TV + Series

Peaky Blinders: Τι γνωρίζουμε για την έκτη και τελευταία σεζόν

Η τηλεοπτική σειρά - φαινόμενο φτάνει στο τέλος της και οι αλλαγές είναι αρκετές

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Peaky Blinders

Peaky Blinders: Η έκτη και τελευταία σεζόν της τηλεοπτικής σειράς κάνει πρεμιέρα το 2022 - Οι διαρροές και οι αλλαγές που αναμένεται να δούμε

Μια σειρά που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία το 2022 είναι η έκτη και τελευταία σεζόν της σειράς «Peaky Blinders». Η σειρά-φαινόμενο του BBC ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία στην ιστορία του Tommy και της οικογένειας Shelby, καθώς το επίσημο τρέιλερ του έκτου κύκλου βγήκε στη δημοσιότητα και παρατείνει την αγωνία. Ποια είναι τα κρυφά χαρτιά των παραγωγών που αναμένεται να εντυπωσιάσουν όλους εμάς;

Peaky Blinders Series 6 Trailer 🔥 BBC

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την πρεμιέρα της 5ης σεζόν των «Peaky Blinders» από το κανάλι του BBC αρχικά και έπειτα από λίγο καιρό από το Netflix, που εξασφάλισε όλα τα επεισόδια στην πλατφόρμα του. Ακριβώς έναν χρόνο πριν ο Στιβ Νάιτ, ένας από  τους βασικούς σεναριογράφους και δημιουργός της σειράς, ανακοίνωσε πως ο 6ος κύκλος θα αποτελέσει τον επίλογο για την οικογένεια γκάνγκστερ από το Μπέρμιγχαμ. Από τότε επικρατεί φρενίτιδα ενθουσιασμού, κι όλοι προσπαθούν να κάνουν προβλέψεις για το πού θα καταλήξει η ιστορία και σε τι κατάσταση θα αφήσει τους βασικούς χαρακτήρες.

Η ιδέα γεννήθηκε πριν περίπου μια δεκαετία. Στη κομητεία των Δυτικών Μίντλαντς του Ηνωμένου Βασιλείου οι συμμορία των Peaky Blinders προσπαθεί να επιβάλει την επιρροή της στην περιοχή μέσω της δράσης των μελών της και κυρίως του Thomas Shelby (Κίλιαν Μέρφι). Τα γεγονότα διαδραματίζονται μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, με ανοιχτές τις πληγές στους άνδρες που πολέμησαν. Οι φιλοδοξίες μεγαλώνουν, οι στόχοι αλλάζουν και ο Thomas προσπαθεί να επιβληθεί πλέον με νόμιμους τρόπους. Η πέμπτη σεζόν καταλήγει στα γεγονότα της Μαύρης Τρίτης του Οκτωβρίου του 1929. Είναι η μέρα που καταρρέει η Γουόλ Στριτ, επικρατεί χάος και κάνει την εμφάνισή του στη χώρα ο φασίστας ηγέτης Όσβαλντ Μόσλει.


Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα πότε θα παίξει στις οθόνες μας το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου, όμως αναμένεται νωρίς το 2022. Ο σκηνοθέτης Άντονι Μπέρν ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο Instagram πως τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν στις 27 Μαΐου 2021, οπότε γίνεται αντιληπτό πως η κλεψύδρα ολοένα και αδειάζει. Ο Φιν Κόουλ, ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών στον ρόλο του Michael Gray, ανέφερε άθελά του σε μία συνέντευξη σε ξένο μέσο πως ο Φεβρουάριος ενδέχεται να είναι ο μήνας της πρεμιέρας. Η διαδικασία είναι γνωστή. Τα νέα επεισόδια παίζονται μέσω του BBC και περίπου έναν μήνα αργότερα ανεβαίνουν στη streaming πλατφόρμα του Netflix. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC iPlayer (@bbciplayer)


Η έκτη σέζον ολοκληρώθηκε με πάρα πολλές δυσκολίες. Εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού που έχει επηρεάσει όλο τον πλανήτη και έχει μεταφέρει πολλά πράγματα πιο πίσω από το κανονικό τους πρόγραμμα, τα στελέχη της σειράς έπρεπε να διαχειριστούν και τον θάνατο της Έλεν ΜακΡόρι. Η τηλεοπτική Aunt Polly των «Peaky Blinders» έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού και βύθισε στη θλίψη τους συνεργάτες της. Ο Κίλιαν Μέρφι αναφέρθηκε στο γεγονός λέγοντας ότι «Η Έλεν ήταν ένα πολύ ξεχωριστό άτομο. Ήταν η ψυχή αυτής της σειράς και το να γυρίσουμε τον τελευταίο κύκλο χωρίς εκείνη ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν τιμή μας που δουλέψαμε μαζί της».


Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά της σειράς του BBC είναι το λαμπερό καστ που την απαρτίζει. Ο Κίλιαν Μέρφι έγινε παγκοσμίως γνωστός με την εκπληκτική απόδοση του χαρακτήρα Thomas Shelby. Ο Πολ Άντερσον (The Firm, Legend) θα βρίσκεται δίπλα του ως Arthur Shelby μαζί με τον μικρότερο της οικογένειας Finn Shelby, με τον ρόλο να ανήκει στον Χάρι Κίρτον (We Can Be Heroes, 18). Ο Φιν Κόουλ (Animal Kingdom, Slaughterhouse Rulez) ως Michael Gray και η Σόφι Ράνλτ ως Ada Thorne ολοκληρώνουν τα μέλη της οικογένειας που θα γυρίσουν για τον έκτο κύκλο. Τα δύο μεγάλα ονόματα που συμπληρώνουν τους βασικούς πρωταγωνιστές είναι ο Τομ Χάρντι στον ρόλο του Alphie Solomons που αγάπησαν οι τηλεθεατές και η Άνια Τέιλορ Τζόι ως Gina Gray. Η 26χρονη ηθοποιός έκλεψε την παράσταση με την εμφάνισή της στη σειρά του Netflix, «Queens Gambit» και αποτελεί ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά των «Peaky Blinders» για την τελευταία σεζόν.


Ο Σαμ Κλάφλιν από τα «Hunger Games» και «Me Before You» καταφέρνει να ενσαρκώσει με απόλυτη επιτυχία τον ρόλο του αδίστακτου Oswald Mosley και του ανθρώπου που θα κοντραριστεί με τον Thomas Selby. Από το καστ δεν λείπουν και νέες προσθήκες. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Animal Kingdom», Τζέιμς Φρέτσβιλ, θα εμφάνιστεί στον έκτο κύκλο αλλά χωρίς να είναι γνωστό σε ποιον ρόλο. Από κοντά και ο Κόνραντ Καν με επιτυχημένα περάσματα από την ταινία «County Lines» και τη σειρά «Black Mirror», ενώ η Άμπερ Άντερσον (Emma, In Darkness, White Lie) θα αποτελεί την νέα, γυναικεία παρουσία. Αναμφίβολα όμως το main event του τελευταίου κύκλου είναι ο Στίφεν Γκράχαμ. Ο Βρετανός ηθοποιός από το Λίβερπουλ έδωσε ζωή στη σειρά «Boardwalk Empire» ως Αλ Καπόνε και μπήκε στις συνειδήσεις όλου του κόσμου με την εξαιρετική ερμηνεία του. Βέβαια οι παραγωγοί του «Peaky Blinders» αποκάλυψαν πως δεν θα κάνει κάτι παρόμοιο αυτή τη φορά. Ο Στιβ Νάιτ δεν δίστασε να αποκαλύψει πως αρκετοί αστέρες του Χόλιγουντ επικοινώνησαν μαζί του, ώστε να έχουν κάποιο cameo στον έκτο κύκλο. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν τα ονόματα των Μπραντ Πιτ, ASAP Rocky, Σάμιουελ Τζάκσον και ο Snoop Dog. Την ίδια ώρα πολλές είναι οι φήμες που αναφέρουν πως ο Ρόουαν Άτκινσον ενδέχεται να ενσαρκώσει έναν νεαρό Αδόλφο Χίτλερ.

 

 

 

 

Το τέλος της πέμπτης σεζόν άφησε τους τηλεθεατές σε αγωνία. Οι σεναριογράφοι φούντωσαν ακόμα περισσότερο τους λάτρεις της σειράς λέγοντας ότι η συγγραφή του έκτου κύκλου αποτελεί την καλύτερη δουλειά τους. «Η αρχή γίνεται από εκεί που αφήσαμε την ιστορία. Η πρώτη εικόνα είναι ο Thomas Shelby με ένα όπλο στο κεφάλι του και από εκεί ξεκινάει να εκτυλίσσσεται η πλοκή» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Άντονι Μπερν. Ο Thomas Shelby είναι ένα από τα ηγετικά πρόσωπα της British Union of Fascists μαζί με τον Oswald Mosley. Στο τέλος της πέμπτης σεζόν οργανώνει μία επιχείρηση που ιδανικά θα οδηγούσε στην δολοφονία του ηγέτη της ένωσης, όμως το σχέδιο χαλάει από μία απρόσμενη προδοσία. Εκτός από τις λεπτομέρειες γύρω από αυτό το γεγονός, οι τηλεθεατές θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα πράγματα για την οικογένεια της Gina Gray και τους ανθρώπους δίπλα στον Mosley, με τον Νάιτ να αποκαλύπτει πως κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο μέρος θα είναι η λύτρωση για τον χαρακτήρα του Tommy. Ο Κίλιαν Μέρφι θέλησε να δώσει τον τόνο στον οποίο θα κινηθεί ο τελευταίος κύκλος εκφράζοντας στο Rolling Stone ότι: «Θα είναι ένα πολύ έντονο φινάλε. Η λέξη που χρησιμοποιούμε συχνά μεταξύ μας είναι gothic. Ναι θα δείτε πολλά βαριά σκηνικά».

Η 6η σεζόν θα είναι και η τελευταία φορά που θα δούμε την οικογένεια Shelby. Η ιστορία όπως φαίνεται δεν θα ολοκληρωθεί, καθώς μία ταινία Peaky Blinders είναι ήδη στα σκαριά. Η αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο τον δημιουργό της σειράς και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2023, χωρίς να είναι ακριβές ακόμα το πότε. Στο περιοδικό Variety ο Νάιτ αποκάλυψε πως η δουλειά θα ξεκινήσει σύντομα και τα γυρίσματα θα λάβουν χώρα στο Μπέρμιγχαμ, χωρίς να αποκλείει την ύπαρξη κάποιον spin off μελλοντικά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC iPlayer (@bbciplayer)


Ο Νικ Κέιβ μαζί με τους Bad Seeds κατάφεραν να συνδέσουν για πάντα τη σειρά με το τραγούδι «Red Right Hand». Το κομμάτι συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «Let Love In» και κυκλοφόρησε το 1994. Οι υπεύθυνοι της σειράς δίνουν μεγάλη βάση στην επιλογή τραγουδιών που ακούγονται με μία ροπή προς την alternative rock. Διάσημοι καλλιτέχνες όπως οι Arctic Monkeys, David Bowie, PJ Havey, Iggy Popp, Radiohead, Laura Marling, Foals και πολλοί άλλοι βρέθηκαν να ντύνουν πολλά πλάνα της σειράς και αυτό δεν θα αλλάξει τη νέα σεζόν. «Αρνούμαστε πεισματικά να ακολουθήσουμε την τυρρανία του mainstream και επιλέγουμε συγκεκριμένους καλλιτέχνες. Ξέρουμε πότε ένα τραγούδι είναι υλικό για Peaky. Ο Νικ Κέιβ όμως έδωσε τον ρυθμό» παραδέχτηκε με δηλώσεις του στο παρελθόν ο Κίλιαν Μέρφι. Υπεύθυνη για τη μουσική του προηγούμενου κύκλου ήταν η αγγλίδα τραγουδίστρια Άννα Κάλβι, με την πανκ φωνή της να κλέβει την παράσταση. Η επιτυχία που γνώρισαν μάλιστα πολλά τραγούδια της, κατα πάσα πιθανότητα θα τη φέρουν πίσω για την τελευταία σεζόν.

Nick Cave & The Bad Seeds - Red Right Hand (Official Video)

Anna Calvi - You're Not God (From 'Peaky Blinders' Original Soundtrack) (Official Audio)

Ο έκτος και τελευταίος κύκλος της διάσημης σειράς αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από όλους τους πιστούς οπαδούς των περιπετειών της οικογένειας Shelby. Αποτελεί μια  εκπληκτική δουλειά και παρουσιάζει άριστα το κλίμα της εποχής, που διαδραματίζεται η ιστορία. Απαρτίζεται από ένα υπερταλαντούχο καστ ηθοποιών, διαθέτει μία γκάμα από καλογραμμένους ανδρικούς και γυναικειούς χαρακτήρες. Παράλληλα είναι μία ρεαλιστική απεικόνιση των δεινών που προκάλεσε ο πόλεμος στους νεαρούς Βρετανούς. Ακόμα και όσοι δεν είχαν ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέχρι τώρα, μπορούν να δουν τα επεισόδια των 5 κύκλων στο Netflix και να είναι απολύτως έτοιμοι για την τελευταία σεζόν που θα κάνει πρεμιέρα σύντομα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ