TV + Series

Πρεμιέρα σήμερα για την 5η σεζόν του The Crown: Η «πυρομανής» Νταϊάνα και ο «ναρκομανής» Ντόντι

Στον ρόλο του Γιάννη Λάτση ο Σπύρος Μπιμπίλας

62224-137655.jpg
Newsroom
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Crown
The Crown - Πρεμιέρα για την 5η σεζόν στο Netflix © Instagram / The Crown Official

The Crown - 5η σεζόν - Netflix: Οι υποθέσεις των 10 νέων επεισοδίων της σειράς - Η φωτιά, η Νταϊάνα, η πλεκτάνη του Καρόλου και η κοκαΐνη του Ντόντι

Πρεμιέρα στο Netflix κάνει σήμερα (9/11) η 5η σεζόν της σειράς «The Crown». Τα νέα επεισόδια είναι τα πρώτα που προβάλλονται μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβρη και τις εξελίξεις που έφερε η απώλειά της για τη βασιλική οικογένεια και ολόκληρη τη Βρετανία. 

Σύμφωνα με το FEMAIL, αρκετές είναι οι σοκαριστικές στιγμές που θα δουν στις οθόνες τους οι λάτρεις της σειράς κατά τα δέκα επεισόδια της 5ης σεζόν. 

Η νέα σεζόν του The Crown αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα, όπως η φωτιά που ξέσπασε το 1992 στο κάστρο του Ουίνδσορ. Τότε 115 δωμάτια καταστράφηκαν στην πυρκαγιά που ξεκίνησε από έναν ελαττωματικό προβολέα στο ιδιωτικό παρεκκλήσι της Βασίλισσας Βικτώριας. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ξαναχτιστεί το κάστρο. Στη σειρά, η Βασίλισσα, την οποία υποδύεται η Imelda Staunton, συντετριμμένη από τη φωτιά, παρακολουθεί δακρυσμένη καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούν να την κατασβέσουν και ενώ καιγόταν ήδη για 15 ώρες. Η φωτιά ήρθε στο τέλος μιας ταραχώδους χρονιάς για τη βασιλική οικογένεια μετά από μια σειρά σκανδάλων.Η βασίλισσα ονόμασε το 1992 annus horribilis, αλλά σαν τα γεγονότα της πραγματικής ζωής να μην ήταν αρκετά δραματικά, το The Crown δείχνει την πριγκίπισσα Margaret να κάνει εικασίες για το πώς ξεκίνησε η φωτιά και να υποστηρίζει ότι ίσως ήταν η «πυρομανής Νταϊάνα» το πρόσωπο που την έβαλε. 

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς θα δούμε τον πρίγκιπα Κάρολο να πιέζει τον Πρωθυπουργό Τζον Μέιτζορ για να ενθαρρύνει τη βασίλισσα να παραιτηθεί από τον θρόνο για να ανοίξει ο δρόμος για έναν νεότερο διάδοχο. Η πέμπτη σεζόν, που διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1990. Ο Κάρολος φέρεται να ενθουσιάζεται από τη δημοσκόπηση των Sunday Times που δείχνει ότι οι Βρετανοί υποστηρίζουν την παραίτηση της βασίλισσας κατά 47%. Είναι τέτοια η αποφασιστικότητά του να συμπαρασύρει τον Πρωθυπουργό στη συνωμοσία του πουπαρουσιάζεται να κόβει τις διακοπές του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον Γουίλιαμ και τον Χάρι για να επιστρέψουν στο Λονδίνο. Η ιστορία για τη δημοσκόπηση στην οποία αναφέρεται ο πρίγκιπας Κάρολος στη σειρά βασίζεται σε μια γνήσια δημοσκόπηση του 1990, υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά όμως. Στην πραγματικότητα, το 47 τοις εκατό είπε ότι η βασίλισσα θα πρέπει να παραδώσει τον θρόνο «κάποια στιγμή» στο μέλλον. 

Την ίδια ώρα, οι γιατροί του παλατιού φέρεται να «μαλώνουν» τη βασίλισσα για το βάρος της και αφού τη ζυγίζουν να της ζητούν να κάνει δίαιτα. Η βασίλισσα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την «επίπληξη» με χιούμορ, ωστόσο, δεν προτίθεται να λάβει σοβαρά υπόψιν της τις συστάσεις των γιατρών. Στο να ξεκινήσει διατροφή προσπαθεί να την πείσει η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα. 

Ένας από τους πιο τολμηρούς υπαινιγμούς στο επεισόδιο 6 είναι η θέση ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος στράφηκε στην Penny Knatchbull, τότε γνωστή ως Penny Romsey, για «συντροφιά». Η σειρά φέρεται να φωτίζει τη στενή φιλία τους. Ο Δούκας του Εδιμβούργου, τον οποίο υποδύεται ο Τζόναθαν Πράις, φαίνεται να λέει στη βασίλισσα για τον δεσμό τους κατά τη διάρκεια μιας κοινής επίσκεψης στη Ρωσία το 1994. Η συζήτηση ξεκινά με τον Δούκα του Εδιμβούργου να εκφράζει ότι αυτός και η βασίλισσα έχουν χωρίσει και ότι η επίσκεψή τους στη Μόσχα του υπενθυμίζει «όχι μόνο πόσα κέρδισα, αλλά και πόσα παράτησα όταν σε παντρεύτηκα. Έχουμε διαφορετικά ενδιαφέροντα. Διαφορετικά πάθη. Διαφορετικές εκκλησίες. Είμαι πιο ενεργητικός», προσθέτει. Ο Δούκας παραδέχεται ότι έπρεπε να αναζητήσει τη «συντροφιά» αλλού.Η βασίλισσα είναι συγκλονισμένη από αυτή την αποκάλυψη και υπονοείται ότι πιστεύει ότι η σύνδεση μεταξύ του Δούκα του Εδιμβούργου είναι φυσική όσο και πνευματική.

Η Penelope (Penny) Knatchbull, γνωστή και ως κόμισσα Mountbatten της Βιρμανίας, η οποία έγινε φίλη με τον πρίγκιπα Φίλιππο σε έναν αγώνα πόλο το 1975 όταν ήταν 20 ετών, έγινε μια από τις στενότερες  φίλες του, παρότι ήταν 32 χρόνια νεότερή του. Οι δυο τους είχαν φωτογραφηθεί σε βόλτες με τον Δούκα. Μετά την πρώτη συνάντηση του πρίγκιπα Φίλιππου τη δεκαετία του 1970, η μητέρα τριών παιδιών Πένυ λέγεται ότι στηρίχτηκε στον Δούκα και τη Βασίλισσα το 1991, αφού η πεντάχρονη κόρη της Λεονόρα πέθανε τραγικά από καρκίνο στα νεφρά. Ο Φίλιππος δίδαξε στην κόμισσα οδήγηση με άμαξα το 1994 και έγινε η τακτική του σύντροφος για το άθλημα. Οι γνώστες της βασιλικής οικογένειας λένε ότι ο ενθουσιασμός της για την οδήγηση με άμαξα είναι ένας από τους λόγους που συνέχισε να παίρνει τα ηνία στα τέλη της δεκαετίας του '90. Φωτογραφήθηκε να οδηγεί άμαξα στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ μόλις το 2019. Αφού ο Δούκας του Εδιμβούργου αποσύρθηκε στο Sandringham μετά την παραίτησή του από τα βασιλικά καθήκοντα, η Penny ήταν τακτικός επισκέπτης στο Wood Farm στο κτήμα Norfolk. Ωστόσο, η στενή φιλία τους αμαυρώθηκε από φήμες για παράνομο ειδύλλιο, καθώς οι άνθρωποι υποψιάζονταν ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν άπιστος. Οι φήμες για ειδύλλιο μεταξύ του ζευγαριού κάπως καταλάγιασαν αφού η Πένυ ανέπτυξε επίσης στενή σχέση με την αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Η Πένυ και η βασίλισσα λέγεται ότι είχαν δεθεί λόγω της αμοιβαίας αγάπης τους για την ιππασία.

Μία από τις πιο ξεχωριστές σκηνές της πέμπτης σεζόν του The Crown, και ίσως ολόκληρης της σειράς, είναι η φρικτή δολοφονία του Τσάρου Νικολάου Β' και της οικογένειάς του που λαμβάνει χώρα στην αρχή του έκτου επεισοδίου. Η δολοφονία της οικογένειας έλαβε χώρα στο υπόγειο του Ipatiev House, στις 17 Ιουλίου 1918, στα χέρια των Μπολσεβίκων, και ήταν βάναυση. Στο επεισόδιο, που ξεκινά με την αναδρομή στη δολοφονία, βλέπουμε τον Τσάρο και την Τσαρίνα να ξυπνούν στη μέση της νύχτας. Η οικογένεια λέγεται ότι θα σωθεί από τον ξάδερφο του Νικολάου, Γεώργιο Ε', ο οποίος έχει συμφωνήσει να στείλει ένα πλοίο για να τους σώσει και στη συνέχεια οδηγούνται στο υπόγειο του Ιπάτιεφ Σπίτι.  Ο Τσάρος φαίνεται να λέει «Ήξερα ότι ο Τζορτζ δεν θα μας απογοήτευε», στη γυναίκα του. Η σκηνή γίνεται ακόμη πιο ανατριχιαστική καθώς τα παιδιά της οικογένειας φαίνονται να χαίρονται καθώς νομίζουν ψευδώς ότι οδηγούνται εκτός κινδύνου. Ωστόσο, αφού συγκεντρώθηκαν στο υπόγειο με τους βοηθούς τους, ένοπλοι στρατιώτες μπαίνουν στο υπόγειο και η οικογένεια σύντομα αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι πιο δυσοίωνο συμβαίνει. Οι Ρομανόφ λαχανιάζουν και αρχίζουν να κλαίνε καθώς ένας στρατιώτης τους διαβάζει την εντολή εκτέλεσής τους. Αμέσως αφού τελείωσε να διαβάσει το διάταγμα που σφραγίζει τη μοίρα της οικογένειας, ο στρατιώτης δεν χάνει χρόνο πριν πυροβολήσει νεκρό τον Τσάρο Νικόλαο Β', με δύο στρατιώτες να τελειώνουν με τις ξιφολόγχες τους. Την ίδια στιγμή, στο επεισόδιο, ο βασιλιάς George V πυροβολεί φασιανούς, μεταφέροντάς μας πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο έβδομο επεισόδιο της σειράς, ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ επιμένει ότι το BBC θα πρέπει να προσπαθήσει για μια συνέντευξη με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Το επεισόδιο επικεντρώνεται στο πως ο δημοσιογράφος εξασφάλισε την εκρηκτική συνέντευξη Panorama με την Πριγκίπισσα της Ουαλίας το 1995 σχετικά με τον γάμο της με τον Κάρολο, τότε Πρίγκιπα της Ουαλίας. Οι θεατές γίνονται μάρτυρες του Μπασίρ που πλαστογραφούσε τραπεζικές δηλώσεις για να υποδείξει ότι όσοι είναι πιο κοντινοί στον αδελφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, είχαν λάβει χρήματα από τις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας για να τον κατασκοπεύσουν. Στην πραγματικότητα, ο Μπασίρ παραδέχτηκε ότι παρήγγειλε οικονομικά έγγραφα από έναν γραφίστα του BBC, τον Ματ Βίσλερ. 

Κατά την αναδημιουργία της συνέντευξης, το Netflix αγνόησε τις εκκλήσεις του πρίγκιπα Ουίλιαμ να μην εκμεταλλευτεί την εξαπάτηση του Μπασίρ στην αείμνηστη μητέρα του, αφού ζήτησε να μην προβληθούν ποτέ ξανά οι σκηνές. Τα επεισόδια 7 και 8 της σειράς επικεντρώνονται στην αμφιλεγόμενη συνέντευξη της Νταϊάνα στο Πανόραμα του 1995 με τον Μάρτιν Μπασίρ. Μετέπειτα παρουσιάζεται ο αντίκτυπος της συνέντευξης αυτής. 

Στο τελευταίο επεισόδιο του νέου κύκλου, ο Ντόντι Φαγιέντ φέρεται να ετοιμάζεται να κάνει χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Λονδίνο. Το δέκατο επεισόδιο της σειράς ξεκινά με τον Ντόντι να τηλεφωνεί στον πατέρα του Μοχάμεντ Φαγιέντ από το Λος Άντζελες. Αναφέρει επίσης ότι έχει γνωρίσει μια γυναίκα και θέλει να τη συστήσει στον πατέρα του, λέγοντας ότι είναι ξεχωριστή. Η εν λόγω γυναίκα είναι η Kelly Fisher, ένα ξανθό μοντέλο που πόζαρε για τον Calvin Klein. Ο Ντόντι και η Κέλι φαίνονται να επιβιβάζονται στο ιδιωτικό τζετ του Ντόντι για το Λονδίνο. Μια άλλη σκηνή δείχνει το ζευγάρι να μιλά για την ταινία της οποίας το σενάριο διάβαζε η Κέλι. Καθώς μιλούν, ο Ντόντι παρουσιάζεται να ετοιμάζει τρεις σειρές κοκαΐνης σε ένα τραπέζι με μια πιστωτική κάρτα. Όταν ολοκληρωθούν οι τρεις γραμμές, ο κληρονόμος σκύβει πάνω από το τραπέζι και ρουθουνίζει μια από τις γραμμές.

Με πληροφορίες από την Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ