TV + Series

The Last of Us: Σαρωτικό ντεμπούτο και αποθεωτικές κριτικές για τη νέα σειρά του HBO

Διθύραμβοι για το πρώτο επεισόδιο: «Μια από τις καλύτερες σειρές που θα παρακολουθήσετε το 2023»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Last of Us: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τη νέα σειρά του HBO - Νο1 trend στα social media και άπιαστες κριτικές - Η μεταφορά από το Playstation στην οθόνη.
Οι Μπέλα Ράμσεϊ και Πέδρο Πασκάλ πρωταγωνιστούν στη νέα σειρά του ΗΒΟ, The Last of Us © HBO

The Last of Us: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τη νέα σειρά του HBO - Νο1 trend στα social media και άπιαστες κριτικές - Η μεταφορά από το Playstation στην οθόνη.

Τι θα συνέβαινε εάν δεν ήταν ένας ιός που έμοιαζε με γρίπη εκείνος που απειλούσε την επιβίωση της ανθρωπότητας, αλλά ένας παρασιτικός μύκητας που χρησιμοποιούσε τις αυξανόμενες θερμοκρασίες για να εξελιχθεί και να αλλάξει ξενιστές, από μυρμήγκια μέχρι ανθρώπους;

Αυτή είναι η τρομακτική υπόθεση του The Last of Us, ενός ακόμη μετα-αποκαλυπτικού δράματος σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που, για ευνόητους λόγους, είναι γεμάτο με τελεολογικά σενάρια.

Ενώ η σύνοψή του φέρνει άμεσες συγκρίσεις με το The Walking Dead, η ουσία του ταιριάζει περισσότερο με το Station Eleven του περασμένου έτους, με το οποίο μοιράζεται έναν εκπληκτικά σταθερό και υπνωτικό ρυθμό.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το ξεκίνημά του ως βιντεοπαιχνίδι, εν μέρει επειδή το αρχικό υλικό έμοιαζε σαν να προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία για μια πειστική μετάβαση από την κονσόλα στην οθόνη.

The Last of Us | Official Trailer | HBO Max

Η σειρά προσαρμόστηκε από τον δημιουργό του παιχνιδιού, Νιλ Ντράκμαν, και τον δημιουργό του Chernobyl, Κρεγκ Μέιζιν, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους υποδύονται οι Πέδρο Πασκάλ (Mandalorian, Narcos) και η Μπέλα Ράμσεϊ, γνωστή στους φαν του Game of Thrones ως Λυάννα Μόρμοντ.

The Last of Us: Η μεταφορά από την κονσόλα του Playstation στην οθόνη

Το The Last Of Us κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Playstation 3 το 2013 και κατέκτησε τον κόσμο του gaming, πουλώντας 1,3 εκατομμύρια κόπιες την πρώτη εβδομάδα και πάνω από 17 εκατομμύρια το 2018.

Το παιχνίδι, αλλά και η σειρά, διαδραματίζονται 20 χρόνια μετά την πανδημία που εξαφάνισε το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, με επίκεντρο την Έλι, η οποία μπορεί να είναι το πρόσωπο - κλειδί για τη θεραπεία της πανδημίας, και έναν λαθρέμπορο που ονομάζεται Τζόελ.

Η σειρά ξεκινά παρουσιάζοντας το σενάριο του παρασιτικού μύκητα ως υποθετικό, το οποίο συζητήθηκε από ειδικούς σε ένα τοκ σόου τη δεκαετία του 1960, πριν μεταφερθεί στο 2003, όταν το χειρότερο αυτό σενάριο εκπληρώνεται για να  διαλύσει την κοινωνία αστραπιαία.

Μετά μετατοπίζεται ξανά χρονικά, στο 2023 και τα επακόλουθα. Αυτό που έχει απομείνει από την κοινωνία είναι στα χέρια ενός αυταρχικού στρατιωτικού καθεστώτος που πολεμά ομάδες ανταρτών που χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες, σε ένα τοπίο ζοφερό σαν κόλαση.

Ο Πέδρο Πασκάλ είναι ο Τζόελ, ένας Τεξανός εργάτης οικοδομών στα 50 του, στη ζώνη καραντίνας της Βοστώνης, όπου κάνει νοσηρές εργασίες συντήρησης και έχει ένα μερίδιο στην κρυφή αγορά. Η ζωή του είναι σκληρή και αδίστακτη. Τελικά, γνωρίζει την Έλι, ένα 14χρονο κορίτσι το οποίο πρέπει να μεταφέρει δυτικά στις κατεστραμμένες ΗΠΑ. Η Έλι μπορεί να είναι ο σωτήρας που έψαχνε ο κόσμος.

Η πρεμιέρα της σειράς του HBO προβλήθηκε στις 15 Ιανουαρίου και ο πρώτος κύκλος θα περιλαμβάνει εννέα επεισόδια. Ήδη η κριτική το χαρακτηρίζει ως την καλύτερη μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού στην οθόνη, με 99% θετικές αξιολογήσεις στο Rotten Tomatoes, ενώ τα διεθνή ΜΜΕ το αποθεώνουν, ως «μια από τις καλύτερες σειρές που θα παρακολουθήσετε το 2023».

Όσον αφορά το IMDB, η σειρά εκτοξεύτηκε με βαθμολογία 9.7 έπειτα από περίπου 5 χιλιάδες βαθμολογήσεις.

(Με πληροφορίες του Guardian)  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ