TV + Series

Black Mirror: Η σειρά - φαινόμενο επιστρέφει με νέο κύκλο στο Netflix

Η τελευταία σεζόν της σειράς προβλήθηκε το 2019

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία από το εξώφυλλο της σειράς Black Mirror.

Black Mirror: Η διάσημη σειρά του Netflix επιστρέφει με καινούργιο κύκλο και περισσότερα επεισόδια.

Πέρασαν τρία χρόνια από τον 5ο και τελευταίο κύκλο της σειράς Black Mirror του Netflix. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το κόνσεπτ της, πρόκειται για την πιο πιστή απόδοση της εξάρτησης του μέσου ανθρώπου από την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η διάσημη streaming πλατφόρμα ετοιμάζει πλέον την 6η και νέα σεζόν της σειράς. Πάντα ενθουσιάζει με τα θέματα που θίγει και τα βάζει στο επίκεντρο με τον δικό της εναλλακτικό τρόπο όντας ο λόγος που έχει αγαπηθεί από μεγάλο πλήθος κόσμου.


Πολλοί θα μπορούσαν να πούνε πως η ανθρωπότητα ζει το δικό της επεισόδιο Black Mirror τα τελευταία δύο χρόνια και με την πανδημία του κορωνοϊού. Ο κοινωνικός αποκλεισμός, η αποχή από μαζώξεις και η στροφή στα social media για να περάσουμε τις ώρες που αισθανόμασταν πως μπουχτίζαμε, αποτέλεσε κάτι καινούργιο για όλους. Φαίνεται πως δεν υπήρχε καλύτερο τάιμινγκ για την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Black Mirror, μια εξέλιξη που ενθουσιάζει σίγουρα τους χιλιάδες fans ενός δημιουργήματος, που έχει κάνει ένα είδους statement στην ποπ κουλτούρα.

Με βάση όσα έγιναν γνωστά από το περιοδικό Variety η 6η σεζόν θα έχει περισσότερα επεισόδια από τα τρία συνολικά της προηγούμενης. Η πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου έγινε το 2019 και μέσα σε αυτή συμμετείχαν πολύ γνωστά ονόματα όπως οι Andrew Scott, Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace και Miley Cyrus. Η θεματική αναμένεται να είναι η ίδια όπως και τις προηγούμενες φορές με διάφορες αυτοτελείς ιστορίες, για το πώς η εξέλιξη της τεχνολογίας επηρεάζει την κοινωνία η ενδέχεται να το κάνει στο μέλλον.

Η Miley Cyrus επέστεψε στην υποκριτική λίγο πριν την πανδημία μέσω του Black Mirror, σε έναν ρόλο που συζητήθηκε, καθώς εμπεριέχει πολλές ομοιότητες με την κλασική παιδική σειρά «Hannah Montana» με πρωταγωνίστρια την ίδια. Μάλιστα είχε δηλώσει ότι «Ένιωσα πολλές ομοιότητες του ρόλου με την πραγματική μου ζωή. Η μεγάλη διαφορά είναι πως εγώ είχα δίπλα πάντα τους γονείς μου και με συμβούλευαν για κάθε κίνηση που έκανα. Θα σας φανεί παράξενο αλλά ακόμα συμβουλεύομαι την μάνα μου, ακόμα και αν χρειαστεί να αλλάξω μία λάμπα στο σπίτι μου».

BLACK MIRROR SEASON 5 Official Trailer (2019) Miley Cyrus, Netflix Series HD

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για τη νέα σεζόν, παρά μόνο ότι θα διαθέτει μία πιο κινηματογραφική σκοπιά και πολλές ομοιότητες με μία ταινία. Τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα φυσικά στο Netflix, το οποίο έχει αποκτήσει και την άδεια να τα προβάλλει. Το Black Mirror ξεκίνησε από το βρετανικό κανάλι Channel 4 όπως και πολλές άλλες επιτυχημένες σειρές (Misfits, Skins), όμως η παραγωγή Banijay Rights, πούλησε τα δικαιώματα στη διάσημη πλατφόρμα.

Δεν χρειάζεται να έχεις δει τις υπόλοιπες 5 σεζόν για να ακολουθήσεις κάποια συγκεκριμένη ιστορία αλλά συστήνεται να παρακολουθήσει κάποιος τα επεισόδια για να καταλάβει τη φιλοσοφία της σειράς και του τι θέλει να περάσει στον θεατή. Αυτό το φανερώνει και ο ίδιος ο τίτλος της, που αναφέρεται στην μαύρη οθόνη που εμφανίζεται όταν κλείνουμε τον υπολογιστή ή την τηλεόραση μας και μπορούμε να δούμε την αντανάκλαση μας στον καθρέφτη.

BLACK MIRROR: Bandersnatch Trailer (2018) Netflix

Υπεύθυνος για το αποτέλεσμα του Black Mirror είναι ο Charlie Broke. Εκτός από τη συγκεκριμένη δουλειά και το πολύ καινοτόμο «Bandersnatch», που ξεπροβόδισε τον πέμπτο κύκλο, έχει γράψει το σενάριο του κλασικού horror «Dead Set» και των μεγάλων επιτυχιών του Netflix «Death to 2020» και «Death to 2021». Ο ίδιος έχει δώσει την άποψη του για τη σειρά και λέει χαρακτηριστικά πως «To Black Mirror δεν είναι προειδοποιήσεις σχετικά για την εξέλιξη και τους κινδύνους της τεχνολογίας. Αυτή η διαδικασία είναι αναπόφευκτη και θα συμβεί σίγουρα τα επόμενα χρόνια».

Εκτός από τις 5 σεζόν, που είναι διαθέσιμες στο κοινό, το Netflix δούλεψε και πάνω στο πρότζεκτ «Bandersmatch». Το κοινό δεν το υποδέχθηκε με τις καλύτερες κριτικές και εντυπώσεις αλλά σίγουρα άφησε το στίγμα του και αυτό τηλεοπτικά. Η πλοκή, που μας παρουσιάζεται από τον σκηνοθέτη David Slade (Hard Candy, 30 Days of Night), εξιστορεί τη ζωή ενός νεαρού προγραμματιστή. Η καθημερινότητά του αλλάζει εξ' ολοκλήρου, όταν του ζητείται να περάσει το αφήγημα ενός παρανοϊκού συγγραφέα μέσα σε ένα video game. Το διαφορετικό του «Bandersnatch» είναι πως πρόκειται για μία interactive παραγωγή στην οποία ο θεατής αποφασίζει την τροπή, που θα πάρει ιστορία. Ανάλογα με τις επιλογές, που θα κάνει κάποιος, ο χρόνος της ταινίας μπορεί να κρατήσει μέχρι και 5 ώρες.

Η επιστροφή του Black Mirror είναι από τα καλά νέα σχετικά με τα τηλεοπτικά προγράμματα, καθώς δίνει εκ νέου την ευκαιρία για εξερεύνηση κάτι διαφορετικού σε ό,τι έχει να κάνει με την τηλεόραση και τα τετριμμένα πρότζεκτ, που μας παρουσιάζει συχνά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ