», αφηγείται η Νάταλι Πόρτμαν σε απόσπασμα του ντοκιμαντέρ, στο οποίο προβάλλονται συγκινητικές και θριαμβευτικές στιγμές από τα παρασκήνια και στο γήπεδο, καθώς η ομάδα ξεκινά αυτό που η ηθοποιός χαρακτηρίζει «μια από τις πιο εξαιρετικές περιπέτειες» της ζωής της.

Η σειρά ντοκιμαντέρ οδηγεί τους θεατές στα παρασκήνια της ανόδου της επαγγελματικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου με έδρα το Λος Άντζελες στη δόξα, στην πρώτη τους σεζόν το 2022. Ο σύλλογος ιδρύθηκε και διευθύνεται από μια αποκλειστικά γυναικεία ομάδα, με επικεφαλής τη Νάταλι Πόρτμαν.

Η διάσημη ηθοποιός είναι εκτελεστική παραγωγός της σειράς και συμμετέχει και στα επεισόδια.

Angel City Football Club: Η ομάδα των διασήμων

Στην Angel City Football Club έχουν επενδύσει και άλλες διάσημες ηθοποιοί του Χόλιγουντ: Ανάμεσά τους, η Τζένιφερ Γκάρνερ, η Έβα Λονγκόρια, η Τζέσικα Τσάστεϊν και οι τραγουδίστριες Κριστίνα Αγκιλέρα και Becky G.

Τη σειρά ντοκιμαντέρ που αποτελείται από τρία μέρη θα σκηνοθετήσει η Άρλεν Νέλσον και την εκτελεστική παραγωγή εκτός από την Πόρτμαν έχουν αναλάβει οι Τζίμι Τσιν, Ελίζαμπεθ Τσάι Βασαρέλι, Σόφι Μας, Άνα Μπαρνς και Κριστίν Ο' Μάλεϊ.

Η Νάταλι Πόρτμαν αρχικά εμπνεύστηκε να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο NWSL, το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού παρουσιάστηκε στους παίκτες από την Μπέκα Ρου, εκτελεστική διευθύντρια του USWNT Players Association.

«Ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε σε αγώνες και γρήγορα γίναμε πραγματικά παθιασμένοι οπαδοί του αθλήματος», είπε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός. «Αλλά αρχίσαμε σιγά σιγά να παρατηρούμε ότι δεν του αποδίδεται η προβολή που του αξίζει».

Επικαλούμενη μια μελέτη που διαπίστωσε ότι τα γυναικεία αθλήματα λαμβάνουν μόνο το 4% της κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης, η Πόρτμαν είπε ότι πίστευε ότι υπήρχε μια ευκαιρία να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το κοινό αντιλαμβάνεται το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αμερική: και ήξερε ότι ήθελε να παίξει ρόλο.

(Με πληροφορίες του People)