TV + Series

Μοιραίο Πάθος: Η νέα τηλεοπτική σειρά στο Netflix για το μυθιστόρημα της Τζόζεφιν Χαρτ

Νέα τηλεοπτική διασκευή για το σύντομο μυθιστόρημα της Τζόζεφιν Χαρτ που μετέφερε στον κινηματογράφο ο Λουί Μαλ το 1992

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Richard Armitage
Richard Armitage © Stefanie Keenan/Getty Images for AT&T

Το βιβλίο «Μοιραίο πάθος» της Τζόσεφιν Χαρτ μεταφέρεται ως μίνι τηλεοπτική σειρά στο Netflix με τους Richard Armitage και την Charlie Murphy

Ο Richard Armitage που έχουμε δει προσφάτως στο “Hobbit” και στο “Peaky Blinders” συμπρωταγωνιστεί με την Charlie Murphy (“Peaky Blinders”, “Ηappy Valley”) στο ερωτικό δράμα «Μοιραίο πάθος», ένα ριμέικ της ταινίας του Λουί Μαλ ή μια καινούργια διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Τζόζεφιν Χαρτ. Στην ταινία του 1992, την προτελευταία του μεγάλου Γάλλου σκηνοθέτη, τους αντίστοιχους ρόλους έπαιζαν ο Τζέρεμι Άιρονς και η Ζυλιέτ Μπινός, ενώ συμπρωταγωνιστούσαν η Μιράντα Ρίτσαρντσον στον ρόλο της συζύγου Ίνγκριντ (για τον οποίον είχε βραβευτεί με Golden Globe) και ο Ρούπερτ Γκρέιβς στον ρόλο του αφελούς και λίγο άχαρου Μάρτιν. H ταινία του Λουί Μαλ είχε διχάσει τους κριτικούς, αν και η χημεία μεταξύ Άιρονς και Μπινός ήταν αναμφισβήτητη. Στην τηλεοπτική σειρά την Ίνγκριντ -πιθανώς τον πιο ενδιαφέροντα ρόλο της τετράδας- υποδύεται η Indira Varma που έχουμε δει, μεταξύ άλλων, στο μάλλον αποτυχημένο “Paranoid” του Νetflix.

Original Theatrical Trailer | Damage | Warner Archive

To «Μοιραίο πάθος» αφηγείται την ερωτική ιστορία της αινιγματικής Anna Barton (Murphy) με τον πατέρα του αρραβωνιαστικού της (Armitage) -έναν άνδρα που φαίνεται να τα έχει όλα: χρήματα, οικογένεια, καριέρα- η οποία καταλήγει σε καταστροφή - damage. Το σενάριο γράφουν οι Morgan Lloyd-Malcolm και Benji Walters, ενώ οι Glenn Leyburn και Lisa Barros DSa έχουν αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Το «Μοιραίο πάθος», που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βακχικόν σε μετάφραση Τάσου Ψαρρή, ήταν το πρώτο μυθιστόρημα της Ιρλανδέζας Τζόζεφιν Χαρτ (1942-2011) και το μοναδικό που έγινε μπεστ-σέλερ. Τα γυρίσματα της σειράς τριών επεισοδίων που έχει παραγγείλει το Netflix θα πραγματοποιηθούν στο κεντρικό Λονδίνο, σκηνικό του βιβλίου και της ταινίας του Λουί Μαλ. Σε όλες τις χώρες, οι μεγαλύτερες καλλιτεχνικές επιτυχίες του Netflix είναι οι βρετανικές σειρές - “The Crown”, “Outlander”, “Bodyguard”, “Derry Girls”, “Bridgerton”, “Call the Midwife”, “Sex Education”- είτε πρόκειται για δικές του παραγωγές, είτε για επαναπροβολές (όπως είναι το “Downton Abbey”). To Νetflix, που έχει σήμερα 221.640.000 συνδρομητές -έχασε περίπου 200.000 από πέρυσι- θα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος σε ένα τοπίο συνωστισμένο από πλατφόρμες streaming. Η μείωση των συνδρομητών οφείλεται κυρίως στην αποχώρησή του από τη Ρωσία: είναι η πρώτη χρονιά από το 2012 που το Netflix δεν προσελκύει μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η πλατφόρμα φέτος των Ιούνιο, φαίνεται πως οι βρετανικές σειρές έχουν μεγάλη επιτυχία όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ όπου το Netflix έχει 67 εκατομμύρια συνδρομητές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ