TV + Series

Η μεταμόρφωση του Bob Odenkirk για τη νέα τηλεοπτική σειρά Straight Man

Η επόμενη ερμηνευτική πρόκληση μετά το «Better Call Saul»

Η μεταμόρφωση του Bob Odenkirk για τη νέα τηλεοπτική σειρά Straight Man
© AMC

Straight Man: Η νέα τηλεοπτική σειρά του AMC στην οποία πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Bob Odenkirk μετά το «Better Call Saul»

Με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Emmy, Bob Odenkirk, το “Straight Man” είναι μια ιστορία κρίσης της μέσης ηλικίας που διαδραματίζεται στο Railton College. Την ιστορία αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο ο William Henry Devereaux, Jr. (που υποδύεται ο Bob Odenkirk), ως πρόεδρος του αγγλικού τμήματος φιλολογίας σε ένα εξαιρετικά υποχρηματοδοτούμενο κολέγιο της Pennsylvania.

Αφού τελείωσε φέτος το καλοκαίρι το έπος του “Better Call Saul”, θα νομίζαμε ότι ο Bob Odenkirk μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο θα ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα. Αντίθετα, ο πρωταγωνιστής του “Mr. Show” είναι έτοιμος για την επόμενη σειρά του συνδρομητικού καναλιού AMC, “Straight Man”. Την Τετάρτη, το AMC κυκλοφόρησε τις πρώτες εικόνες από το “Straight Man”, μια νέα δραματική κωμωδία, διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Richard Russo του 1997. Και χάρη στις φωτογραφίες, μπορούμε να απολαύσουμε τον Odenkirk και την γενειάδα του σε όλο τους το μεγαλείο.

Στο πλευρό του Odenkirk, συμπρωταγωνιστεί η Mireille Enos, που υποδύεται την σύζυγο του Lily και η Olivia Scott Welch ως η ενήλικη κόρη τους. Ο γάμος τους δεν πάει καλά και η σύζυγός του ως υποδιευθύντρια του τοπικού γυμνασίου αρχίζει να αμφισβητεί τις επιλογές της ζωής της, αφού ο William αρχίζει σιγά-σιγά να καταρρέει. Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι Dustin Wyatt, Diedrich Bader, Suzanne Cryer, Sara Amini και Cedric Yarbough. Ο Aaron Zelman και ο Paul Lieberstein (γνωστός και ως Toby από το “The Office”) θα διασκευάσουν και θα παρουσιάσουν από κοινού τη σειρά, η οποία σκηνοθετείται από τον Peter Farrell, γνωστός για τις κλασσικές κωμωδίες Dumb and Dumber και There's Something About Mary.

Straight Man: Η νέα τηλεοπτική σειρά του AMC στην οποία πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Bob Odenkirk μετά το «Better Call Saul»
© AMC

«Μου άρεσε η οπτική του Paul και του Aaron για το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Richard», δήλωσε ο Bob Odenkirk όταν ανακοινώθηκε ότι η σειρά θα κυκλοφορούσε από το AMC. «Για άλλη μια φορά το AMC δίνει έμφαση στο βάθος και την ευαισθησία του χαρακτήρα. Με ελκύει το επίπεδο της ανθρωπιάς και του χιούμορ στο μυθιστόρημα και ανυπομονώ να παίξω αυτόν τον ρόλο. Κάτι πιο ελαφρύ από τα πρόσφατα έργα μου, αλλά με προσήλωση στην λεπτομέρεια και ταυτόχρονα έξυπνο».

Το μυθιστόρημα του Russo βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στις δικές του εμπειρίες όταν δίδασκε σε πανεπιστήμια στο Illinois και στο Connecticut. Η ιστορία εξετάζει την περίπτωση ενός εξαιρετικά περίπλοκου άνδρα, ο οποίος συχνά εμπλέκεται σε ανήθικη συμπεριφορά, όπως το να προσπαθεί να κρυφτεί, ενώ τα μέλη της σχολής και οι συνάδελφοί του ψηφίζουν για το αν θα τον απολύσουν ή όχι και απειλώντας ότι θα σκοτώσει μια χήνα που ζει κοντά στη λίμνη της πανεπιστημιούπολης, αν το τμήμα του δεν λάβει αύξηση του προϋπολογισμού.

Ενώ ο William είναι το κέντρο της ιστορίας, το “Straight Man” εξετάζει επίσης την φύση των σχέσεων μεταξύ καθηγητών και φοιτητών, καθώς και την δυσλειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι αμφίβολο ότι θα δούμε τον Bob Odenkirk σε παρόμοια μορφή δράσης όπως στο “Nobody” του 2021, αλλά σίγουρα θα δούμε μια λεπτή, πολυεπίπεδη και ηγετική ερμηνεία όπως στο “Better Call Saul”.

Straight Man: Η νέα τηλεοπτική σειρά του AMC στην οποία πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Bob Odenkirk μετά το «Better Call Saul»
© AMC

Ο χαρακτήρας του William είναι περίπλοκος και χαοτικός και αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να του δώσει την απαραίτητη ανθρωπιά σε έναν τέτοιο αντι-ήρωα, αυτός είναι ο Bob Odenkirk. Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται μέσα στη διάρκεια μιας εβδομάδας.

«Λατρεύω τον τόνο», δήλωσε ο Bob Odenkirk στο Entertainment Weekly. «Είναι πιο κωμικός. Αισθάνομαι ότι έχω σχέση με τον κεντρικό χαρακτήρα, ο οποίος είναι μισάνθρωπος. Είναι ένας ξέφρενος τύπος, αλλά σου αρέσει. Και νομίζω ότι ο ρυθμός είναι υπέροχος. Είναι ένας νέος συνδυασμός κωμωδίας και δράματος. Είναι σαν να παίρνεις μια πολύ διασκεδαστική εκπομπή -όπως το “Parks and Recreation”- και να λες: Ας ρίξουμε λίγο τις ταχύτητες και ας γνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους και τις εσωτερικές τους μάχες λίγο περισσότερο. Ελπίζω το κοινό να είναι έτοιμο για αυτό».

Straight Man: Η νέα τηλεοπτική σειρά του AMC στην οποία πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Bob Odenkirk μετά το «Better Call Saul»
© AMC

Με το “Straight Man”, ο Bob Odenkirk συμπληρώνει τουλάχιστον 15 χρόνια στο AMC, έχοντας εμφανιστεί για πρώτη φορά ως Saul Goodman στο “Breaking Bad” ξεκινώντας από τον δεύτερη κύκλο  και συνεχίζοντας στη δική του spin off σειράς για έξι κύκλους. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, ο Bob Odenkirk δεν είναι ο μόνος βετεράνος των τηλεοπτικών σειρών “Breaking Bad” και “Better Call Saul” που συνεχίζει, καθώς η AMC ετοιμάζει επίσης το “The Driver” με πρωταγωνιστή τον Giancarlo Esposito γνωστό και ως Chicken Man.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία πρεμιέρας, αλλά το “Straight Man” αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σε AMC και AMC+ κάποια στιγμή μέσα στο 2023 με την πρώτη σεζόν να αποτελείται από οκτώ επεισόδια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ