TV + Series

Οργή από τις οικογένειες των θυμάτων στις ΗΠΑ για τις στολές Halloween με τον κανίβαλο Τζέφρι Ντάμερ

Η σειρά έχει γίνει μεγαλό hit στο Netflix

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στόλες Halloween για τον κανίβαλο Ντάμερ στις ΗΠΑ

Η νέα σειρά του Netflix με τίτλο «Monster: The Jeffrey Dahmer Story» που παρουσιάζει τη φρικιαστική ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ, του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος για δεκαεπτά δολοφονίες νεαρών ανδρών, μεταξύ των ετών 1978 και 1991, με ιδιαίτερα σκληρές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων πράξεων σεξουαλικής βίας, νεκροφιλίας και κανιβαλισμού, έχει αποκτήσει εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές.

Ωστόσο η τρέλα... έφτασε μέχρι και το Halloween. Οι λάτρεις της αποκριάτικης γιορτής των Αμερικανών, επέλεξαν να φορέσουν την πορτοκαλί ολόσωμη φόρμα του φυλακισμένου Ντάμερ ή τα ρούχα που φορούσε ο Πίτερ Έβανς που τον υποδύθηκε στη σειρά του Netflix, τα χαρακτηριστικά γυαλιά του και μια ξανθιά περούκα. 
Η παραπάνω έμπνευση εξόργισε τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και πολλούς χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι παρακαλούν τους «Ντάμερ» του Halloween, να βγάλουν τις στολές τους και να σκεφτούν με τις πράξεις βαρύνεται αυτός ο άνθρωπος.

«Νομίζω ότι τα κοστούμια του Τζέφρι Ντάμερ είναι ένα βήμα πολύ μακριά» έγραψε ένας χρήστης. «Αυτό θα είναι ένα δύσκολο “Halloween” για κάποιους, και νιώθω πραγματικά λυπημένος που συμβαίνει αυτό» ανέφερε ένας άλλος. «Ο Τζέφρι Ντάμερ ήταν ένα πραγματικό πρόσωπο που δολοφόνησε πραγματικά ανθρώπους και δεν είναι πραγματικά χαριτωμένο να το κάνεις αποκριάτικο κοστούμι» υποστήριξε ένας άλλος χρήστης του twitter. 

Ο αδίστακτος δολοφόνος καταδικάστηκε για 17 δολοφονίες νεαρών αντρών, παιδική σεξουαλική κακοποίηση, κανιβαλισμό και πολλές ακόμα κατηγορίες, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν 83 φωτογραφίες πτωμάτων σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης.

Δεν πρόλαβε να εκτίσει την ποινή του, αφού ο άνδρας που αποκαλούσε τον εαυτό του «Χριστό» στη φυλακή, τον σκότωσε χτυπώντας τον με μεταλλική ράβδο στο ντουζ του γυμναστηρίου. Όσο βρισκόταν στη φυλακή, ο Ντάμερ είχε βαφτιστεί ξανά και δήλωνε μετανιωμένος για τα εγκλήματά του.<