- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
The Waiter: Η πρώτη ελληνική ταινία που έσπασε το φράγμα του Netflix
Τι γίνεται στην ταινία του Στηβ Κρικρή
The Waiter: Η πρώτη ελληνική ταινία στην πλατφόρμα του Netflix - Η πλοκή, οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές
Το The Waiter είναι η πρώτη ελληνική ταινία που προσθέτει το Netflix στην πλατφόρμα του. Πρόκειται για ταινία σε σκηνοθεσία Στηβ Κρικρή, με πρωταγωνιστές τους Άρη Σερβετάλη, Γιάννη Στάνκογλου και την Κιάρα Γκενσίνι.
«Η πρώτη ελληνική ταινία στο Netflix. Κατά μήκος της Ευρώπης», γράφει ο σκηνοθέτης του The Waiter στον λογαριασμό του στο LinkedIn από όπου έγινε γνωστή η είδηση. Το φιλμ που γυρίστηκε στην Αθήνα, είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο του 2022 στο Netflix σε συνολικά 23 ευρωπαϊκές χώρες: την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Τσεχία/Σλοβακία, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Ισπανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, το The Waiter δεν βρίσκεται στο ελληνικό Netflix, αλλά στην ελληνική πλατφόρμα του Cinobo.
The Waiter: Η υπόθεση της ταινίας και το καστ
Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 2018 στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συνέχισε να προβάλλεται με επιτυχία σε πολλά φεστιβάλ εκτός Ελλάδας, Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική δουλειά του Κρικρή.
Η υπόθεση της ταινίας The Waiter έχει ως εξής: «Ο Ρένος είναι ένας επαγγελματίας σερβιτόρος που ζει μια απλή και ήσυχη ζωή, μοναχικός και σχολαστικός παρατηρητής με ιδιαίτερη αδυναμία στα φυτά. Η ζωή του όμως θα διαταραχθεί όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εξαφάνιση του γείτονά του, Μίλαν. Δύο σκοτεινοί χαρακτήρες, ο “Ξανθός” και η Τζίνα, μπλεγμένοι με τον Μίλαν, θα παρασύρουν τον Ρένο σε μια σειρά ακραίων γεγονότων».
Συντελεστές
Σενάριο/Σκηνοθεσία/Παραγωγή: Στηβ Κρικρής
Συμπαραγωγός: Νικόλας Αλαβάνος
Πρωταγωνιστούν οι: Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Κιάρα Γκενσίνι, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Αντώνης Μυριαγκός, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Γλάστρας, Ελεάνα Φινοκαλιώτη.
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας
Σκηνογράφος: Κώστας Παππάς
Μουσική: CotiK
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θυμάται κανείς από τη δεκαετία του ’80 να υπήρξε φινάλε σε αυτό το ρομάντζο που το είπαμε «κινούμενα σχέδια»
Οι σειρές που πλησίασαν αλλά απέτυχαν και οι λόγοι
O ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο «The Gentlemen»
Τι θα δούμε στα 11 επεισόδια
Πότε θα κάνει πρεμιέρα ο 6ος κύκλος της δημοφιλούς σειράς του Netflix
Μια συγκινητική, χαοτική και ξεκαρδιστική σειρά γύρω από τη φιλία και την οικογένεια
Oι ενεργοί λογαριασμοί φτάνουν τα πέντε εκατομμύρια
Η παραγωγή εξασφάλισε χρηματοδότηση από το ΕΚΚΟΜΕΔ
Ο δεύτερος κύκλος της σειράς θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix τον επόμενο μήνα
Η χιουμοριστική ανακοίνωση στο Instagram
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε τους λόγους που είπε «όχι» στο HBO
Αλλά του μεγαλώνει τον ρόλο στο «Dutton Ranch»
Το «A Child of My Own» εξετάζει την ιστορία της Eleonor Alejandra Marín Mendoza
Το follow-up του Σκοτσέζου δημιουργού μετά τη μεγάλη επιτυχία «Baby Reindeer» σε κάνει να στριφογυρνάς
Εκατομμύρια αναγνώστες περιμένουν το έκτο βιβλίο της σειράς «A Song of Ice and Fire»
Μια νεαρή, μόνη μητέρα με μια «ασυνήθιστη» οικογένεια ανοίγει λογαριασμό στο Only Fans και εμείς απολαμβάνουμε στις οθόνες μας μια απολαυστικά τρυφερή οικογενειακή dramedy
Έκτοτε απέσπασε δυο Όσκαρ
Το επιστημονικής φαντασίας σύμπαν του Ρίντλεϊ Σκοτ έρχεται στη μικρή οθόνη μέσω του Prime Video
Το reboot αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.