TV + Series

Ο Ricky Gervais κατηγορείται για τρανσοφοβία στο νέο του stand-up

«Αγαπώ αυτές τις γυναίκες που έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τελευταία, με τα μούσια και τα μεγάλα προσόντα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ricky Gervais
O Ricky Gervais © Twitter

Στο νέο του comedy special στο Netflix ο Ricky Gervais στοχοποιεί με αστεία τις τρανς γυναίκες και αυτό έκανε αρκετό κόσμο να εξαγριωθεί.

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει, τα όσα είπε ο Ricky Gervais στο νέο κωμικό σόου, «SuperNature», που παρουσιάζει στο Netflix. Πιο συγκεκριμένα, οι αντιδράσεις έρχονται κατά κύριο λόγο από την τρανς και LGBTQ+ κοινότητα, για κάποια από τα αστεία που έκανε και συζητήθηκαν ποικιλοτρόπως.

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο του stand up comedy που είχε προετοιμάσει, άρχισε να μιλάει για τα τρανς άτομα.

«Ω, γυναίκες! Όχι όλες οι γυναίκες, εννοώ τις παλιομοδίτισσες. Τις ντεμοντέ γυναίκες, αυτές με μήτρες. Αυτοί οι γα@@@ι δεινόσαυροι», είπε και συνέχισε:

«Αγαπώ τις νέες γυναίκες, Είναι τέλειες, έτσι δεν είναι; Αυτές τις καινούργιες που έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τελευταία. Με τα μούσια και τα μεγάλα προσόντα. Είναι τόσο καλές όσο ο χρυσός. Τις αγαπώ. Και τώρα οι παλιομοδίτισσες λένε "Θέλουν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες μας”. Γιατί να μην τις χρησιμοποιήσουν; Είναι κυρίες. Δείτε τις αντωνυμίες τους.

Τι λέτε για αυτόν τον άνθρωπο, δεν είναι μία κυρία; Λοιπόν, το όργανό του... Τι κι αν με βιάσει. Τι κι αν αυτή σε βιάσει; Είσαι μετά μία ΤΕΡΦ που@@@;». 

O Gervais δημοσίευσε μια δήλωση αποποίησης ότι τα σχόλιά του για την τρανς κοινότητα ήταν αποκλειστικά για να σοκάρει: «θέλω να πω πως στην πραγματική ζωή φυσικά υποστηρίζω τα τρανς δικαιώματα. Υποστηρίζω όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα τρανς δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Ζήστε την καλύτερη ζωή σας. Χρησιμοποιήστε τις προτιμώμενες αντωνυμίες σας. Γίνε το φύλο που νιώθεις ότι είσαι».

Αλλά αυτό φαίνεται πως δεν έπεισε αρκετούς με τον κόσμο για άλλη μια φορά να κακοχαρακτηρίζει το Netflix ότι υποστηρίζει τρανσοφοβικούς υπαλλήλους αλλά και καλλιτέχνες με κάποιους να σταματούν την συνδρομή τους καθώς το #TransRightsAreHumanRights έκανε trending στα social media. Μέχρι στιγμής πάντως το Netflix δεν έκανε καμία δήλωση για όλα αυτά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ