TV + Series

Αναβιώνει το θρυλικό «Fawlty Towers» με τον Τζον Κλιζ

Ένα από τα σημαντικότερα sitcom της βρετανικής τηλεόρασης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Fawlty Towers»: Επιστρέφει μετά από 40 χρόνια το βρετανικό sitcom

Το revival του θρυλικού sitcom «Fawlty Towers» φαίνεται πως ετοιμάζει ο Τζον Κλιζ γράφοντας για ακόμη μια φορά το σενάριο και πρωταγωνιστώντας με την κόρη του Καμίλα. 

Η ανακοίνωση ήρθε από την Castle Rock Entertainment, μετά τη σχετική συμφωνία της εταιρίας με τον Τζον Κλιζ. 

Στο ανανεωμένο «Fawlty Towers» η ιστορία μεταφέρεται στον 21ο αιώνα και  αναβαθμίζεται από τις νέες τεχνολογίες αυτού, προσθέτοντας ακόμη περισσότερα βάσανα στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και τους νέους guests που αυτοί έχουν να φροντίσουν.

To «Fawlty Towers» ήταν σειρά 12 όλων κι όλων ημίωρων επεισοδίων, χωρισμένων σε δύο κύκλους (1975 & 1979) που θεωρείται από τους Βρετανούς το καλύτερο τηλεοπτικό τους πρόγραμμα όλων των εποχών και, αναπόφευκτα, και το καλύτερο sitcom που παρήγαγε ποτέ η βρετανική τηλεόραση.

Την αρχική σειρά υπέγραφε ξανά ο Κλίζ με την τότε σύζυγό του, Κόνι Μπουθ. Υποδυόταν τον Μπέιζιλ Φόλτι, έναν εγωίσταρο ιδιοκτήτη ενός παραθαλάσσιου πανδοχείου που μες τη φιλοδοξία του φλερτάρει και κατακτά διαρκώς την αποτυχία. Στη νέα σειρά ο Μπέιζιλ ανακαλύπτει ότι έχει κόρη και την πείθει να λειτουργήσουν ένα ξενοδοχείο μέχρι τα αστέρια.

Στο νέο reboot της κλασικής σειράς θα αναλάβουν χρέη παραγωγών ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του Μισέλ Ράινερ, καθώς και ο Μάθιου Τζορτζ και Ντέρικ Ρόσι.