TV + Series

Wednesday: Οι ιστορίες πίσω από τη viral χορογραφία με Cramps και τη σκηνή με Rolling Stones

Η εξομολόγηση της Jenna Ortega, ο ρόλος του Tim Burton και πώς όλα πήγαν τέλεια

Μπεθ Τσαλίκη
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Wednesday στο Netflix: Πώς γυρίστηκε η viral χορογραφία της Jenna Ortega με το «Goo Goo Muck» των Cramps και η σκηνή που παίζει με τσέλο το «Paint It Black» των Rolling Stones.

Ο χορός της Wednesday στο πάρτι της Ακαδημίας Nevermore έχει κάνει χαμό και έχει συγκεντρώσει, μέχρι στιγμής, 25.471.057 προβολές. Και πού είστε ακόμα.

Πολλοί έχουν χορέψει την χορογραφία σε TikTok και Instagram, μαζί και διάσημοι όπως η Lady Gaga. O Snoop Dog από την άλλη, έβαλε το πρόσωπο του πάνω στη φιγούρα της Wednesday και ανήρτησε το αποτέλεσμα στον λογαριασμό του στο instagram. Ιδού το αποτέλεσμα:

Στα βίντεο, βέβαια, του TikTok η μουσική υπόκρουση δεν είναι το “Goo Goo Muck” των Cramps αλλά το τραγούδι “Bloody Mary” της Lady Gaga σε ένα sped up remix, ενώ στην χορογραφία της, η Lady Gaga έχει δώσει τον δικό της χαρακτήρα στις κινήσεις της Jenna Ortega.

Wednesday: Η ιστορία της viral χορογραφίας της Jenna Ortega στην τηλεοπτική σειρά

Η Jenna Ortega (aka Wednesday) αρνήθηκε να έρθει χορογράφος γιατί πολύ απλά ήθελε να βάλει η ίδια τις κινήσεις που ταιριάζουν στον χαρακτήρα της Wednesday κι εκεί μάλιστα φαίνεται να βρίσκεται η επιτυχία της χορογραφίας. Για αυτήν την χορογραφία η Ortega δεν κοιμήθηκε για δυο μέρες και προσπαθούσε εναγωνίως να βρει τις κατάλληλες κινήσεις. Και εν τέλει τις βρήκε!

«Δεν ξέραμε καν τι μουσική θα παίζει, δεν ξέραμε πως θα το κάνουμε. Στην αρχή λέγαμε πως θα είναι λίγο παράταιρο να χορεύει η Wednesday και μάλιστα ανάμεσα σε τόσο κόσμο.».

Μια εβδομάδα πριν γυρίσουμε τη σκηνή, ο Τim Βurton επέλεξε το τραγούδι “Goo Goo Muck” των Cramps, ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα της Jenna Ortega.

Όπως είπε η ίδια στην εκπομπή του Jimmy Fallon, “The Tonight Show””, «Δεν το είχα προβάρει καν μέχρι τότε. Έκανα μαθήματα τσέλο και ξιφασκίας εκείνη την εβδομάδα. Απλώς δεν είχα το χρόνο. Xτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο. Έβλεπα βίντεο των Siouxsie and the Banshees και του Denis Lavant στο “Beau Travail”. Βρήκα αρχεία με goth kids που χόρευαν σε club στα 80s, έβλεπα τη Lene Lovich, τη Nina Hagen. Ήξερα όμως ποιες κινήσεις θέλω να κάνω σίγουρα κι αυτό το οφείλω στην πρώτη Wednesday Addams, τη Lisa Loring. Αυτά όμως κόπηκαν στο μοντάζ!».

Ο Tim Burton, παραγωγός και σκηνοθέτης της σειράς, πήγε δυο μέρες πριν γυριστεί η σκηνή στο καμαρίνι της Jenna Ortega και της είπε:

«Jenna, ξέρω ότι είπες πως θες να βγάλεις τη χορογραφία μόνη σου. Ξέρω ότι το έχεις, το δουλεύεις, δεν ανησυχώ καν. Σε εμπιστεύομαι.» Και όντως όλα πήγαν υπέρ-τέλεια!

H ιστορία του τραγουδιού Goo Goo Muck και οι Cramps

Το 1981, οι psychobiλλάδες The Cramps διασκεύασαν το τραγούδι του 1962, “Goo Goo Muck” από τους Ronnie Cook and The Gaylads και το συμπεριέλαβαν στον δίσκο τους “Psychedelic Jungle”.

Στην ουσία το “Goo Goo Muck” μοιάζει να είναι ένα σαρκοβόρο τέρας, κάτι σαν λυκάνθρωπος.

“I'm the night headhunter looking for some head… / 'Cause I'm teenage tiger and a goo goo muck””

Το Goo Goo Muck λοιπόν βγαίνει την νύχτα και ψάχνει για την λεία του, όπως και το Hyde, το τέρας στην Wednesday (μόνο που το Hyde βγαίνει και το πρωί). Παρότι ανθρωπόμορφη, η Wednesday είναι ένα κρυφά καλοπροαίρετο Hyde που θέλει να κατασπαράξει το «κακό» Hyde που βλάπτει τους δικούς της ανθρώπους.

Να πούμε εδώ, πως οι αναπαραγωγές του Goo Goo Muck μετά την προβολή του επεισοδίου 4, “Woe What A Night” με τη σκηνή του χορού, πενταπλασιάστηκαν. Όπως αναφέρει το Billboard, πριν το επεισόδιο, το τραγούδι ακουγόταν περίπου 2.500 φορές την ημέρα σε on-demand streams στις ΗΠΑ. Μετά το επεισόδιο, το κομμάτι ακουγόταν 134.000 φορές την ημέρα μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου. Αύξηση κατά 5000% μέσα σε μόλις 6 μέρες μετά από την πρεμιέρα της σειράς! Στο Spotify το τραγούδι έχει αναπαραχθεί μέχρι τώρα, 21.493.759 φορές.

Wednesday: Το Paint It Black των Rolling Stones με τσέλο

Το τραγούδι των Rolling Stones που βγήκε το 1966 για πολλούς ταυτίστηκε με τον πόλεμο του Βιετνάμ, καθώς έπαιξε και στην αντιπολεμική ταινία του Stanley Kubrick, “Full Metal Jacket” (1987) αλλά υπήρξε και ως μουσικό σήμα και στην επίσης μιλιταριστική δραματική σειρά, “Tour Of Duty” (1987-1990). Δεν επιβεβαιώθηκε όμως ποτέ αυτό. Ο Mick Jagger ωστόσο, είχε αναφέρει κάποια στιγμή πως είχε διαβάσει ότι η βασίλισσα Βικτώρια είχε δώσει την διαταγή, όταν πεθάνει να βαφτούν μαύροι οι γκρι τοίχοι του παλατιού σε ένδειξη πένθους. Με τον τρόπο που πενθεί, η όντας μαυρόασπρη, Wednesday για την αισιοδοξία, την «καλή» πρόθεση των «καλών» ανθρώπων, την χαρά, την εμπιστοσύνη. Μια νοοτροπία «πένθους της ζωής» που όμως ανατρέπεται στην πορεία των επεισοδίων. Γνωρίζει τη σημασία της φιλίας. Φλερτάρει, αρχίζει να της αρέσει ένα αγόρι. Προστατεύει τους δικούς της ανθρώπους.

Η Wednesday εν τέλει έχει δώσει πολλά. Από την τέλεια «ανέκφραστη» ερμηνεία της Jenna Ortega, την αριστοτεχνική σκηνή ξιφασκίας, το παίξιμο του “Paint It Black” στο τσέλο, και εννοείται την κορυφαία σκηνή του χορού στην Ακαδημία Nevermore. Προσέξτε! Έρχεται το “Goo Goo Muck”…!