TV + Series

Πρώην φωτορεπόρτερ του Vanity Fair μήνυσε το Netflix για προσβλητική παρουσίαση σε σειρά

Για το «Inventing Anna»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Inventing Anna»: Φωτορεπόρτερ του Vanity Fair μήνυσε το Netflix για προσβλητική παρουσίαση
Netflix - Ιnventing Anna © ΕPA Pool

Netflix: Φωτορεπόρτερ του Vanity Fair έκανε μήνυση για προσβλητική παρουσίαση στο «Inventing Anna». 

Η πρώην φωτορεπόρτερ του περιοδικού Vanity Fair Ρέιτσελ ΝτεΛόατς Γουίλιαμς ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην αληθινή ιστορία της Άννα Σόροκιν (ή Ντέλβι) μήνυσε το Netflix για τον τρόπο παρουσίασής της στη δημοφιλή σειρά της πλατφόρμας, «Inventing Anna». 

Στη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε η Γουίλιαμς, αναφέρεται ότι η σειρά την παρουσιάζει ως ένα «άπληστο, σνομπ, άπιστο, χειριστικό και ανέντιμο» άτομο. Το Netflix δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την κίνηση της Γουίλιαμς. 

Όταν το «Inventing Anna» κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο στη δημοφιλή streaming πλατφόρμα, το BBC ανέφερε σε δημοσίευμά του: «Η παρουσίαση της Ρέιτσελ στη σειρά δεν είναι σωστή. Παρουσιάζεται ως εμμονική με τον εαυτό της και υπερβολική».

Η Γουίλιαμς είχε ωστόσο την ευκαιρία να διηγηθεί τη δική της εκδοχή γράφοντας το βιβλίο με τίτλο «My Friend Anna», ενώ σεδεν έχει συνεργαστεί με το Netflix για τη σειρά. 

Η μήνυση που κατατέθηκε τη Δευτέρα, ανέφερε ότι έχει δεχθεί «χιλιάδες υβριστικά μηνύματα» και πως αυτή η ζημιά στη φήμη της Γουίλιαμς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί (…) Το Netflix έδωσε ψεύτικα ονόματα σε πολλούς από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας της Σόροκιν, αλλά δεν προστάτευσε την Γουίλιαμς με τον ίδιο τρόπο. Αντί αυτού, χρησιμοποίησε το πραγματικό της όνομα και λεπτομέρειες της προσωπικής της ζωής». 

 Το 2018, το περιοδικό New York Magazine δημοσίευσε το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Τζέσικα Πρέσλερ το οποίο εστίαζε στην Ντέλβι, μια υποτιθέμενα Γερμανίδα κληρονόμο που κατηγορήθηκε ότι έκλεψε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τράπεζες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και από τους φίλους της μεταξύ του 2013 και 2017, ελπίζοντας να ιδρύσει μια αποκλειστική λέσχη με την ονομασία «Ίδρυμα Άννα Ντέλβι». Όπως αποδείχθηκε, η Ντέλβι στην πραγματικότητα γεννήθηκε στη Ρωσία, μεγάλωσε στη Γερμανία και κατάφερε να ξεγελάσει εξαιρετικά πλούσιους και ισχυρούς ανθρώπους της Νέας Υόρκης να της δώσουν ένα χρηματικό ποσό πάνω από 275.000 δολάρια. (Οι γονείς της δήλωσαν στο New York Magazine ότι παρά τους ισχυρισμούς της κόρης τους, δεν υπήρχε κανένα καταπίστευμα και το Ντέλβι δεν ήταν οικογενειακό όνομα.) Η Άννα Σορόκιν  –τώρα 31 ετών– δεν είχε καμία περιουσία, κανένα πτυχίο κολεγίου ή κάποια επιχειρηματική εμπειρία.

Η απάτη άρχισε να αποκαλύπτεται την άνοιξη του 2017, όταν η Σόροκιν προσκάλεσε τρεις φίλους για ταξίδι στο Μαρόκο, αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει τον λογαριασμό για την πολυτελή τους διαμονή εκεί. Τον λογαριασμό πλήρωσε η φίλη της και φωτογράφος Ρέιτσελ Γουίλιαμς, χρησιμοποιώντας τη δική της κάρτα. Η Σόροκιν υποσχέθηκε να την αποζημιώσει, κάτι που δεν έκανε ποτέ.

Όπως εξήγησε σε άρθρο του Vanity Fair, η Γουίλιαμς ανακάλυψε στη συνέχεια ότι η υποτιθέμενη φίλη της ήταν μια απατεώνισσα με μεγάλη πειθώ, που είχε αφήσει ήδη απλήρωτους λογαριασμούς χιλιάδων δολαρίων σε ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη. Μετά την έξωση της από πολλά ξενοδοχεία του Μανχάταν επειδή δεν πλήρωνε, η Σόροκιν τελικά συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2017, μετά από πολύμηνη έρευνα του Εισαγγελικού Γραφείου της περιοχής. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ