TV + Series

Η ταινία «The Prince of Tides» γίνεται τηλεοπτική σειρά

Βασισμένο στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Πατ Κόνροϊ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το μυθιστόρημα «The Prince of Tides», στο οποίο βασίστηκε η ταινία με τους Νικ Νόλτε και Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, γίνεται τηλεοπτική σειρά στο Apple TV+.

Η Apple TV+ σχεδιάζει τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας του 1991 «The Prince of Tides» (Ο Πρίγκιπας της Παλίρροιας) που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα μπεστ σέλερ του 1986 του Πατ Κόνροϊ.

Στο βιβλίο ο Τομ Γουίνγκο αφηγείται την παράξενη και τραγική ιστορία της οικογένειάς του και ερωτεύεται την ψυχίατρο της αδελφής του, Σαβάνα, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας. Το βιβλίο ξεκινά όταν ο Τομ μαθαίνει ότι η Σαβάνα έχει κάνει ξανά απόπειρα αυτοκτονίας και συμφωνεί να φύγει από το σπίτι του στη Νότια Καρολίνα για να τη φροντίσει στη Νέα Υόρκη.

Ο Τέιτ Τέιλορ γράφει το σενάριο και θα είναι εκτελεστικός παραγωγός, μαζί με τους Τζον Νόρις, Κρεγκ Άντερσον και Σάρον Χολ, σύμφωνα με το THR. Η τηλεοπτική σειρά που θα γυριστεί από τη Sony Pictures Television βρίσκεται στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης και το σενάριο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

«The Prince of Tides» - Η ταινία που ήταν υποψήφια για 7 Όσκαρ

Η ταινία, πάνω στην οποία φαίνεται να βασίζεται η τηλεοπτική σειρά, είχε πρωταγωνιστές τον Νικ Νόλτε και τη Μπάρμπαρα Στρέιζαντ.

Σε σκηνοθεσία της Στρέιζαντ, ήταν υποψήφια για επτά Όσκαρ και σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Στην ταινία πρωταγωνιστούσε και η Μπλάιθ Ντέινερ.

«Ο Πρίγκιπας της Παλίρροιας» είναι μια ρομαντική δραματική ταινία, η οποία έκανε άνοιγμα 10 εκατ. δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο στο αμερικανικό Box Office και παρέμεινε στην πρώτη 10αδα για επτά εβδομάδες.

Η ταινία «The Prince of Tides» έσπασε τα ταμεία το 1991 © Imdb

Οι συνολικές εισπράξεις παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 135 εκατ. δολάρια. Το «Prince of Tides» ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, καλύτερου σεναρίου και μουσικής μεταξύ άλλων. Ο Νικ Νόλτε ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις