TV + Series

Netflix: Οι νέες ταινίες και σειρές που έρχονται τον Μάιο

Το πρώτο μέρος της τέταρτης σεζόν «Stranger Things» κάνει πρεμιέρα στις 27 Μαΐου

Γιάννης Μπελεσιώτης
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Netflix: Όλες οι νέες σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ που κάνουν πρεμιέρα τον Μάιο στην πλατφόρμα.

Λίγο πριν μπούμε και επίσημα στο καλοκαίρι, το Netflix ανανεώνει τον Μάιο τις σειρές, τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ δίνοντας στο κοινό μία σειρά από πολλές επιλογές για να διαλέξουν. Από αυτά ξεχωρίζει η σειρά - ριμέικ της γνωστής ταινίας «The Lincoln Lawyer», το πρώτο μέρος του τέταρτου κύκλου «Stranger Things», η επιστροφή του Austin Powers, Μάικ Μάιερς, σε κάτι νέο και η σειρά «Clark» με πρωταγωνιστή τον κινηματογραφικό Pennywise, Μπιλ Σκάρσγκαρντ. Επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένοται η ταινία «The Takedown» με τον Ομάρ Σι και το ντοκιμαντέρ «Hold Your Breath: The Ice Dive».

Σειρές του Netflix

04/5/2022

Τρία Μέτρα πάνω από τον Ουρανό: Σεζόν 3 (Summertime: Season 3)
Τώρα που ανοίγει ο καιρός, είναι η κατάλληλη στιγμή για την επιστροφή της σειράς «Summertime». Η ιστορία ξετυλίγεται γύρω από το καλοκαίρι και μια μοντέρνα ερωτική ιστορία στα παράλια της Αδριατικής Θάλασσας. Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, η Summer και ο Ale, έρχονται πολύ κοντά και τη νέα σεζόν μαζί με τους φίλους τους εξερευνούν νέα πάθη δοκιμάζοντας τα όρια της φιλίας. Αυτό που κάνει την ιταλική παραγωγή να ξεχωριζεί είναι η μακρά λίστα με πολύ όμορφα τοπία από τυα γυρίσματα.

© Netflix
 

05/5/2022

The Pentaverate
Ο πολύ γνωστός κινηματογραφικός χαρακτήρας Austine Powers,Μάικ Μάιερς, επιστρέφει στη δράση με ένα δικό του δημιούργημα. Ένας δημοσιογράφος από τον Καναδά βρίσκεται ένα βήμα πριν ξεσκεπάσει τη μεγαλύτερη συνομωσία ελίτ σε βάρος όλου του υπόλοιπου πλανήτη. Ο Μάιερς πρωταγωνιστεί μάλιστα μαζί με τους Τζένιφερ Σόντερς (Absolutely Fabulous) και Κεν Τζεόνγκ (The Hangover), ενώ ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζέρεμι Άιρονς θα είναι σε ρόλο αφηγητή. Αδιαμφησβήτα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες σειρές του Netflix.

05/5/2022

Κλαρκ (Clark)
Η ιστορία του Συνδρόμου της Στοκχόλμης και το τι συνέβη στα αλήθεια σε αυτή την υπόθεση, πάντα τραβάει τα βλέμματα αυτών που την ακούνε. Η σειρά Clark καλύπτει άγνωστές πτυχές της ζωής του εγκληματία Κλαρκ Όλοφσον και μίας απαγωγής που συζητιέται μέχρι σήμερα. Με διαλόγους στα σουηδικά μας ταξιδεύει σε μία άλλη τελείως εποχή μαζί με τους Αλίσια Άγκνεσον (Vikings), Βίλεμ Μπλόμγκρεν (Midsomar) και φυσικά τον Pennywise Μπίλ Σκάργκσαρντ, ο οποίος αρνήθηκε έναν ρόλο στο «The Northman» για να πάρει μέρος στη σειρά. 

06/5/2022

Καλώς Ήρθατε στην Εδέμ (Welcome to Eden)
Μία ακόμα ισπανική παραγωγή του Netflix έρχεται στην πλατφόρμα τον Μάϊο. Με μία απλή ερώτηση ξεκινάει μία μεγάλη περιπέτεια για τέσσερις πολύ εμφανίσιμους και δραστήριους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νέους. Προορισμός είναι ένα νησί σε μυστική τοποθεσία, στο οποίο θα λάβει χώρα το μεγαλύτερο πάρτι όλων των εποχών. Σε σύντομο χρονικό διάστημα όμως θα αντιληφθούν, πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Μοιάζει κάπως στο διάσημο «Elite» και στο πρωταγωνιστικό cast μπορεί να βρει κανείς την τραγουδίστρια Μπελίντα Πελεγκρίν από το «Baywatch».

 

13/5/2022

Ερσάν Κουνέρι (The Life and Movies of Erşan Kuneri)
Τι γίνεται όταν ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης του ερωτικού κινηματογράφου αποφασίζει να κάνει στροφή στην καριέρα του και να ασχοληθεί με τελειώς διαφορετικά είδη; Αυτό πραγματεύεται και η τούρκικη κωμική σειρά, αν και η γείτονα χώρα δεν μας έχει συνηθίσει σε παρόμοιες παραγωγές. Ο Τζεμ Γιλμάζ είναι πολύ γνωστή περσόνα στην Τουρκία και δημιουργεί τη σειρά, ενώ παράλληλα πρωταγωνιστεί.

 

13/5/2022

Ο Δικηγόρος με τη Λίνκολν (The Lincoln Lawyer)
Η ομώνυμη ταινία, που έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες πριν περίπου μια δεκαετία, ήταν και αυτή που έβαλε στο κάδρο με τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς του Χόλιγουντ τον Μάθιου Μακόναχι. Το CBS ανέλαβε το ριμέικ το 2020, όμως αναγκάστηκε να το αφήσει εξαιτίας της πανδημίας. Το Netflix εκεί άδραξε την ευκαιρία και επένδυσε στο δημιούργημα των Τεντ Χάμφρεϊ (The Good Wife, The Code) και Ντέιβιντ Κέλι (Big Little Lies, The Law), που είναι βασισμένο σε βιβλίο του Μάικλ Κόνελι. Πρωταγωνιστεί ο Μανουέλ Γκαρσία Ρούφλο των «The Magnificent Seven» και «Murden on the Orient Express».

13/5/2022

Νόιματ: Νέα Ζωή (New Heights)
Ένα νέο δράμα από την Ελβετία αναμένεται να είναι στις αποκαλύψεις του μήνα για τον μήνα Μάϊο. Ένας νεαρός επιτυχημένος άνδρας πληροφορείται πως ο πατέρας του έδωσε τέλος στη ζωή του. Μαζί με τη μητέρα και τα δύο αδέρφια του έρχονται αντιμέτωποι με παρελθοντικά μυστικά της οικογένειας και πρέπει να αποφασίσει για το αν θα επιλέξει ανάμεσα σε μία πολλά υποσχόμενη καριέρα στον τομέα του ή μία νέα ζωή στη φάρμα. Δεν είναι η πρώτη φορά του πρωταγωνιστή Μπενίτο Μπάους στην πλατφόρμα, καθώς είχε συμμετοχή και στο «The Last Word».

© Netflix

20/5/2022

Έρωτας, Θάνατος & Ρομπότ: Μέρος 3 (Love, Death & Robots: Volume 3)
Η βραβευμένη με 5 Emmy σειρά animation επιστρέφει με τη τρίτη της σεζόν. Βρίσκεται στο Netflix από το 2019 και έχει κερδίσει πολλούς φανατικούς υποστηρικές στη διαδρομή της. Η ανθολογία των Ντέβιντ Φίντσερ και Τιμ Μίλερ (Deadpool, Terminator: Dark Fate) αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον μέσα στον μήνα και στον νέο κύκλο περιλαμβάνει αλλόκοτους κόσμους, βίαιες απολαύσεις και διαστροφές. Στο πρωταγωνιστικό cast είναι ο Νόλαν Νορθ, ο οποίος έχει δανείσει τη φωνή του στον χαρακτήρα του Nathan Drake της θρυλικής σειράς video games «Uncharted». 

© Netflix

20/5/2022

Entrevías: Σκληροί Δρόμοι (Wrong Side of the Tracks)Η ισ
πανική σειρά «Entrevías» έκανε μεγάλη επιτυχία στην ισπανική τηλεόραση και το Netflix αποφάσισε να επενδύσει σε αυτή. Ένας βετεράνος πολέμου θυμώνει με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση των ναρκωτικών στην περιοχή του και αποφασίζει να συνετίσει τη ξεροκέφαλη εγγονή του, πριν αρχίσει να έχει προβλήματα με τον νόμο. Πρωταγωνιστεί ο Χοσέ Κορονάδο, ο οποίος έχει συμμετοχή σε πολλές γνωστές παραγωγές στην Ισπανία (El Cuerpo, Periodistas).

27/5/2022

Stranger Things 4 (Stranger Things 4: Volume 1)
Το πρώτο μέρος της τέταρτης σεζόν «Stranger Things» φυσικά ξεχωρίζει στις νέες σειρές του Μαΐου στο Netflix. Την ώρα που ξεκινούν οι ανοιξιάτικες διακοπές στην πόλη του Χόκινς, το σκοτάδι απλώνεται για μία ακόμη φορά στην περιοχή. Ο φόβος μεγαλώνει και πάλι, όμως η αγαπήμενη παρέα παιδιών που συντροφεύει το κοινό τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει για μία ακόμη φορά στη δράση. Δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις για μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης. Βραβευμένη με 7 Emmy το δημιούργημα των αδερφών Ντάφερ επιστρέφει με σκοπό να κάνει ακόμα μία φορά κρότο. 

Ταινίες του Netflix

06/5/2022

Οι Αταίριαστοι 2 (The Takedown)
Ο Ομάρ Σι αφήνει για λίγο τον ρόλο του ως Arsen Lupin και επιστρέφει σε μία νέα ταινία. Δυο αταίριαστοι αστυνομικοί αναγκάζονται να συνεργαστούν εκ νέου σε μία καινούργια υπόθεση μετά από μία δεκαετία και θα κληθούν να ερευνήσουν φόνους σε μία διχασμένη πόλης της Γαλλίας. Σκηνοθετεί ο Λουίς Λετεριέ των «Clash of the Titans», «Incredible Hulk» και «Now You See me 2». Ο Σι θα συναντηθεί και πάλι με τη Ίζια Χίγκελιν από τη ταινία «Samba». 

06/5/2022

Along for the Ride
Το «Along for the Ride» αναμενόταν στην πλατφόρμα το προηγούμενο διάστημα αλλά θα κάνει πρεμιέρα τον Μάΐο στο Netflix. Το καλοκαίρι πριν το κολέγιο υποτίθεται πως είναι εκείνο που θα δοκιμάσει κάποιος όλα εκείνα τα πράγματα που δεν είχει πραγματοποιήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αυτό συμβαίνει και με την επιμελή μαθήτρια Auden, η οποία πηγαίνει στο μέρος που μένει ο πατέρας της για να περάσει τις διακοπές. Εκεί θα γνωρίσει τον Eli, ο οποίος τη βοηθάει να ανακαλύψει κομμάτια του εαυτού της που δεν ήξερε. Η Σοφία Άλβαρεζ του «All the Boys I' Ve Loved Before» σκηνοθετεί και γράφει το σενάριο. Πρωταγωνιστούν οι Έμα Πάσαντοου (Courtney) και Μπέλμοντ Καμέλι (The Husband).

11/5/2022

Ο Βασιλιάς των Αποδράσεων (The Getaway King)
Το πολωνικό σινεμά προσπαθεί να φέρει στις οθόνες μας μία ταινία δράσης, που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Η ιστορία διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες του Κομμουνισμού στην Πολωνία και καλύπτει την ιστορία ενός κλέφτη ήρωα, που ξέφυγε από τις αρχές 29 φορές. Ο Naymro ζούσε τη ζωή του με τον δικό του τρόπο αλλά ο έρωτας μαζί με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου άλλαξαν τα πάντα. Είναι προφανές από το τρέιλερ και μόνο, πως ο σκηνοθέτης Ματέους Ράκοβιτς θέλησε να φτιάξει κάτι πολύ κοντά στις ταινίες του Γκάι Ρίτσι.

13/5/2022

Ξανά στο Λύκειο (Senior Year)
Χρειαζόταν μόνο μία φιγούρα για μία τσιρλίντερ, ώστε να πέσει σε κώμα και να ξυπνήσει 20 χρόνια μετά τον τραυματισμό της. Φυσικά δεν είναι τίποτα ίδιο στον κόσμο μετά από ένα τέτοιο διάστημα αλλά στα 37 της πλέον, αποφασίζει πως ποτέ δεν είναι αργά να ζήσει το όνειρό της και να γίνει βασίλισσα του χορού. Πρωταγωνιστεί η γνωστή ηθοποιός Ρέμπελ Γουίλσον (Pitch Perfect, Isn't it Romantic?, Bridesmaids, Jojo Rabbit) και ο Τζάστιν Χάρτλεϊ από το «This is Us». Ο Άλεξ Χάρντκαστλ (You' re the Worst) αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.

18/5/2022

Η Τέλεια Οικογένεια (The Perfect Family)
Η Lucia θέλει όσο τίποτα να αναφέρεται από τους υπόλοιπους για το πόσο τέλεια φαίνεται η οικογένεια της. Αυτό θα αλλάξει, όταν γνωρίζει την κοπέλα του γιου της και την εκκεντρική οικογένεια της. Στην αρχή ενοχλείται, όμως αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει, πόσο μπορούν να αλλάξουν τη ζωή της προς το καλύτερο. Πρωταγωνιστεί η πολύ γνωστή Ισπανίδα ηθοποιός, Μπελέν Ρουέδα (The Orphanage, Los Ojos de Julia, The Sea Inside, El Cuerpo) και η Καρολίν Γιούστα, η οποία ερμηνέυει και το soundtrack της ταινίας. 

© Netflix

18/5/2022

Toscana
Ένας Δανός σεφ πληροφορείται για τον θάνατο του πατέρα του και ταξιδεύει στην Τοσκάνη για να πουλήσει την επιχείρησή του. Εκεί θα γνωρίσει μία γυναίκα, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα και πιο συγκεκριμένα την προσέγγιση του στη ζωή και την αγάπη. Ενδέχεται να τραβήξει τα βλέμματα όσων αγαπάνε και εκτιμούν το καλό φαγητό με επίκεντρο τα μαγευτικά τοπία της Τοσκάνης, που αποτελούν διαχρονικά πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.

19/5/2022

Ο Τέλειος Συνδυασμός (A Perfect Pairing)
Η παιδική ηρωίδα για πολλούς Βικτώρια Τζάστις από τη σειρά «Victorious», που γέμιζε τα μεσημέρια μας παλαιότερα, επιστρέφει με κάτι διαφορετικό. Στην προσπάθειά της να κερδίσει έναν μεγάλο πελάτη, ένα επίμονο στέλεχος σε εταιρεία εμπορίας οίνου πηγαίνει σε μία φάρμα με πρόβατα στην Αυστραλία, όπου της κεντρίζει το ενδιαφέρον ένας ντόπιος.

 

20/5/2022

F*ck Love Too
Σε αυτή τη ρομαντική κωμωδία κάποιοι φίλοι με πολύ περιπετειώδεις ερωτικές ζωές, στρέφονται για βοήθεια ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Στο πλαίσιο αυτού θα προκύψουν πολλά διαφορετικα αποτελέσματα, που δεν είναι όμως πάντα καλά. 

Ντοκιμαντέρ του Netflix

03/5/2022

Κράτησε την Αναπνοή: Βουτιά στον Πάγο (Hold Your Breath: The Ice Dive)
Ένα συγκολονιστικό ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, όταν κυνηγάει και θέλει κάτι πάρα πολύ. Καλύπτει την ιστορία της Γιοχάνα Νόρντμπλαντ και την προσπάθειά της να σπάσει το ρεκόρ απόστασης κολύμβησης κάτω από τον πάγο με μία ανάσα. Όλη η προπόνηση, οι σκέψεις και οι φόβοι της αθλήτριας λίγο πριν δοκιμάσει κάτι που φαίνεται ακατόρθωτο, ξετυλίγονται μέσα από το ντοκιμαντέρ.

 

04/5/2022

Τήξη Πυρήνα: Το Ατύχημα του Θρι Μάιλ Άιλαντ (Meltdown: Three Mile Island)
Το ατύχημα του Three Mile Island που συνέβη τον Μάρτιο του 1999, ήταν ένα από εκείνα που συγκλόνισαν την Αμερική και τη κοινή γνώμη της εποχής. Άνθρωποι που έζησαν τα γεγονότα εκ των έσω, στήνονται στην κάμερα και ξετυλίγουν το κουβάρι της μεγάλης καταστροφής και τι οδήγησε σε αυτή. Επίμαχα ερωτήματα επιτέλους βρίσκουν απάντηση και γίνεται εκτενής αναφορά για τις μακροχρόνιες συνέπειες του συμβάντος.

05/5/2022

Μωρά της Άγριας Φύσης (Wild Babies)
Όλα τα ζωντανά πλάσματα του πλανήτη γη, ξεκινάνε τη ζωή και την περιπλάνησή τους σαν μωρά. Αυτό εκτός από τους ανθρώπους, συμβαίνει και στο ζωικό βασίλειο. Το ντοκιμαντέρ του Netflix ακολουθεί μωρά λιονταριών, ελεφάντων, πιγκουίνων, παγκολίνων και άλλων, καθώς μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα σκαμπανεβάσματα της ζωής στην άγρια φύση.

11/5/2022

Ο Πατέρας Μας (Our Father)
Στην πλατφόρμα θα κάνει πρεμιέρα τον Μάϊο το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix «Our Father» και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο σοκαριστικά. Το test DNA μιας γυναίκας αποκαλύπτει πως έχει πολλά ετεροθαλή αδέλφια και στη συνέχεια βγαίνει στην επιφάνεια πως βρίσκεται μέσα σε μία πλεκτάνη δωρητών σπέρματος. Κοινός παρανομαστής ένας μεγάλος και γνωστός γιατρός γονιμότητας, ο οποίος φαίνεται να αποτελεί το κλειδί για τη λύση του μυστηρίου. 

19/5/2022

Η Λέξη από Κ με τον Άνταμ Κόνοβερ (The G Word with Adam Conover)
Είτε την αγαπάς είτε τη μισείς η εκάστοτε κυβέρνηση παίζει μεγάλο ρόλο στις καθημερινές ζωές μας. Ο Αμερικάνος κωμικός Άνταμ Κονόβερ εξερευνά μέσα από το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ τους θριάμβους, τις αποτυχίες και πως μπορούμε σαν πολίτες αυτού του κόσμου να τις αλλάξουμε. 

© Netflix

Παιδικές ταινίες και σειρές του Netflix

02/5/2022

Octonauts: Above & Beyond: Season 2
Ο πλοίαρχος Μπάρνακλς, ο Κουάζι και η ομάδα ανακαλύπτουν νέα μέρη και προστατεύουν ακόμα περισσότερα ζωάκια καθώς αναλαμβάνουν συναρπαστικές αποστολές σε όλο τον κόσμο.

19/5/2022

Αρχηγός από Κούνια: Μπόμπιρας Ξανά! (The Boss Baby: Back in the Crib)
Ο ενήλικας Τεντ Τέμπλετον χρησιμοποιεί τα μαγικά της Τίνα για να γίνει πάλι ο Αρχιμπόμπιρας. Όμως η επιστροφή του στην Μπόμπιρες ΑΕ δεν είναι παιχνίδι για παιδιά.

26/5/2022

My Little Pony: Άφησε το Σημάδι σου (My Little Pony: Make Your Mark)
Όταν ο Ζιπ αντιλαμβάνεται πως η δύναμη των κρυστάλλων μικραίνει, οδεύει για μία αποστολή για να καταλάβει το γιατί.

Μην χάσετε επίσης

01/5/2022

Σκοτεινός Κώδικας (Knowing)

© Netflix

Σφραγισμένα Χείλη (The Reader)

© Netflix

20/5/2022

Jackass 4.5 (Jackass 4.5)

© Netflix